Weekly 13 #2: 13 неща, които да носиш, ако настъпи зомби апокалипсис.

Автор: v3x

Тук ще се спрем на най-важните за инвентара ти неща срещу зомбитата, защото както знаем вероятността да има такова нещо може и да не е голяма, но все пак трябва да се има едно на ум. Ситуацията (макар и доста фиктивна) е следната, събуждаш се сутринта, всичко е доста тихо, влизаш в хола/кухнята (преди това си минал да пуснеш една вода) пускаш телвизора и какво да видиш, всички телевизии (от Cartoon Network до Планета) са тръгнали да ти обясняват, че видиш ли станала няква простотия и сите мъртви са излезли да се разходят и да хапнат някой друг мозък. Хвърляш един поглед навън и гледаш влачещите се зомбита, които като видят някой по-живичък от тях и му се нахвърлят със скорост по-голяма от тази развита с хейст руна, след това съответния нещастник (ем щастие ли е да те ‘апнат зомбетата ебаси?) се включва в партито, като поредния заразен. Пристъп на паника, заключваш врати и прозорци. Чуваш от телевизора, че военните са взели действия и всички живи трябва да стигнат до най-близката казарма, която разбира се ти е бая далеч. Взимаш си раницата/мешката и почваш да събираш всичко, което може да ти помогне.

1. Раница. – в смисъл… дох! Все пак трябва да буташ някъде останалите нужни и ненужни неща.

2. Фенер. – Фиър оф дъ дарк. Злото си дебне там, дебне си, иска си мозъците, загубената любов и двата лева. Плюс това благодарение на него можеш да търсиш разни работи… на тъмно. Можеш да заслепяваш немъртвите, което още не е изпитано в реална ситуация, но кой знае, може и да проработи.

3. Бинтове/Лекарства ­– Не знаеш дали ще ти помогне да си превържеш раната с половин аспирин, но трябва да се експириментира. Обезболяващи задължително, разни енергиини хави може и да ти помогнат да избягаш от гадовете.

4. Ранъ/Водъ – Рано или късно ще се измориш и трябва да се подкрепиш. (Т’ва прозвуча като някакъв слоган). Ракийката също може да ти помогне да се надъхаш.

5. Телефон – Най-малкото зарад’ часовника, трябва всичко да се следи и заснема, примерно, за поколенията, които ще си спомнят с усмивка на уста тези няколко дни/месеци. Записваш телефона вървящ по телевизията за бедствени ситуации и за координация с военните. Ако имаш резервна батерия, взимаш и нея.

6. Рандом Нож/Швейцарско Ножче – беш ли му мамата, може да ти се наложи да сглобиш нещо, да отвориш някой друг буркан с компот.

7. Запалка/Кибрит – Все нещо се наложи да палнеш, било то масе или цигарка. Може и да си притоплиш мусака, разбира се!

Събрал си няколко неща от апартамента. Поглеждаш назад, нищо по-полезно не може да измислиш. Заключваш вратата, кой знае защо и слизащ по стълбите. Слизаш до партера и се спречваш с първите зомбита, вратата е заключена и те не могат да влезат, соу фар соу гуд, но пък ти трябва да излезеш. Досещаш се че може и да има нещо полезно в гаража/мазето. Отиваш до съответното помещение и се оглеждаш за всичко, което може да ти свърши някаква работа в оцеляването.

8. Брадва/Кози крак/Моторна резачка – Класически оръжия за близко разстояние в борбата с немъртвите. С някое от тях можеш да кълцаш гадове наред, да отваряш някоя друга залостена врата и така нататък.

9. Коктейл Молотов/Бензин/Произволен самоделен взрив – Оръжия с АОЕ (за незациклилите Area Of Effect). Горят тъпите копелета, запалват други, може и да запалят теб, за това внимавай. Бензина може да ти помогне ако си взел резачка и ти свърши горивото, близко е до ума, но трябва да се спомене.

10. Въже – Въжето винаги може да помогне, да се качиш нейде, да спасиш някоя мадама изпаднала в някоя дупка (споменах ли че т’ва е фиктивна ситуация? :Д).

Излизаш от мазата, една идея по-въоражен. Безмозъчните копелета обаче още си седят пред вратата и се клатят, като предозирали с амфетите плазмари. Един от тях те вижда и почват да се блъскат във вратата, чупат единия джам, но за твое щастие има решетки. Трябва да действаш бързо, с един замах откачаш една от ръцете протегнали се през разбития прозорец, тя пропълзява няколко сантиметра и „умира”. Тъй, зомбитата си седят и врякат, но ти трябва да излезеш. Изведнъж ти идва гениална идея, поливаш пода с бензин, вързваш въжето за вратата, палваш клечка кибрит, хвърляш на пода и отваряш вратата. Немъртвите се засилват към теб, ти естествено качваш едно стълбище, хваща ги огъня и остават само една неприятна горяща субстанция. Излизаш на улицата, птичките лаят, тревата синее… или пък не сме чак толкова близо до Чернобил и всичко си е ок. Тръгваш в посока към съответната казарма, тук таме се сблъскваш с малки групички от зомбита, но те не са кой знае какъв проблем. След кратко скитане се натъкваш на оръжеен магазин, разбиваш вратата и влизаш вътре, да тършуваш.

11. Пушка/Помпа/Произволно оръжие – Още едно класическо оръжие в борбата с зомбита, използвана в не един или два филма и игри. Най-накрая нещо с което да се справиш с гадовете.

12. Муниции, муниции… още муниции – Оръжията няма да стрелят без тях, смисъл… дох! Не забравяй и че никога не може да вземеш прекалено много муниции.

Вече си готов да избиваш цели орди от гадове. Продължаваш по пътя си, от тук нататък всичко е по-лесно, само не забравяй да презареждаш редовно (ако си достатъчно зациклил геймър, определено знаеш, че е полезно). Ходиш, убиваш, ходиш, убиваш, светът не би могъл да е по-добър. Тук е мястото да вмъкна, нещо което трябва не да „вземеш”, а да „имаш”, а именно…

13. Шофьорска книжка – и по-точно, не книжката, а умението да караш кола.

Оглеждаш се за автомобил, виждаш човек, превърнал се в зомби докато, точно докато е отключвал вратата на колата си. Пръсваш му мозъка, взимаш му ключовете и потегляш. Малко по-късно вече си в съответното военно поделение, пиеш кафе с войниците и се радваш че си оцелял. Поздравления! Ще поживееш малко по-дълго от разлагащите се утрепки навън. По радиото на поделението чуваш че зомбита са проникнали в сградата… Това ще е един, много, много дълъг ден.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на май 29, 2009.

16 Коментари to “Weekly 13 #2: 13 неща, които да носиш, ако настъпи зомби апокалипсис.”

 1. NICE! може да грабнеш и някои сатър от вас за по удобно… или ренде…

 2. Аз лично си имам stash в една мешка скрита под леглото, приготвена за подобни ситуации, в който се включва: 2 ножа, карта на града и на местността, 10 метра желязна тел, 3 струни от китара – от най-дебелите, 10 запалки, черно тефтерче и молив, руло торбички за боклук, индустриален дъждобран, ключ за мотора на дъртия, разпечатани избрани страници от anarchist cook book (най вече експлозиви и тям производни), резервен чифт цайси, павурче спирт, аналгин, пакет салфетки, пакетче с 10 пиратки, ключ 24, бележка къде белчев си крие ключа за сейфа дет си държи автомата и отде мога да набарам лост или достатъчно масивен тръбен ключ. От страни съм закачил мачетето дет ми подари маликя за рождения ден. Като цяло екипировката е преднзаначена за момента в който реша да се присъедия към някой партизанско движение, но смятам че и за тая работа ше става :D

 3. Драгни ти си уникален дебил, казвал ли съм ти го някога :Д

 4. земи ицо да умрът от тъпотията му :/

 5. :Д:Д:Д:Д:Д Драгни се изказа

 6. Драгни, Драгни, Драгни…
  Забравил си най-важното. Марш да си добавиш и хавлия в инвентара

 7. А WC-Папирус?

 8. Малко ли листа има да си бърша гъза? Салфетките горят една идея по-дълго от нея и не се разпадат толкоз.

 9. Забравили сте 2-3 дезодоранта ;) Също съм си мислел дали ако си сложа одеяло на главата няма да ме подминат?! Трябва да се пробва – смисал, дох, майндлес ъндеди! Драгни заслужаваш дори само за ентусиазма ти да спретнем един Ъмбрела проджект в Пд :Р

 10. МОЖЕЛИМОЖЕЛИМОЖЕЛИМОЖЕЛИ!!!! АМА ДА Е НАЦИСТСКИ! ЗОМБИ НАЦИС ФОР ТЕХ ВИИИИН!!!

 11. Иначе само за дискусията – Ице, тва са зомбита, не таласъми, едва ли ще се махнат ако се завиеш с одеалото през глава. Както казах – има само едно нещо дет уважавам повече от зомбита и нацисти, и тва са зомби-нацисти. Дали няма да можете да ми намерите няколко хиляди да пострелям малко for good ol’ times sake?

 12. Мойете да ги убиете и с плосък хумор! Просто идея!

 13. А, с правопис, не можем ли?

 14. FTW и тва е яко като онова за 25-те години

 15. ei Драгни zabravil si purdq6ta vazglavni4ka priqtel :D

 16. АЕ СЛОЖЕТЕ ЛИНК КЪМ CITY!!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: