BattleField Heroes

bflogo

Автор: v3x

Вчера един авер ми даде CD-key и най-накрая се добрах до заветната бета на следващия хит в безплатните игри – Battlefield Heroes. Влизам в сайта, регвам си кея, абе айляшка работа. След десетина минути вече всичко е изтеглено. Пускам играта, а на фон върви дебилна военна музичка, която лесно ще ти влезе под кожата и ще си я тананикаш по цял ден.

PreGame stuff

Преди да започне всичко трябва да се роди един герой, а той се ражда лесно – с няколко клика. Първо трябва да избереш фракция за героя си, Royal Army (разбирай типове дет мязат на английски и американски войници от втората световна война) и National Army (ЗИГ ХАЙЛ!). След това избора ти се разтроява между следните класове.

Commandoнай-бързия сред класовете, въоражен с нож, пистолет и снайпер, който си прави доста щети, а няколко снайпериста на правилните места, както знаем, могат да обърнат играта. Малко кръв – 80 точки. А специалните му умения са да поставя капани и да става невидим или поне трудно видим.

Gunnerнай-бавния откъм скорост, но с най-много кръв – 150 точки и най-тежко въоражение. Тежка картечница, Пушка и стандартните гранати. За определена инвестиция (по-надолу ще се спрем на тях) може да закупите и РПГ с което да сваляте всички оптимисти с танкове. Специалното му умение е да пуска щит около себе си, а с напредването на левълите ще може да се лекува чрез ядене на гранати, както и умение чрез което изстрелите ви правят с определен процент повече щета.

Третия клас е Soldier. Буквално средния клас, средна скорост на предвижване, 110 кръв. Въоражен с лека картечница, пушка и гранати. Специалните му умения се свеждат до хвърляне на няколко гранати (Granade Spam), лекуване, което обхваща и близките до него съотборници, възможността да вижда противници даже и зад стени (за определено, кратко време разбира се) и атака чрез която отблъсква всичко от войник до танк на разстояние от себе си.

След избора на клас остава само да направите героя ви да изглежда както най-много ви харесва избор на кожа, прическа, брада и цвят на косата. Също така трябва да избере и подходящо име на вашия герой.

bfhscr1

Black Metal ist Krieeeeeeeeeeeeeg!


The game itself.

След като свършите с направата на героя е време да започнете реалната игра. Цъкате голямото жълто копче плей гейм и се потапяте в анимираната война. Налични за момента са три карти. Целта на играта е проста – свалете точките на противниковия отбор до нула. Точки се свалят чрез убииства, а колко точки ще махате на глава се определя от това, колко контролни точки притежава отбора ви. Проста и позната схема. В играта има налични три вида превозни средства – самолет на който могат да се качат до трима души (един пилотира, а двама седят на крилата и раздават правосъдие). Управлението не е кой знае колко удобно, но се свиква. Ако все пак загубите контрол, скачате от самолета и пускате парашута. Другите две превозни средства са автомобила (джипа или там к’вото е) на който се качват до трима (един каращ и клаксониращ и двама стрелящи) и танка с който докато карате, въртите оръдието и избивате врага, а върху него може да се качи и трети човек, който да обстрелва. На места има и противoвъздушни остановки с които лесно се свалят самолети.

bfhscr2

И естествено ако не ги обстреляме с Панцера не може!


По време на играта с всяко убийство взимате опит (експириънс за тези които настояват). С всеки успешен изстрел, всяка секунда на вдигане на флаг на контролна точка се трупат и …точки. Преди начало на игра може да добавите до три мисии (изглежда дивелъпърите имат афинитет към числото три), например „Направи 1200 точки и 7 убийства срещу пехота в една игра”, „Вдигни 7 флага”, „Направи еди-колко-си точки с превозно средство. В играта има три (О! Каква изненада) вида „валута”. Hero Points (получават се на определени левели) или точки за скилове, Valor Points (получават се при изпълнение на мисии) или точки за оръжия, дрехи и предмети и Battle Funds, които служат единствено за по-разнообразните облекла (противогази, маски на мимове, каски, шлифери, папагал и маймунка), но за жалост се получават чрез реални пари, а облеклата имат определено време за което седят на героя ви (Да им еба майките на Electronic Arts за където са толкова алчни копелета). Оръжията които може да купите, чрез VP-тата са от всеки тип, основната разлика е далекобойността, демиджа и скоростта на стрелба. Мисля че е тук момента да спомена за, може би, най-имбавото оръжие като име в играта (пък и в игрите като цяло), а именно пушката – Uwe’s Overpowered. Също така може да купувате „Лепенки” с които да се лекувате, но те имат определен брой. Срещу реални кинти пък може да взимате 150% опит, което е малко нечестно, но в тази игра и скилът си казва думата. Емоутовете въобще не смятам да споменавам, защото мисля че няма голям смисъл да дадеш точки за това героя ти да повика че приближават врагове, но ‘секви хора, ‘секви идеали.

1337Да, много съм 1337!


Graphix and Musix.

Графиката на играта е умерено дебилна. Всичко е анимирано, от сградите до дърветата и танковете и все пак изглежда до някъде реално. Това според мен помага на играта да бъде по-забавна. Понеже съответната графика не е нещо като CryEngine мисля че няма какво да се каже повече за нея. Експлозиите и изстрелите в играта са пресъздадени много добре, а музиката между мисиите и в менютата е много приятна и дебилна.

Afterwords.

След всичко казано смятам да обобщя. Приятна игра и като визия и като геймплей, гарантираща часове наред игра без омръзване. Надявам се в най-скоро време бетата да стане отворена и както Quake Live да се напълни с хора.

P.S. Специални благодарности на PlushenGad, за предоставения Cd-Key.

Оценка: 8,5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на април 23, 2009.

2 Коментари to “BattleField Heroes”

  1. Моля, пак заповядай :)

  2. АЕ СЛОЖЕТЕ ЛИНК КЪМ CITY!!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: