[BlizzCon 2009] Diablo III – Even moar info

d3_logo

В допълнение на новия клас, Blizz изсипаха доста подробна информация затова как аджеба е променена системата на скиловете и подреждането им в skill trees, как ще се напредва по дървото и защо поредната промяна е за добро. Накратко skill tree системата ще бъде следната (поне на този етап от разработката):

Докато при предната версия от играчите се искаше по подобие на Diablo 2 да разпределят 5 точки в skill от даден tree, за да достигнат следващия tier и да прескачат от tab в tab гледайки и размишлявайки върху пътя си на развитие, то при новата система, всички skill trees ще са един до друг (т.нар. side-by-side view) като в допълнение на това инвестирането на 5 точки в даден tier ще отключи следващия поред във всеки skill tree. Това премахва почти задължителната специализация в дадено дърво и харченето на ценни точки за грешни скилове, за да се достигне до желаното умение. По този начин играчите ще имат възможности за широка кустомизация на героя си, нагаждайки го да прави кажи-речи каквото им душа иска (и каквото клас позволява, разбира се). По-тясната специализация ще се постига като се инвестират много точки в един или два скила по подобие на Diablo 2. Новият side-by-side view пък ще дава възможност за бърз и лесен обзор на моментото състояние на вашия хубавец, какъв боб с праскови сте сготвили и къде да похарчите точките си, за да е всичко по мед и машинно масло.

Другата интересна новина, която ни бе съобщена, е предстоящото камео (АЙЕА! ФТВ!) на още един от героите от Diablo 2 в тройката. Blizzard определено обичат да ни гъделичкат на тема lore, няма спор. Както знаем Warrior-a, Rogue-a и Mage-a от Diablo 1 се появиха отново в двойката съответно като The Dark Wanderer, Blood Raven и The Summoner. Варваринът от Diablo 3 пък е същият този от предната игра, но с 20 години по-стар.

Надявам се съвсем скоро да разберем нещо повече по този любопитен факт (не слух, ФАКТ!). Все пак lore-a на Diablo 3 е все още доста неясен просто ме човърка отвътре да разбера каква роля ще играе избраният ни стар познайник…

Advertisements

~ от Blog of Idiots на август 25, 2009.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: