Inglourious Basterds (oткрийте двете правописни грешки)

Автор: ThunderWolf!!!

Oтдавна подготвяният от Куенти Тарантино сценарий най-после видя бял свят или черен свят, ако живеете в Америка. Като виден фен на старите долнопробни филми и човек, работил във видеотека, Тарантино ни представя един безупречен revenge macaroni combat филм, очевидно повлиян от spaghetti-western жанра. Още ли сте тук? Ако сте значи сте разбрали, че Inglourious Basterds не може да се опише с прости думи като „Евреи убиват нацисти” or some similar bitch ass summary. Както повечето филми на Тарантино и този се състои от няколко дълги рандом сцени с много дълги рандом диалози, които привидно нямат нищо общо със основния сюжет на филма, много подобно на изречението, което четете в момента. Музиката на филма също е много рандом и съдържа песни, правени доста след събитията в него. Всички запазени марки на Тарантино са налице – вече гореспоменатите неща, десетки homage-и, които само той би си разбрал, Mexican standoff и режисьорксо камео. Тъй като дори и да имате шесто чувство като хлапето от Шесто Чувство, няма да начин да забележите тези камеота. За това ще ви ги кажа. Те са следните: първият немец, който скалпират, англичанинът, който крещи нещо във филма във филма и ръцете, които душат Даян Крюгер. Това беше много голям спойлер, за това може да отидеш да си издеш ушите от яд. Като стана въпрос за Даян Крюгер, актьорите определено не са от известните. Освен Брад Пит, който се спрява чудесно като евреин със селски акцент и горе-удушената Даян Крюгер (National Treasure, Troy), другите роли са представени от режисьорчето на Hostel, който определено показва, че и за актьор го бива толкова, колко и за режисьор, oня пич от The Office US, гийка от Freak & Geeks, Остин Пауърс и други подобни индивиди. Не може да пропуснем и Тил Швайгер от напълно неизвестния филм по Farcry и всякви други долнопробни немски екшъни. За жалост неговата роля е доста малка. Всъщност както и на повечето копилита. Което ме навежда на мисълта, че филмът можеше да се казва War Fiction, Kill Adolf Vol.1 & only, Four Jews, Naziproof или Resevoir Швабс. Друг актьор, който определено получава куп награди за изпълнението си е the main antagonist of the movie. За него няма да кажа повече, освен че е много крийпи, щото вече почна да ме домързява. Единственото нещо, което не ми хареса беше голямото количество на френски, немски и жабарски из филма. Ако трябва с няколко думи да опиша филма, мога да използвам последната реплика, която беше: ”I believe this is my masterpiece.” Tова опредлено не е шедьовърът на Тарантино, нито тази статия – моя, but it’s quite good like always.

Субективна оценка: 8.5/10

Обективна оценка: виж субективна

~ от Blog of Idiots на август 25, 2009.

6 Коментари to “Inglourious Basterds (oткрийте двете правописни грешки)”

  1. Редно е тва да се види http://www.youtube.com/watch?v=MjvsogIMj1A&feature=channel_page

  2. туи мууви ше требе да е яко :Д

  3. беше умопомрачителен XD

  4. Пффф за нешедьовърът на Тарантино 8.5/10 си е доста … аз бих му дал 7/10, далече е от Pulp Fiction, което за мен си остава но1 на Тарантино.

  5. Moe да е далече от Pulp Fiction ама е още по-далече от Kill Bill.

  6. […] Първото нещо, което трябва да знаете за този филм е, че негов режисьор е Куентин Тарантино. След това може да решите дали да гледате филма, защото произведенията на Тарантино определено не са анална свещичка за всеки гъз. Факт за това е, че съм виждал как го определят като нещо с Адам Сандлър. WTF, man? Но да се върнем на самия филм. Брад Пит и лошия немец (Кристоф Валц) са едни от най-култовите персонажи (другите също не отстъпват), които Тарантино е създавал ЕВЪР. В момента не мога да се сетя други по-яки. От далече си личи, че това е dream проект на Тарантино и най-вече с последната реплика във филма. Ревю може да прочетете тук. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: