Shogun #5

shogun-issue-05От вчера по родните бутки се продава най-топлия брой на познатото ни/ви манга списание Shogun. С малко закъснение, но все пак в същия месец за щастие. Първото ново впечатление, с което останах, е новичката корица, която излзиа убедително на първо място от всичките досега. Освен, че на нея се мъдри гордо Мегуми (с големите гуми) от B.B. Project, вече е и гланцирана, което е не крачка напред ами овчарски скок в антигравитационна зона. Най-малкото това иде да ви подскаже, че манга изданийцето набира популярност и фенове, а оттам и така нужните кинЧи. Аз си оставам с надеждата, че това ще доведе и до случайни изненади като манга плакати, манга книгоразделители и надуваеми секс кукли на Фани от All In.

Това, от което останаха недоволни повечето от купуващите Shogun, бе отсъствието на Vairocana от брой 5. Настоящата комбинация от Pen Dragon, B.B. Proejct, All In и Kairi предизвика вълни от мърморене, подсилени от факта, че B.B. Project ще отсъства от Shogun #6, където обаче ще имаме кефа да прочетем първия чаптър на новата манга Omega Complex (дело на автора на гореспоменатия B.B. Project). Мангата представлява постапокалиптичен сейнен, представящ ни нашия свят при различно стечение на глобалната му история. Очакваме взривоопасна комбинация от наука, бомби, конспирации, приключения, битки и класически елементи на шонен/сейнен жанровете.

Месечните статии този път са за шонен некетцу-то (основната идеология, върху която се градят 90% от шонените) и кратко представяне на клуб NAKAMA – българската общност за аниме и манга, който е организатор и на най-голямото годишно събиране на фенове на японската култура – Aniventure.

И така, с вече свършена работа (с 1 ден закъснение заради Коко, който ме накара да играем ДотА до 1ч снощи), ви приканвам да се мятате в кецовете и да се понесете в издирване на новия брой на Shogun. И приятно четене!

Предишни броеве:

shogun-issue-01shogun-issue-02shogun-issue-03shogun-issue-04

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юли 31, 2009.

3 Коментари to “Shogun #5”

  1. То май се оказа, че корицата е гланцирана поради грешка в печатницата xD

  2. Мда, и аз така прочетох във форума. So… epic win is… fail?

  3. Като оная тъпа картинка: win=fail at failing=fail…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: