Weekly 13 #4: 13 Камеота във филми, които са яки (камеота са яки, не филмите, щото филмите са по-яки от самите камеота в повечето случаи. Даже така като гледам всички филми са по-яки от камеотата в тях)

Драги читатели, с последни сили в края на неделния ден ние (в лицето на бат’ ви Вълчо като автор, на мен – като главен редактор и куроядец покрай тоя небивал текст и Бракалов като такъв ДЕТО ТРЯБВА ДА ХОСТНЕ ПОНЕ ЕДНА ДОТА ПРЕДИ ДА ЛЕГНЕМ) ви поднасяме и поредното weekly. Вярно – с малко закъснение, но пък по-добре късно, отколкото да ти го откъснат. Та приятно ви четене и успех при дешифрирането.

автор: ThunderWolf!!!

В тазседмичното weekly ще разгледаме 13 камеота1 във филми (лично аз бих споменал и сериали, книги и комикси, но за сметка на това пък ме мързи яко), защото са яки или са дарили с нещо киното, или просто ‘щото съм много голям фен на комиксите, STAR WARS, Стивън Спилбърг и МcFish Менюто в МакДоналдс. Детското Меню си го купувам само заради играчките. Малко късно казвам, но все пак ако искате да разберете нещо от тази статия (!?), може да не четете нещата в скобите (или въобще да не я четете, а да питате някой член на гилдията (аз не съм такъв… в смисъл член съм, ама не на гилдията)).

13. Черепът на Пришълеца в Хищникът 2

Това не е много камео, а по-скоро easter egg, но щом Джордж Буш младши може да изкара два мандата, значи и изпълненият с липса на живот череп на Пришълеца може да изиграе камео. А и тук трябва да споменем, че благодарение на трагичния Ксеноморф в колекцията на Хищника са се пръкнали редица игри, книги, комикси и филми (жалко, че са тъпи и продуцирани от FOX). Всъщност, последното изречение не е вярно, защото Dark Horse издават комикс Alien vs. Predator eдна година преди Хищникът 2 (бел. Wikipedia), но се съмнявам на някого да му пука особено (освен може би на кралицата майка).

Бонус: Доста жив, макар и анимационен, Ксеноморф (заедно с Рипли) се появява в един епизод на Animaniacs, където бива тотално pwn-нат от главните (неопределени физиологически) герои.

12. Алфред Хичкок във всичките си филми

За камеотата на Алфред Хичкок няма какво да се каже толкова много.Той просто се мярка във всичките си филми и се оглежда все едно стадо гугудки, болни от свински грип, ще дойдат да му избодат очите.

Бонус: За Алфред Хичкок няма бонуси, за това вземете и гледайте някой негов филм. За предпочитане – лично любимия ми North by Northwest (дават го редовно по ТCM (oня канал дет почва след Cartoon Network)). В него Хичкок е пича дето се опитва да се качи в автобуса по време на началните надписи.

11. Брус Кембъл в Spider-man, Spider-man 2, Spider-man 3, Spider-man 4

…Опаля, малко се отплеснах, но все пак Spider-man 4 ще има и Брус Кембъл (ако не знаете кой е той за к’во въобще се занимавате да четете) също ще го има (надявам се). Защото не може да се отрече, че добрият стар (вече) Ash (демек героя на Кембъл в Evil Dead, не оня anime пустиняк от Pokemon) определено създаде повече проблеми на Питър Паркър отколко злодеите във филмите. Това, което може да се отрече, е че Брус Кембъл ще е Мистерио в новия филм (и отдавна вече е отречено).

Бонус: Брус Кембъл се появява на един телевизор във филма Fargo. Oсвен ако не сте прочели в Wikipedia или imdb за въпросната му поява трудно ще го познаете, освен ако не сте Леголас (в смисъл не рус педераст, а човек (или по-скоро елф), надарен с остър поглед). Споменах ли освен?

10. Джордж Лукас в STAR WARS Episode III: Revenge of the Sith

Ето едно камео, което е напълно useless, ама все пак т’ва е STAR WARS, not so young padawan, и Джордж Лукас,батенце, и персонажа, дето играе, се казва Барон Папанойда, нашее – как да не го споменеш. Снимков материал също не е излишен (в оригиналната статия имаше снимка, но v3x го домързя да я линкне – бел. Tyrael).

Бонус: Джордж Лукас бива подминат в един  лунапарк от Еди Мърфи в Ченге от Бедрата на Бевърли 3, а R2D2 и C3PO ги има като йероглифи в Raiders of the Lost Ark, което вече си е чист easter egg, a не камео, но много ми се искаше да го спомена.

9. Вин Дизел в The Fast & The Furious: Tokyo Drift

The Fast & The Furious: Tokyo Drift е единствения (тъп) филм, чието камеото е по-яко от самия него (което ме подсеща, че заглавието на weekly-то не ми е вярно, но whatever). За сметка на това, обаче, във 4Chan имаше много (е, много, много – колко да са много) смешни пародийки на тая сцена и с Тапата и Бракалов се размазахме на тях, пък и Вин Дизел е як, дори и да играе италианец, застрелян нубската от снайперист докато се опитва да примами някаква френска прото шмизла.

Бонус: И за Вин Дизел няма бонуси ,за тва пък кариерата му е яко в кофата и се нуждае от някои наистина добри филма (разбирай продължения на Fast & Furous, XxX и Ридик stuff-a)

8. ЕТ в STAR WARS Episode I: The Phantom Menace

ET phones home. ET has 4815162342 минути предплатени интергалактически разговори към програмата на SWTK (STAR WARS Telephone Company DOH). ET can has a cheezburger. ET не е lolcat, a извънземното от едноименния филм на Спилбърг (тва поне се надявам да го знаете). Обаче това, което не знаете e, че едно стадо ЕТ-та, или Children of the Green Planet както са наречени във филма (или по-скоро в Wookieepedia (което не е енциклопедиа за Уукитата, а за целия STAR WARS)), се появяват във онуй голямото Парламент с малките тераски дето всички ръкопляскат след като свърши да говори оня синия с рогата.

Бонус: И тука няма бонуси за това ще кажа, че дори и скопената версия на ET, в която полицаите нямат пушки, а радиостанции, е яка!

7. Самюел Джаксън в Iron Man в ролята на Ник Фюри

Доста от вас сигурно ще си кажат къде пък беше тая чернилка в Iron Man. Беше след надписите, които никой не е гледал. Други ще си кажат за к’во негър, а не Мич, играе Ник Фюри. Щото тва е Ultimate Ник Фюри, който е Самюел Джексън (и сега Самюел Джаксън е Ник Фюри – почти като парадокс, произлязъл от пътуване във времето) и щото да си Ultimate e много по-яко, отколкото да тичаш с голия буй по плажа на жегата. А повечето ще питат WTF e Ник Фюри. Ем, тва е тоя шефа на SHIELD, сесшса, има го в много анимационни.

Бонус: Все още няма други камеота на тва негро, ама той е подписал договор за 9 филма на Marvel, което ще го направи нещо като краля на камеотата във вселената им и даже със Стан Лии може да си направят Amazing Spectacular Sensational Astonishing Uncanny Invincible Fantastic Mighty Ultimate Dark New Death Cameo Match of Destruction с елементи на Mjolnir и adamantium ако искат.

6.Питър Джаксън в Lord of the Rings Трилогията

Е та тая свиня Питър Джаксън (няма нищо общо със Самюел Джаксън) (вече не е свиня, щото много отслабна (ма ся прилича на хобитска закачалка)) има камео във всичките части на Властелинът на Пръснатите. Респективно като хобит, ръфащ морков, роханец (не рошанец), хвърлящ копие, и капитан на пиратски кораб, застелян от Леголас по погрешка.

Бонус: Пък във филма The Frighteners играе рокер-пънкар или нещо подобно. Не си личеше много от цялото оркско снаряжение, дето му беше по-лицето под формата на пиърсинг.

5. Стан Лии в Spider-man 3 и доста други

Като най-адаптирания комикс писател, Стан Лии е този с най-много камеота. Но най-доброто му такова е това, в което даже успява да каже нещо и това нещо даже помага на иначе толкова (специално в тази част) емуту Питър Паркър.

Бонус: Стан Лии полива градината, Стан Лии продава хот дог, Стан Лии пие Кока Кола Гама, Стан Лии се разминава с главния герои, Стан Лии го гонят от сватба, Стан Лии раздава пощата и най-вече – Стан Лии бива объркван за Хю Хефнър. И много други камеота, за които ме мързи да пиша. Той определено е техния царя.

4. Кевин Смит за цялостно творчесто към камео индустрията

Кевин Смит има много камеота в много филми (Scream 3, Fanboys), има много филми с много камеота (Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back) и всякви други вариации с думите „камео” и „филми” (даже и „сериали”). Aве камеота да искаш, а ако не щеш – ‘ко щеш.

Бонус: В Догма Господ спуква тъпанчетата и торса на Бен Афлек, щото не става за актьор или щото беше паднал ангел в killing spree. Aз лично не виждам разликата, а вие сигурно не виждата смисъла в думите ми, ама Бен Афлек е по-зле и от Уве Бол в Постал илииии пък не, но все пак you get the idea.

3. M. Нощ Шалямялялялян или по нашенски M. Night Shyamalan в The Village

Камеото на режисьора в The Village e най-яко ,защото е най-балансирано, но за сметка на тва филмът е тъп.

Бонус: В два от филмите си пича играе цели поддържащи роли, които показват актьорските му таланти, които са обратно пропорционални на джуките на Мара Отварачката и право пропоционални на нейния ръст. За това, може би, в последния му филм The Happening е само глас в телефон, което обаче не спасява филма, щото и той е тъп.

2. Куентин Тарантино в Десперадо

Куентин Тарантино също е режисьор, който доста често се свързва с думата камео, но таковата в Десперадо определено е The Best (нищо общо с оная организация дето проси пари за екскурзии и пиене и Гого и Петя са членове. Петя най-вече). Знам, че Десперадо повечето сте го гледали затова продължавам нататък.

Бонус: В Planet Terror на Куентин Тарантино му окапват топките както окапват сливите на Петя и майка й.

1. Арнолд Шварценегер (с помощта на Roland Kickinger (whoever бел.читателите) и много CGI) в Terminator Salvation

Бате Арни oпределено печели първо място в тази класация (жалко, че не съм сигурен дали тва изобщо е класация, но той си печели (макар,че му отвъртяха главата във филма, което не е много печелившо, но whatever. Where was I?)) с камео, за което дори не е нужно физическото му присъсътвие. Даже и психическото му не е нужно, така че спокойно – не се е присъединил към Йода, Оби Уан Кеноби, Анакин и Крисчън Шепърд от LOST. Виж, вече дигиталното му сканирано присъствие е било доста наложително.

Бонус: Бате Арни играе себе си (или почти) когато аниматорите на Пиксар го превъплъщават на Свен Губернатора във филма Cars. Със същия успех можеше и да е Optimus Prime.

Honourable Mention: Oldmobile Delta 88 във всичките филми на Сам Рейми. Старата трошка я има даже в The Quick and the Dead, в който е маскирана като каруца.

Dishonourable Mention: Тия двамата ретарди Пол Шнайдър и Адам Сандлър постоянно си камеоват във филмите един на друг и затова трябва да се споменат.

Също така не може да пропуснем и фюрера Уве Бол с камеото си в Постал. Затова го споменавам. Уве Бол има камео в Постал. (Вълчо, да те еба в рандома дето си!!! – бел. Tyrael)

камео 1 – Aко тази думичка ви затруднява, подобно на думичките броманс, мидкуел и бекроним, някъв умен чичо (Гошо?) е измислил Wikipedia. Пише се cameo.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юни 14, 2009.

10 Коментари to “Weekly 13 #4: 13 Камеота във филми, които са яки (камеота са яки, не филмите, щото филмите са по-яки от самите камеота в повечето случаи. Даже така като гледам всички филми са по-яки от камеотата в тях)”

 1. v3х, копеле, линкни схемата от точка 10!
  Иначе weekly-то беше много добро.

 2. Йей.Някой се излъга да го прочете.

 3. Айде пак аз съм ви виновен шевиеа…

  на!

 4. tussen takk for det!

 5. Има морално-образователна стойност. Моралната не знам ква е, ко до ся мислех камео за производно на камилче, така че…

 6. АЕ СЛОЖЕТЕ ЛИНК КЪМ CITY!!!!

 7. Вълчо, сливите ни вече не капят, защото ги отсякохме и трите.

 8. А как може ти и майка ти да имате общо 3 сливи?

 9. И едно култово камео – Фреди Крюгер в Последния петък. :)

 10. Жалко,че не съм фен на хоръри,освен ако не са режисирани от Сам Рейми.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: