Weekly 13 #3: 13 неща, които да направиш преди да навършиш 25

Автор: Tyrael

Ако се водим от безсмъртния лозунг на едно рядко кретеноидно предаване по Скат „една вера имаме, еден жевот жевееме” (плети си езика, колкото си искаш, но така се пее в песента), наистина ще стигнем до заключението, че животът, видиш ли, е доста кратък и определено не е дори малко достатъчен, за изпълнението на всички задължителни цели в живота ти (разбирай – дебилщини и некви по-сериозно глупости…). За да не се губи ценно време, което може да се инвестира в курвички/пиене, аз, в лицето на главен идиот на Гилдията, ще ти представя списък с 13 неща, които е препоръчително до степен на задължително да изпълниш и то преди да си навършил 25. За по-отворените прилагам и бонус 1337 условия, за да е по-fashizzle.

1.  Rein, Raus

С други думи – ебан, братче. Тва е! Върти го, сучи го – не си ли боднал докато чукнеш 25 има голяма вероятност да срещнеш смущаващи трудности по-нататък в житейския си път. Дори да се абстрахираме от мисълта, че в очите на нежния пол ще си по-жалък и от 40 годишен трекер, живеещ при майка си, вероятността да се превърнеш във въпросния чрез денонощни злобарки и ъплоудване на порно с акцент върху билирубина е изключително голяма. Разбира се, за предпочитане е да боднеш собственото си гадже, но в критични моменти се позволяват курвички (в смисъл…дох). Едновечерните връзки също се броят, дори понякога носят повече точки, в комбинация с 2ри параграф (виж по-долу).

Бонус: Ако си убер-секс машината на махалата, то целта, която стои пред теб е да пъхнеш дискетата си в повече от 1 флопи за 1 вечер. И не, не в два последователни акта. Тук вариантите поне ти варират и ако две са ти малко (или е прекалено лесно за теб), се позволява лимит до 17 флопита. Разбира се, позволяват се и 17 mini USB, но тогава КАКЪВ ИЗВРАТЕН ПЕДОФИЛ СИ ТИ, ЗА БОГА?!??!

2. „Нека всички да изпаднеееем в алкохолееен делириум!”

Може да не е толкова приятно, колкото точка 1, но нека си го кажем направо – напиването до безпаметност (или безсрамност) си е просто ЗАДЪЛЖЕ спирка по пътя към твоето съзряване и израстване в пълноценен член на обществото. Часът и мястото на грешката нямат значение; материалът, който ще използваш – също. Мисля, че няма нужда да припомням, че куулнесът на грандиозния ти запой нараства експонентно с броя/качеството на глупостите, които съумееш да извършиш. Пък и погледни го от тази страна – с отпадане на задължителната казарма какво друго ти остава да разказваш на внуците си…

Бонус: Ако искаш да се отличиш особено много от другите стандарни запои, мога да ти предложа да пробваш един от следните optional quest-ове, а именно: да се събудиш не там, където си легнал; да счупиш нещо безценно и после да го платиш; да повърнеш в женски цици (двойно точки, ако й омажеш и косата); да се събудиш гол до някого (отново – двойно точки, ако е от същия пол и тройно точки – ако всъщност си момче). Да не забравиш – тези неща също трябва да се споменат на внуците… все пак и те ще тръгнат да навършват 25 някой ден.

3. Мечка страх, мен – двойно

Не съм сигурен за точни цифри, но вероятно около 90% от хората страдат от някаква фобия. Пък и при такова разнообразие какво друго им остава – то не са височини, буболечки, тъмнина, анален секс, бесни невестулки, Драгни и огромни стрии по циците – you name it. Затова пред теб, като все още млад и психически стабилен (дали?!) човек, стои нелеката задача да преодолееш поне една от фобиите си. Как ще го направиш откровено не ми дреме в предвид, че аз все още изпадам в панически ужас при вида на повече от 5 мухи на 1 място или пък на такава, която жужи по гръб на пода at this precise moment и ме влудява. Пък и какъв мъж си ти тогава (момичетата да ме извинят), ако не можеш да си стегнеш фекалната дупка и не скочиш от 120м с бънджи…

Бонус: Тук ми беше трудно да определя бонус куеста и до един момент ми се въртеше безсмислица от сорта на „баш много да преодолееш фобията….”. След кратко разсъждение с елементи на дюнер реших да дам бонус, ако вместо да преодолееш смъртния си страх… прихванеш още 2-3. Така си с една стъпка по-близо до случая с трекера по-горе. Но като се има предвид, че това все пак е в противовес с всичките ми съвети дотук, бих ти препоръчал да не го правиш, освен ако не си някой ачийвмънт хънтър или пък гаден ДОТА хофер, в който случай си го заслужаваш. УМРИ!

4. Рибоlove is in the air

Ако трябва да придадем сериозна нотка на статията, то най-подходящата тема е тази за любоффффтааааа. Всеизвестно е, че любоффффтаааа е по-силна от всичко, освен от Centaur Warchief с Heart of Tarasque. Ех, казахме че ще е сериозен параграф, но пък в крайна сметка сериозен, сериозен – колко да е сериозен? И при все безспорните ползи от изживяването на голяма любов в периода на младостта ти е повече от препоръчително (просто защото по задължения тези неща не стават, разбираш ли?). Съзнавам, че постоянния daydreaming в посока обекта на твоите чувства може и да е неприятен в дадени ситуации, но уесно нема. Дори бих поставил изживяването на голямата любов най-отпред в класацията, но пък така щеше да се зададе един неприятен, сериозен тон на статията, не мислиш ли?

Бонус: В една подобна ситуация начините, по които можеш да ме убедиш, че заслужаваш допълнителна похвала се берат с кошници. Приемат се неща като повишени нива на романтизъм, тематично облепяне на бюрото ти със снимки, предлагане на брак и кучешки секс в тоалетна на изпаднала дюнерджийница в Кичука.

5. Wait, whut?!

Е как да си говорим за изпитване на неповторимата любов и да не включим нейното привършване. В тази връзка определено е редно да прибавя „голямото разочарование™” към списъкът с неща, които трябва да изживееш преди да чукнеш края на петата петилетка. Накратко казано – ослушвай се за изрази като „Айде да си останем само приятели” (което е ОК, ако си оставате приятели с привилегии), „Не съм подходящ/а за теб”, „Искам да остана сам/а за известно време” и „Патката ти мирише на Кроки с кисело зеле рано сутрин”. Ако от рано се усетиш може и да вземеш превантивни мерки, за да се задържиш на точка 4 по-дълго време. Но рано или късно нещата винаги опират до раздяла или женитба, което, откровено казано, е по-леталния изход от ситуацията.

Бонус: Получаваш двойно количество куулнес, ако след като си изпълнил всичките бонус куестове от точка 4, мацката те зареже по-особено брутален начин. Куулнес ли казах? Имах предвид патетикщина.

6. We don’t need no education

Има приказка, че ако не си бунтовник преди 25 нямаш сърце. Ако продължаваш да си такъв и след това нямаш акъл. И като се има предвид, че нормалният житейски път на един човек преди двадесет и петия му рожден ден лъкатуши основно из образователните институции, то възможността ти да покажеш на останалите, че имаш свое мнение, че то е правилно и че ти е точно през половата система какво мислят те, си е абсолютно налична. Пък и признай го пред себе си – да се дървиш на даскал, да избягаш от училище и да протестираш на глас срещу поредната наредба си е удоволствие, което всеки трябва да изпита. Е, някои от вас вероятно считат, че това е груба проява на невъзпитание и сигурен начин да си оакаш бъдещето. За тях има специална вратичка, която им позволява да теглят майните на родителите си, да не се приберат вкъщи 3 дни без да дадат признаци за жизнена дейност или да строшат с камък джама на неприятния плешив съсед, който така нагло прибира всякакви „мръсни капиталистически средства за забавление”.

Бонус: Ако си с по-здрави нерви/бурен темперамент/малко акъл, то е препоръчително да напсуваш даскал в лицето без да ти мигне окото. За да дам начален тласък и мотивация, бих изложил някакви шаблони, създадени лично от членове на гилдията в процеса на обучение. Сред тях влизат „Вие сте рядко зле, от Марс ли падате?! (Tyrael към Цветелина Косатева, Информатика)”, „Едиквоси-едиквоси, ма! (ALX към Техническата секретарка, ОМГ)” и любимото ми „Да пукнете дано, продажница (x3m към Джаба, Физика)!”.

7. He’s a maaaaaaniac, maaaaaniac

Още откакто човек е започнал да води съзнателно съществуване, вманиачаването в разни аспекти от живота му е вървяло по петите като котка след вада от валериан. Наука, кариера, спорт, знание – it’s a crazy’s person choice. Затова и пред теб, скъпи читателю на блога, лежи нелеката задача да усетиш горчивия вкус на вманиачаването, зациклящото пристрастяване и мъките, свързани с неговото евентуално прекратяване. Е, за твое добро е да посветиш онази малка и досадна част на мозъка, която те кара да правиш въпросните безсмислици, на продуктивно занимание като например работата ти или изобщо нещо, което ще ти помогне финансово или социално-адаптиращо те в по-късен етап на твоето съзряване. Във връзка с последния ред, пристрастяването по мастурбация, японско порно,  Heroes 3 и сандвичите от McDonald’s е непрепоръчително.

Бонус: Понеже членовете на Гилдията рядко се славят със своя здрав разум, житейски просперитет или да не дава Бог социализация с други хора, то съветът ми е да се ориентираш към вманиачаване по WoW, DotA, Internet като цяло и към имба сандвичите от Гърция. Така ти спада шансът да се превърнеш в достойно човешко изделие, каквото Господ е замислил, но пък привлекателността от гледна точка на всички нас ти се дига неимоверно. Особено, ако си момиче.

8. Туризъм + алкохолизъм = дебилизъм

Погледни го реално – не можеш вечно да си седиш в родното градче, колкото и много да ти харесва милият Мадан. Решението на ситуацията, разбира се, е да натъпчеш раничката с кола, бира, сандвичи, чисти чорапи и музика и да поскиташ малко из света. Той те очаква, копеле, но ти какво точно се туткаш? Искрено те съветвам да заебеш българското черноморие и да оставиш подметъчна гума по скалистите пътеки на нашите планини или пък да посъбереш малко евра от мама, татко, баба и стринка и да поразходиш дебилната си мутра из чужбина. Именно това го пиша аз като задължителен елемент от всяка бурна (или не) младост. Не пропускай факта, че връткането извън границите на милата ни татковина не само ще ти осигури ценни познания за света отвъд обора на чичо Григор, но и с малко повече скитане ще разкрие пред теб неподозирани от теб тайни местенца, където да начешеш зажаднялата ти за познание кратуна, да се насладиш на красотата на природата и причудливите и гениални идеи на човешката (и друга) архитектура или просто да побичиш айляк с халба бира в ръка. За тези от вас, които си мислят, че сме неспособни да се изкефим тотално на нещо друго, различно от пенлив алкохол, простотия и полемични разговори за вагината, вежливо ще ги помоля да попитат който и да е от участниците в скорошната екскурзия до Метеора в Гърция. И да си записва.

Бонус: Тук печелиш бели точки, ако си успял да видиш и направиш такива неща, за които ние бихме ти завиждали и докато спим. Разбирай разходки из величествените и тъмни лесове на Норвегия; блажено излежаване насред поле от сакури, слушайки как течащото непосредствено до теб поточе ромоли с успокояващ шум, каращ те да забравиш всичко материално; снимки до лапата на Сфинкса с големи слушалки, от които се излива новия албум на Nile; или пък докосването до магията на гъбения/тревния туризъм на Амстердам.

9. Shivers of emotion

Понеже виждам, че осмият параграф завърши някак си доста емоционално ще продължа със същия тон на писане, за да може това да се обособи като „сериозната част на статията”. И се спирам именно на нещата, пораждащи в нас емоции и чувства, защото това е нещото, което ни отличава от машините и Стивън Сегал. Ако трябва да си го кажа направо – не ме интересува какво ще правиш: абсолютно наложително е да намериш това малко парченце изкуство, което да те накара да си поплачеш, да си спомниш, че обичаш или че си обичан, да те накара да се замислиш или да забравиш всичко, да те надъха или да те хвърли в дълбока меланхолия. Светът е толкова голям, необхватен и интересен, че единствено собственото ти невежество и безчувственост могат да те спънат. И забележи – тука има и друга важна уловка: не го ли сториш преди да навършиш дори 20, ти си почти загубен, мой човек. Може да не ми вярваш, но те съветвам да последваш съвета ми въпреки всичко. Защото както аз настръхвам от вселенско огромните Ederlezi и Who Wants to Live Forever и се разчувствам от Temples of Gold, така и за теб не трябва да представлява трудност да намериш своите тайни ключенца към затворените в гръдния ти кош и череп чувства и мисли. Колкото и дълбоко да си ги зарил с цимент.

Бонус: Хм, ебати… Нека просто да кажем, че колкото повече, толкова по-добре (и, разбира се, толкова повече). Натрупването на материали в архива с наименование „Тогава ставам по-човек” е дейност, която те подканвам да правиш ежедневно. Замисли се, защото този път не ти говоря само глупости.

10. „Noob, Blizzard са най-големите, ве. Нищо не разбираш!!!”

За да спра първоначалното ти объркване ще поясня бързо – не ти говоря само за Близард (ама голяма работа са и те, а?). Просто продължавай да четеш. Четеш, нали? А така! Тук ще си говорим именно за фенщината. Но не тази „фенщина” от рода на „бях голям фен на Rammstein…миналото лято”. Тук става въпрос за истинската, непреодолимата, необорима и ВЕЧНА фенщина. Ето, виж как аз твърдя, че няма да излезе по-перфектна игра от StarCraft и че ПРОСТО НЯМА НАЧИН да се пръкне по-майсторка пауър група от Blind Guardian. По подобен начин и ти трябва да се прекланяш пред нещо. ВЕЧНО! И не, това не е поредният начин да си готин, моден, фешън или просто да принадлежиш към някакво общество. Това е начинът да се научиш да заставаш зад мнението си, да си убеден в правотата си, да си верен на даден човек, на идея, на концепция. ВЕЧНО! Ако си интелигентен индивид, ще съумееш да го усъществиш без ограничаване на мирогледа си. Сляпата фенщина не е нужна никому.

Бонус: Понеже не можах да се сетя за какво да ти дам бонус, ще ти дам антибонус, ако си като бесен бик с капаци, когато някой спомене, че новия албум на Глория ДесиСлавова фийчъринг Малина-Мандарина не е най-революционното и уникално нещо в музикалния бизнес. Ако си с гореспоменатите наченки на чалгаризъм, ще бъдеш вечно мразен и презиран от нас, докато накрая ни писне и те пуснем на Драгни, който с помощта на ключ 24 ще те прикове към колона от бодлива тел с йод и ще те захвърли надолу, към гнета на Дантевия Ад, където ще се пържиш в ужасни мъки. ВЕЧНО!

11. Хоби не е град в Япония, нито е умалително за слонски нос

Статията приближава своя край, но усещам, че брейнстормингът ми може да секне всеки момент. Въпреки това, все още държа някакви козове в гащите си. И поредната задачка, която стои пред теб, е лесна и проста, подобно на игрите на инженер Донев. Намери си хоби! Непременно!  Хобитата, както вероятно знаеш, са начин да се забавляваш, разтоварваш, обогатяваш културно и да си харчиш парите за глупости. Бъди предупреден, обаче: голяма е вероятността хората да смятат това, което си избрал да вършиш в свободното време, за пълна глупост, детска занимавка или абсолютна загуба на капитал. Затова, ако си се ориентирал към нещо не толкова изтънчено като четене на класическа руска литература или изучаване на военовъздушните технологии за отбрана, се опитай да убедиш първо себе си, че това, за което ще си хвърляш кинтите за банички наистина е нещо смислено. Дори това да е събиране на промишлено количество тазота с герои от Рататуи.

Бонус: Бих откъснал една похвала от студеното си сърце, ако хобито ти е guild-friendly. В този ред на мисли, ако получаваш неимоверно удоволствие от  това да готвиш мусака в огромни тави или ежемесечно закупуваш кооперативни игри за Xbox, ти автоматично се превръщаш в небивало ценен кадър. Не се ослушвай – Gears of War 2 отдавна излезе, а се задава и Space Marine

12. If it ain’t broken… fix that.

Яростта е присъща на всеки един от нас, дори и съответния да не го осъзнава в конкретния момент. И ако живееш с мисълта, че парчетата на Менсън ще са ти вечния отдушник на гняв и омраза към чалгата, родителското тяло, гаджето и изобщо всичко живо, то е добре да премислиш отново нещата, за да разбереш, че си в ужасна грешка. И веднага ще си спомниш, как  щеше да ти е много по благо, ако беше потрошил бравата на килера онзи път като се скара с половинката, вместо да бичиш денонощно Duality на Slipknot. Искрено ти препоръчвам следващият път наистина да видиш сметката на първото чупливо (или не дотам) нещо, което се изпречи пред очите ти. Заедно с усещането за сила и власт в трудния момент, актът ще съумее да те научи на много неща, сред които това, че боли, когато удряш цимент, че клавиатурата ти струва по-скъпо от 2 банички и че в крайна сметка не достигаш до абсолютно никакъв положителен ефект. И колкото по-рано научиш, че блъскането по неща и хора води само до проблеми, толкова по-добре. Защото животът ще те удари обратно без дори да подозираш и вероятно ще изчака, докато си в тоалетната по голяма.

Бонус: Комбинирай с точка 6, за по-висок резултат. В никакъв случай не го превръщай в точка 7. Никога!!!

13. For the Horde

Вълците единаци рядко оцеляват. Дори когато са в ултимат и имат 2 Vanguard-a и Phase Boots. Затова не гледай, че именно това да членуваш в (или просто движиш с) организация, клуб, компания или дори партия е сложено на последно място. Доказано е, че един индивид се чувства по-спокоен и уверен сред хора с общи интереси, възгледи и идеи. Временно, за по-дълго време или постоянно няма значение. Намирането на сходни с теб лица определено заема достойно място сред тринадесетте неща, които трябва да осъществиш, преди да навършиш 25. Пък и как иначе ще разбереш дали се чувстваш по-добре летейки соло. Това е и най-лесният и доказано ефективен начин за спечелване на нови приятели и съмишленици по простотия. Не ми вярваш? Ем, да беше дошъл в Клуба, мърда такава.

Бонус: Най-голямата паница бонуси получаваш, ако се стремиш да станеш член на Guild of Idiots или не дай Боже – ако вече си неин член. В случай че си от последните – Бог да пази теб и малкото ти останал здрав мозък.

И така, смятам да завърша това колосално чудовище, което неотменно наричам статия. Опитай се да постигнеш поне основните неща, скъпи читателю, и не се дерзай особено за бонус куестовете. Освен, ако не си Бобо, в който случай ти остават най-много 1-2 допълнителни материала за домашно. Дерзай!

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юни 6, 2009.

21 Коментари to “Weekly 13 #3: 13 неща, които да направиш преди да навършиш 25”

 1. 7/13 :) в 5 от които хващам и бонусите :D за напиването даже 2 от тях, но няма да казвам кои ;)

 2. „порно с акцент върху билирубина“ (rofl)

 3. Я сум бил голяма машьiна уа… имам 9 със останалите 4 под голям или не толкова голям въпрос… + между 3 и 6 бонуса…. а пък имам и околоо 7 година да си повиша ‘успеха’…

 4. На мен, v3x, ми остават само 2 :Д

 5. Тва рулира..

 6. Аз от основните съм 12/13 като ми остава само фобията да премахна… От бонусите фатам 4-9 + 11-13. Общо взето като тегля чертата съм доста напред с матряла :Д

 7. 10/13, повечето с бонусите. Не е чак зле но съюествено количество матриал липсва, ама па има 5г още. И с моя избор на професионална ориентация шанса е другите 3 да вържат чак значително по-късно, ся за ся са irrelevant. Коментар: Тапичка, ти си ме изкарал ебати Изчадието Адово бре. GJ само че имам една забележка – преди ключа 24 добави „ще ти завърже вратната вена на фльонга и ще ти се смее докато кървиш от всеки отвор на главата си“

 8. ебаси, тва направо ме разби. Евала, Tyrael!

 9. Deal, само да се прибера в нас, че ся бичим яко бази данни на магазина и ми остава доста малко време, което да уплътня с тоалетна, хвърляне на боклука и мечтаене за татарски кюфтета с пърленка със сирене…

 10. wtf

 11. Тая статия е яка. Кефи ме.

 12. Нот несесерили ориджинал, бът куул нондълес… По-друго щеше да е ако беше писал „13 начина да те наръгам с отверка в гръбначния кош“. Бонусите щяха да са алени фонтанчета и черва по пода….

 13. Драгни, добри идеи ми даваш за следващи Уиклита. Ако искаш мое напишеш нещо

 14. Без базик, сериозно мислех да направя нещ такоз, ма ме мързи ся, оти съм в сесия. Другата или по-другата седмица мое напиша нещо, ама не чак дълго.

 15. Е кво, аз направо на 25 ли да ставам баси? Или имам 4 години да подремна и да побича сайд куестове :Р

 16. 11/13, beat ya, bitchiz!

 17. Сайд куест му е майката Ице! :Д

 18. 11/13, beat ya, bitchiz!

  Ц, аз съм 12/13 със много сайд куестове….
  Ся за наказание – ПИК НА ЦИЦИТЕ!

 19. E s gornoto si izkazvane iskah da kaja 13/13, samo nqkoi ot extrite ne sym gi minal, ama bih propusnal s udovolstvie naj-pateti4nite, 6toto profesiqta ne mi pozvolqva da se poddavam na tolkova mnogo nizki strasti 8)

 20. Icko mashina :D

 21. АЕ СЛОЖЕТЕ ЛИНК КЪМ CITY!!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: