Weekly 13 #6: 13 причини да гласуваш на 5-ти юли

(За лица над 18… Не че пише кой знае какви работи, просто непълнолетните не могат да гласуват.)

автор: sk8mastR

1. ДПС
На изборите за европейски парламент 14% от гласовете бяха за ДПС! И това без автобусите, без сутрин да гласуват в родопските села с лична карта по местоживеене, а следобед в Одрин с паспорт. На парламентарните избори те ще са повече, а ние – хората с по едно гражданство и спадащи към „мнозинствената“ етническа група в страната ще сме толкова, колкото и тогава, защото милион или повече мърди няма да излязат да гласуват. Не бъди мърда! Иди до близкото даскало и пусни една бюлетина, после ако искаш иди на на Скобелева майка да „ръчнеш“ една мургавка.

Bonus! Ако в неделя не гласуваш Ахмет Доган и всички кандидат депутати от листата на ДПС (а.к.а. 40-те разбойника) ще дойдат… И няма да носят вазелин!

2. БСП
Ако сте пенсионери или сте млади, но имате алцхаймер и всичко, което помните са „добрите стари татови времена“, нека ви напомня: БСП имаше У-НИ-КАЛ-НА-ТА възможност да се завърне на власт (благодарение на пенсионерите и манипулируемите им внуци) и да EPIC FAIL-не!… Идеите им може и да бяха добри, но повечето останаха неизпълнени, с изключение на вдигането на пенсиите, разбира се (сещате се на мен през къде ми е за това, след като имам 41 години до пенсия, нали?), както и поредното вдигане на депутатските заплати. Най-добре да се прекръстят на БПП (българска пенсионерска партия). С риск да прозвучи коравосърдечно и жестоко: слава богу, че електоратът им малко по малко си отива… на оня свят… Гласувайте като млади и разумни хора! Гласувайте, общо взето…

Bonus! Aко не гласуваш в неделя, ще ти изпопадат зъбите… и други работи!

3. Атака
Тръпки ме побиват от Волен – речите му: жестовете му, интонацията му, думите му – все едно гледам цветен запис на реч на дядо Адолф. А дядо Адолф не ми е сред любимите исторически личности. Освен това, социологически проучвания показват, че известна част от пенсионерите гласуващи за БСП са преминали на страната на Атака (което подкрепя тезата ми, че пенсионерите, макар и с богат житейски опит, си остават изкофели дъртофелници в голямата си част). Ако галсуаваш за Атака на тези парламентарни избори или си пенсионер, или си расист, а най-мразим расизма и циганите, нали знаеш? Растите обичат да се самочеткат като се наричат ‘националисти’, обективно погледнато, понеже националисти не останаха на белия свят, расистите май са единствените желаещи да ги заместят, но не по дойстойнство и заслуги, а просто да използват думичката, която вече не намира практическо приложение в живота и историята ни. Гласувайте като бели хора (ако искате и като мургави, все ми е тая), необременени от предрасъдъци и други дълбоки умствени увлеждания. Гласувайте за парламент, не за диктатор.

4. Останалата паплач
Всякаквите партии роящи се преди избори – хората мислят за нас и ако им подадем ръка, за да вляват във власта, ще започнат и да се грижат за нас!… Но не преди да самите те да се налапат: млади и не чак толкова млади, ерудирани и не чак толкова ерудирани, най-вече с нулев опит в политиката се блъскат като бабички за хляб по Татово време (аз може да не съм живяла тогава, но известно време след „настъпването“ на демокрацията хляб нямаше, освен ако не дойдеш по първи петли пред пекарните). Наречете ме черногледа и недоверчива, но не им вярвам на тея новоизлюпили се кандидат-депутати, та недай си боже кандидат-министри и т.н.

Стойте си вкъщи! Нека си купят гласове и нека вкарат 1-2-5 човека в тоя парламент, не може все старите муцуни да лапат!

5. ГласопРодавателите
Партиите колкото и пари да имат, все не стигат, за да купят всички гласоподаватели, но ти можеш да им помогнеш! Защо не си останеш у вас? Може пък някой да ти чукне на вратата и да ти даде 100 лева или поне 50-60? А ако не ти даде, недей да ходиш! Как така ще ходиш за нищо? Да биеш тооооолкова мноооого път? До близкото училище? Че да си търсиш личната карта преди това?… Я си признай, няма да останеш вкъщи само, защото завиждаш на съседа, който продаде гласовете на цялото си семейство и сега прави курбан във вътрешния двор на блока! Защото тайничко си се надявал някой да дойде да купи твоя глас? По закон от гласуването келепир не пада, особено за гласоподавателите, така че ако се надяваш на нещо друго, си си забравил честта и достойството в другите панталони. Иди да гласуваш по съвест и недей да си черниш душата. Всеки глас по съвест в урните – пари на вятъра за нарушаващите закона!

6. Не знаеш за кого да гласуваш?
Това не е причина да не гласуваш, значи автоматично отива при причините да гласуваш! You cannot defy my undefiable logic! Има само 3 причини да не знаеш за кого да гласуваш, когато се задават избори:
6.1. не следиш предизборните кампании, новините, вестниците, не позлваш интернет, а.к.а. тъп си;
6.2. не се интересуваш от политика, а.к.а. опитваш се да се правиш на умен, следователно тъп си;
6.3. нямаш воля и си тъп.

7. Господар на положението: правото на глас ти дава власт!
Искаш ли да се почувстваш значим? Гласувай, мамицата ти! Едно време хората са можели да избират между една партия и … да, една партия. А преди малко повече време, не са можели да избират, просто са heil-вали новият цар/крал/владетел, след време са го оплаквали на погребението му, после са heil-вали наследника му. Днес не е така. Демокрацията ни дава права, дава ни свободи и ако не се възползваш от тях, заслужаваш да те върнат в Средновековието да чистиш септичната яма на крепостта на царя, за когото и да си искал, не сте можел да гласуваш. Пускайки листчето в пликчето и пликчето в урната, се чувствам някак си важна: ‘Гледай! Аз правя нещо за страната си! Аз имам мнение и го изразявам! То има тежест! LOL!’ Никак не е лошо. Пробвай!

8. Платил съм си, ше се возя!
Плащаме ли си данъците? Значи си плащаме за изборите. Защо не се замислиш над това? Нима циганите и укриващите данъци имат право да гласуват? Нямат, но тъкмо те са най-активни по това време. А ние? Не стига, че сме си платили ‘билета’, но и позволяваме на други ‘да се возят’ вместо нас. Ааа, да ги нямаме такива! Аз за тези избори съм плащала! Ако можех да се возя отново и отново с ‘билетчетата’ на други платили си като теб, които обаче са решили да си чешат мъдете точно днес, щях да съм много доволна, но всеки може да се вози само по веднъж, че дори и без билетче и всички, които си останат вкъщи горят! Горете или идете да гласувате!

9. Облечи си новите дрехи и иди да гласуваш
Това е добър повод да се пофръцкаш пред кварталните. А ако те питат защо, по дяволите, си излязъл така (облечен като кубински свобник/проститутка), винаги можеш да се оправдаеш със загрижеността си към благото на държавата!

10. Иди да гласуваш, защото Blizzard следят всичко внимателно и ако не гласуваш няма да получиш своето копие на StarCraft2 или Diablo3.
И гледай всички твои познати да гласуват, защото ако над 50% от имащите право на глас не го упражнят на тези избори, въобще няма да пуснат игрите на пазара! It’s a conspiracy!

11. Иди да гласуваш или това ще е денят, в който Земята ще спре да се върти.
А последното нещо, което искаш е Киану Рийвс да се разхожда гол и покрит със слуз из хола ти, нали?

12. Every time you don’t vote, God kills Kenny!
Or George Bush?… No, no… That was a bad example… Go vote!

13. Гласувай, защото ти пука
Това е една добра причина да се покажеш като отговорен човек пред света, а не като страхливец или непукист. Гласувай, защото всички знаем, че дори и да го отричаш, дълбоко в теб нещо милее за тази страна и иска да я промени. Никога няма да разбереш, докато не опиташ. Дай своя глас, подкрепи нечия идея не само с думи, но и с действия! Гласувай!

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юни 29, 2009.

42 Коментари to “Weekly 13 #6: 13 причини да гласуваш на 5-ти юли”

 1. Пете, яко е, но е разбрах като не трябва да гласувам нито за ДПС, нито за БСП, нито за Атака да не говорим за останалата паплач… е за кого ДАГОЕА да си пусна бюлитинджизата..?

 2. Къде си писала за Оптимус,пете?

  Тапа,има поне други 5 парти които не са изброени тука и може да гласуваш за тях.Ама Нео не е от тях да знайш.

 3. I said, ‘ГЛАСУВАЙ’ :D Не, ‘гласувай за еди кой си!’

 4. Вълчо, аз тия другите 5 партии разбира, че са в групата на „всички останали“

 5. Инак точка 8 ме израдва най-много :Д

 6. Като един виден хулиган ще гласувам за БНС ]:)

 7. Хуу,че БНС няма вкарат депутати.

 8. Тва не са ли тия хитлер-кретени дето маршируват по улиците и спрейват знака на Тангра по земи и паланки вероятно без да имат идея ВТФ ИЗ ДИС ШИТ

 9. маи да… аз за жалост няма да мога да си шибна билитинкътъ во урната поради лични причини… разбирай 2 месеца :? иначе Ребуси, Загадки, Судоку са ми любимите… пък са със Макетата у едно… ама аз па кво знам, нали сум малък :Д

 10. AЙН ВОЛК АЙН РАЙХ АЙН ВОЛЕН! Но, дудс, срсли, тоя тип наистина е психар обаче още от ся ви казвам – тва е ПОЛИТИК, сиреч кръстоска между миризлива гноясала ПУТКА, плужек и miniature giant space leech на бюджетен излишък. Д ане мислите че даже да спечелят ще е друго? Расизмът е хубаво нещо обаче в политиката всичко е Пи Ар, циците са само снимка, it’s mickey mouse, mate. Spewious. NOT GENUINE. не го ли видяхте как беше готов да си продаде гъза на миналите избори само исамо за да се набута в парламента воленчо? Националисти и расисти май ас… И въпркеи тва е по-добър от пожарникаря, комунистите дето си дадаха гъза под наем на МАНГАЛИТЕ на евроизборите в името на 2 мандата в европейския шит и останалия социо-политически крап който имаме за елит.

 11. Еби му майката, как хубаво бяхме оправили България кат се натряскахме в Тапата… ся ако може тва да се случи фо риъл…

 12. Сигурен съм, че сте имали гениални идеи, в смисъл КАК ДА НЯМАТЕ като имаше толко бира…
  И Драгни – ОЩЕ ИМА БИРА В НАС, ГОВЕДО, КАЖ КОГА ЖИ Я ПИЙМ

 13. Тапа не се измъквай, казвай кога ше се пие тая бира, да дойда и аз! :Д

 14. Ми дох, вас чакам да ми напомните, шваеа. Сумати пиво седи занемарено у хладилника и чака само лакомите ви стомаси.

 15. Странно Бобо ще гласува за БНС!? И аз за тях мисля да гласувам.

 16. Точка 6 крайно не ми хареса и дори донякъде ме обиди.

 17. + за точка 6, ама тъй като ти си в на Райна си ти е позволено да си /care
  БНС СА БОКЛУЦИ, ТРАЙО!!

 18. Тапа от къде си толкова сигурен, нали не си бил в организацията, че да знаеш.

 19. Ем и ти не си бил в БСП/ДПС ама знаеш че са боклуци нали ;) псевдо-национализма, не е за политиката!

 20. Аз ако можех щях да гласувам за „Ред, Законност и Справедливост“, понеже съм от мнoгoто заблудени, които имат няк’ва вяра в „новите типове дето обеща’ат да на избавят от старите типове“

 21. Продължавам да викам за Сидеров. Същия шит ще е но има a remote possibility ако не да отреже то да намали социалната помощ към мангалите а.к.а. да им резне тока.

 22. Днеска да не забравите да гласувате!

 23. We already did.

 24. Гласувах и както винаги зачертах със знака на Перун.

 25. Такива гласове не ги ли прескачат

 26. За къв да ги прескачат?

 27. Щото май само с определени знаци мое да гласуваш…

 28. С кви?Финансови?

 29. И с такива става да.
  И са финикийски знаци, а не финансови

 30. Аз гласувах и съм доволен от себе си. Беше ми за сефте.

 31. Само не ми казвай, че за БНС си гласувал…

 32. Че за кой друг? :D Естествено че за тях.

 33. Ми за някой който има поне минимален шанс да влезе в парламента и не е пробит скин с IQ 3,5…

 34. Че те не влизат пробити скинове с ниско IQ. Хората не са толкова тъпи Тапичка, че да пуснат скинове в парламента. В листите са им се сериозни и отговорни хора, някои от, които ги познавам и аз.

 35. FA-FA-FA-FA-FA-FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIL…….. Ама сички скинове за тях гласуват нали?

 36. Aма влязоха хоумита

 37. Не всички скинове гласуваха за БНС. То в организацията чесно казано скинари няма, но кво да се прави на някои им се ще да има.

 38. Значи имат лош PR,щото всички си мислят,че там има само скинове.

 39. То, че имат лош PR се видя и на изборите с малкото гласове, които взеха.

 40. PR им е плачевен мене ако питаш.

 41. И това, че някой националист е с бръсната глава не го прави скинар. Това от мене да го знаете!

 42. Всъщност ако някой нациоалист е с гола глава си баш скинар,освен ако не е просто плешив.Тогава е грозен скинар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: