Weekly 13: 13 актриси, които да изиграят Церсей Ланистър

автор: Tyrael

Cersei_Seated_by_jezebelWinter is coming. And so does „A Game of Thrones“. Като огромен фен на поредицата на Дж. Мартин просто няма как да седя безучастен към случващото се със сериала по неговите творби и чийто екип в момента е заточен в китна Ирландия за снимки. Но докато кажи-речи по-важните мъжки герои в първата книга вече са кастнати, то женските персонажи и съответстващите им актриси са забулени от мрак и спекулации. Е, и ние (в лицето на моя милост и ThunderWolf!!!) като себеуважаващите се спекуланти и автори за прочут блог (този!), си позволихме почти неволно да направим бързо списъче с 13-те актриси, които ще ни го вдигат яко всяка седмица ако бъдат кастнати за ролята на Церсей Ланистър (която поне за мен си остава най-култовия персонаж досега наред с Тирион). И тъй като нашите уийклита не са класации ще подредим сладураните в азбучен ред да не се сърдят като го прочетат.

1. Ali Larter (Final Destination 1&2, Heroes, Jay and Silent Bob Strike Back)

Със сигурност една от най-симпатичните (и вече не-чак-толкова-млади-като-във-FD-актриси). Али Лартър съчетава в лицето си едновременно очарованието на 30те си години, невероятно тяло (разбирай – тси-тси) и уникално, лесно запомнящо се лице. Кажи-речи всичко, което и трябва за да възпроизведе най-реалистично коварната усмивка на Церсей.

2. Anna Camp (True Blood)

Едва ли ще ти се случи да прехвърлиш набързо главните персонажи в True Blood и да не разбереш, че там ‘лабаво няма. Ана Камп (в ролята на Сара Нюлин а.к.а. жената на preacher-a), разбира се, не прави изключение. Единственото което ме притеснява, е че има прекалено приветливо лице, че е сравнително младичка и неопитна и че още не си е показала циците, което мен ако питате си е изстрел на сляпо когато се каства персонаж като Церсей. Но пък тая надежди за мадамата, въпреки че ми е неясно как ще съчетава ролите си в 2 сериала едновременно (вероятно няма да може…).

3. Cate Blanchett (Lord of the Rings, The Gift, Elizabeth)

Галадриел, Елизабет 1ва… и пак Елизабет 1ва… Кейт Бланшет е огромна актриса, която може и знае как да изиграе една кралица (или зла наци-кучка, както по те кефи)и е кажи-речи женският вариант на Питър О’Тул . В допълнение на това аурата й на ефирност се е превърнала отдавна в нейна запазена марка като подчертава непреходната хубост на австралийката по-ясно и от черен маркер върху лицето на Бобо. Единствено фактът, че Кейт е прекалено ефирна и би изглеждала зле докато я чукат в различни пози върху олтара ме спира да я издигна като най-подходящата за тази роля.

4. Charlize Theron (Devil’s Advocate, Aeon Flux, Hancock)

Като стане въпрос за актриси, Чарлийз Терон е почти неразклатима от второто място в личната ми класация, озаглавена „Коя най ти го ‘дига“. Лично аз смятам, че или трябва да си гей или Орхан Мурад, за да не се влюбиш в усмивката й от първото блясване на сцена с нейното присъствие. А и предполагам всичките ти съмнения дали мадамата има достатъчно кралско излъчване и легендарна хубост са се изпарили при вида на снимката от по-горния линк. Ако още си скептичен – на ти още! Не забравяй, че сме я гледали дибидюс в дяволската лента и определено е guild-approved. Да не говорим, че води по сексапил колежката си от Devil’s Advocate Кони Нилсен с поне 2 дължини.

5. Connie Nielsen (Devil’s Advocate, Gladiator, Soldier)

Да я водят, да я водят… колко да я водят? Ако има класация за най-миришещите на секс актриси в Холивуд, Кони Нилсен трябва да държи 2-3 от челните места. А и вече се е превъплащавала в енигматични и царствени роли, което я прави интересен кандидат за ролята. И има по-яките цици и по рижавия храст от гореспоменатата Чарлийз Терон. Не е тъп бат’ ви Киану, нищо че не може да играе…

6. Diane Kruger (Troy, National Treasure)

Още една „кралица“ навлиза в класацията ни като Дражето в „тоя ритъм“. Не, зачеркни послдното, много добре си влиза типката даже. Съвместният факт, че е германка и че името и стана известно покрай превъплащаването й в „хубавата Елена“ говори красноречиво за младата актриса. А като погледнеш през една по-различна призма, в която хубавата Елена не е благородна сърничка, а развратна кралица с цици, която няма проблеми да шиба тоя и оня, за да и се размине и носи гащи с избродиран надпис „I start wars“, ще избуташ без уговорки кака ти Даян най-отгоре на статията пък и ебем ти и азбучния ред…

7. Jeri Ryan (Two and a Half Men, Star Trek: Voyager, Dracula 2000)

Ако трябва да съм честен с вас не харесвам Джери Раян. Ни на йота. Това се дължи главно на факта, че нещо в устата й ми напомня на смес между Камелия Тодорова и жаба, лапнала шницел напреки. На 80% от стотината снимки, които прегледах, за да подбера подходяща, пък момето кривеше иначе приятното си лице в едни и същи физиономии все едно са й дали да имитира анимационни герои на Dreamworks. Въпреки всичко казано досега, Джери Раян определено носи една магнетичност в себе си и ако съумее да държи устата си по-затворена and with less teeth и се възползва повече от половите си белези би била страхотна Церсей.

8. Kate Beckinsale (Underworld, Van Hellsing)

Fuck yeah!!! След всички руси глави, светли личица и миловидни изражения (освен Кони Нилсен, ебати) дойде време и за готическа, сексапилна и тъмна култовост. Наистина не мога да се сетя за актриса във възрастовата граница 30-40, която да не изостава от Кейт Бекинсейл по цици, задник, лицева красота и излъчване като цяло. Лен Уайзман сигурно е най-щастливото копеле на земята.  Въпреки това имам милост към него, защото при все некадърната си режисура в Underworld, пича успя да събере две и две и да разбере, че всичко ще се размине супер, ако облече жена си в кожени дрехи и я пусне да смуче кръв. Ако преместиш поглед една година след въпросната лента, ще видиш как отново Кейт Бекинсейл (не без помощта на Хю Джакман) отма си спаси от провал Van Hellsing, като ни показа, че общо взето нейните цици и задник и тяхното магично обаяние са обречени на култовост. Пък и лично аз нямам против да видя moar naked flesh (каквато със сигурност ще има в сериала), като единствено ме притеснява, че не съм виждал никога мацката руса. Което си е фактор, освен ако създателите не държат да рискуват окалпазяването на така значим персонаж.

9. Katie Cassidy (Taken, Supernatural)

Признавам, че Кейти Касиди ми бе непозната до момента, в който излезе Taken. Тези, които следят Supernatural, разбира се, я знаят по-отдавна, но аз лично мога да изразя впечатление, изградени повече на визия, отколкото на актьорска игра. Да, определено не е най-добрият избор, който може да се направи (а и само до тук в уийклито са споменати Чарлийз и Кони, а по-долу има и други русоляви куродръвки, които са по-обоснован избор), но има нещо в лицето й, което ме кара да я подкрепям като евентуална Церсей. Не знам защо, но като че ли единият от образите на величествената кучка, които съм съградил в съзнанието си, се доближава страшно много до  особата на Кейти Касиди. Та така, моме, не се предавай – moar търпение и moar naked цици и може да те огрее. Пък ако ти откажат, ела при нас за бира – няма те върнем.

10. Maggie Grace (Lost, Taken)

Тук се колебая още повече. От една страна момето е младо, очарователно, порядъчно русо и невероятно симпатично. От друга – еми тя е почти всичко, което Церсей не е. Възрастта и от 26 години и дава предимството на младостта и свежарството, но пък това не е нещо, което фенът ще оцени като види кралицата на Кралски Чертог. Аз, обаче, харесвам мацката и я слагам тук просто защото като замижиш с едното око и аха-аха ти се привижда Церсей. Е, да, сложена до Jack Gleeson ще изглежда повече като по-голямата му сестра, а не като майка, но това си е личен проблем на гримьорите.

11. Rebecca Romijin (X-Men, Rollerball, The Punisher)

Копеле, можеш да си кривиш душата колкото си искаш за X-Men 3, но не можеш да отречеш, че голото тяло на Ребека Ромиджин бе единственото перфектно нещо в тази лента. Това, което трилогията за мутиралите уроди и линкът по-горе ни показва, са всъщност 3 неща: че Ребека може без проблем да играе зла кучка, че е невероятно праскаема и че изглежда божествено красива с руса коса. Ако зависи от мен ТЯ ще е Церсей Ланистър и никоя друга, просто защото няма детайл от нея, който да не крещи съвършенство и то по величествен и в същото време страстен начин. Obey!

12. Scarlett Joahnsson (Lost in Translation, The Island)

Аааа, няма нищо по хубаво от малко европейска красота. Освен много европейска красота, разбира се. И докато оставя наличният снимков материал и фантазиите по засега отсъстващия такъв на Скарлет като като Black Widow в Iron Man 2 да движат десницата ви нагоре-надолу ще ида да пия една студена вода преди завършване на уийклито. А, да, мисля, че отсъства по-подходяща комбинация име*-излъчване, която да въплъщава цветовете на Ланистър по-перфектно.

13. Sharon Stone (Basic Instinct, Diabolique, Total Recall)

Със своите 51 вече години, Шарън си остава безспорно една от най-сексапилните актриси въобще и поне за мен я измества единствено Деми Мур (която има леко възрастово предимство де, но впредвид, че и двете актриси са си намерили млади жребци за яздене няма за к’во да ги сбиваме – нека изживеят последните си 20тина или повече години в щастие и разврат). Шарън Стоун би имала огромна преднина пред колежките си с беглата подсказка за гениталиите си в Basic Instinct, но Тейлър Хакфорд бе така добър да разсъблече изцяло #4 и #5 от по-горе и присъствието на вече въздъртата актриса тук е по-скоро реверанс към нейната особа. Само ако беше с 20тина години по-млада…

И тъй, драги читателю, стига си чел ами се съгласи с мен, приготви си кърпички и бягай да онанираш на Кейт Бекинсейл (или на коя да е от гореописаните  прелести) и се надявай, че гореописания списък няма да си остане само спекулация.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на август 2, 2009.

7 Коментари to “Weekly 13: 13 актриси, които да изиграят Церсей Ланистър”

  1. Аве мойте уиклита са класации…

  2. Шанс :Д

  3. Katie Cassidy… сериозно…

  4. Cate Blanchett!!!

  5. Vote, VOTEEEEEEEEE!

  6. […] Stark е кастната Докато вселенският въпрос “Коя ще играе Церсей Ланистър” още тъне в море от мистерия стана ясно, коя ще се […]

  7. […] Underworld), която явно е любимка на Тапата, защото я имаше в уиклито за Cersei. Whiteout е адаптация на комикс на много добрия според мен […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: