Weekly 13: 13 клишета/неща, които не харесвам в аниметата и мангата

Както много хора знят рядко гледам анимето, щото тъпи неща не гледам doh. За това ето няколко причини, поради които аниметата съкват. Тъй като съм гледам само 3 пълни анимета нещата няма да изглеждат много безпристрастни, но всъщност ще са. Seriously.

Автор: ThunderWolf!!!

13. Десу десу десу десу

A именно японския език. И най-вече часта, в която някой почне да говори все едно е катерицата от Hoowdwinked или почне да крещи. И от това, което съм чувал има много тъпа граматика от рода на един кое си не може да седи след еди какво щото така и за това накрая на всяко изречение трябва да се сложи десу. Dumb, isn’t it?

Пример: Всяко аниме без дублаж

12. And the Chosen One rises from the ashes

Нужно ли е всяко второ аниме да се разказва за The Chosen One, който трябва да участва в някъв турнир и  да се бие срещу своя брат близнак, докато събира групичка от приятели & stuff? След първия път започва да става лейм.

Пример: Всяко второ аниме, Avatar, Shaman King, Harry Potter

11. Insert Twilight gay emo joke

Тука няма какво да кажа, освен че J-pop оpening-ите много ме дразнят (освен opening-а на Shaman King). И бих попитал познават ли японците някъв друг стил освен гей емо поп рока, но няма защото знам, че познават поне джаза (Cowboy Bebop) и death метъла (последните епизоди на Death Note).

Пример: Всяко аниме ,което не е Cowboy Bebop или няма J-death metal opening

10. Got bored already!?

Както ще бъде описано по-долу, битките в аниметата съкс и както е описано по-горе сценарият и сюжетът също съкват. Та сигурно се питате какво остава в такъв случай? Ами остават да гледаш как 5-те лъва сглобяват Волтрон или как червеният рейнджър сглобява главата на гигантския робот. И най-тъпото е, че винаги всичко става по-един и същи начин ,защото е една и съща сцена.

Пример: Voltron, Power Rangers

9. Mr. Big

So, японците се кефят на големи неща щото имат малки пишки. Защо обаче грамадните меки имат още по-грамадни мечове? Защо Волтрон вместо да му излиза меч от лъвските глави не му излезе един голям ракетомет. Сигурно като Тапата ще си кажете, че запазват самурайските си корени. Nope. Батко ви Роланд знае отговора и той е: Защото на мечовете не им свършват мунициите дъъъъ. (бел. Tyrael – и тук ще ти кажа – няма екшън аниме, където амунициите да свършват или презареждането на поредната доза безкрайни такива отнема повече от 0.7 милисекунди)

Пример: Aнимета с меки

8. Fan Service

Винаги съм знаел, че японците са извратени копелета най-вече заради нескопосаната си грижа за децата си и като включиш мършавата им физика a.k.a малките им пишоци и плоските им гръдни кошове ти става ясно за какво всички мацки в аниметата са с грамадните цици. И за пореден път ще питам нужно ли е? Нужно ли е на мацката разкарваща се около главния герои случайно да й се закачи роклята на някоя скала и да се разкъса без на мацката да й направи впечатление и тя да продължи да си се разкарва гола? Навсякъде се оплакват, че младото поколение става все по развратно, но и  навсякъде, където има униформи в училищата, женските се състоят от някакви къси полички. И всяко училище гледа да повдига духа с яки мажоретки вместо с по-добрия вариант – речите на Хитлер или Волен Сидеров например.

Пример: Всяко аниме, Berserker manga-та

7. Small Soldiers

Tа след като установихме, че японците харесват нещата грамадни, трябва да забележим, че не винаги е така. И тук идват чибитата, които седат супер зле на огромните цици и огромните мечове. Аз обяснение нямам, освен че е яко да има подвижни масички за саке.

Пример: Онова чиби от loading скрина на WoW и Пинокио (Excalibur, идиото) от Soul Eater

6. Remember that guy a.k.a. The Road to Redemption

Aниметата имат и поучителна цел, но на повечето хора за това не им пука. Затова често (разбирай постоянно) злодеите стават добри. Те всъщност стават антигерои, но повечето хора, които ще прочетат това weekly, не знаят какво се има предвид под антигерои та за това казваме, че стават добри. Най-често след като им се даде някакъв житейски урок или се появи още по-лошият гад, не чак толкова лошите искат помощ от добрия и впоследствие се сприятеляват. С две думи LAME.

Пример: Len Tao, Ryu от Shaman King, Зуко от Avatar

5. The Three Fs: Fillers, Flashbacks & Clip shows

Всяко дълго аниме е фрашкано с филъри. Пък и защо не? След като главните герои са на път за турнира на живота им за какво не отделим няколко епизода, в които да покажем как серат в близкатата горичка и си припомнят как са се запознали и колко се обичат. Тва хуу, ама за какво в Death Note трябваше да има recap на някалви неща, които съм ги гледал преди 5 епизода.

Пример: Death Note, някви други

4. Очи, нос, гърло

Тук очевидно имам предвид аниметата, в които героите имат големи очи, липсва им нос и имат още по-големи усти. И в комбинация с малко инфалтилно момиченце, което като си отвори устата все едно може да погълне няколко SHIELD Hellicarrier-а.

Пример: грозните анимета

3. Out of Blood

Out of  Blood ли? В аниметата няма такова нещо. Сигурен съм, че дори и цацата в морето ще кърви все едно е Годзила с разширени вени. Това обяснява, защо вампирите са толкова на мода. Защото могат да живеят на консерви с конски пишки няколко века.

Пример: Aниме сегментът в Kill Bill

2. Let the battle… end

Тези, които са гледали много файтинг анимета, знаят за какво говoря. Доколкото ме интересува ги наричат шушони или бушони, но whatever. Та двама души се бият и изведнъж скачат много на високо, удрят се един друг, ала по същото време нещо просвятва, за да не видиш как се шибват. След това се приземяват с гръб един към друг аnd you are waiting…and waiting…and waiting…and waiting a little more and maybe then единият от пичовете пада мъртъв на земята. Тоя, който го е измислил това и е бил убеден, че е suspenseful сигурно си е мислел за BORING AS 3 HOURS LONG EUROPEAN ART FILM и заслужава да гледа Телетъбис докато Дипси го ръга с антенката си в гъзъ!

Пример: Dragonball Z, онва анимето дет почнахме да го гледаме в Тапата една вечер (бел. TyraelMurder Princess)

1. Инфантилий не е римски сенатор

И стигам до победителя в най-дразнещото нещо в аниме света и това са малките инфалтилни момиченца (доста често чибита, но не винаги). Не стига това, ми тия фръцли постоянно командват главния герой и той им се връзва вместо да им изкърти кофата, да им откъсне езика и след тва да отиде да направи същото с the bad gay a.k.a. the bad guy.

Пример: Shaman King и стотици други

Тoва weekly не се получи много добро, ама не ме е грижа особено. Имам държавен изпит след по-малко от два месеца, така че кво ма занимавате. Aко искате да гледате яко аниме гледайте Cowboy Bebop и не ма занимавайте.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на август 7, 2009.

7 Коментари to “Weekly 13: 13 клишета/неща, които не харесвам в аниметата и мангата”

  1. za 8 : AMEN TO THAT!

  2. za 3 : DAMN WOMAN! AMEN TO THAT AS WELL!

  3. Как ще да не се е получило, лукова главо! BETTER!!!

    PS: Наредбите в точка 2 са спонтанни, и ми харесват много добре…

  4. Ми кратко е на повечето места нареждах на рандом

  5. +1 3A #3, lol :D

  6. т’ва бях аз :Д

  7. Факт – така като се нареди класацията наистина изглежда цяло чудо че някой ги гледа. Фащай колко тъпо е сичко останало (не само в нета ами ЕВАХ) че ни зарибява нещо толкоз патетик. Нр3 трепе рибата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: