Известни са сценаристите на игралния „Akira“

akira_title

Откровено да ви кажа още се чудя дали този филм ще го бъде изобщо. Преди няколко месеца бе обявено, че проектът е мъртъв, а малко след това се каза, че всъщност не е и дори се работи по скрипта. Но както и да е, това все пак е предназначено да бъде новина, а не умуване по неясното филмово бъдеще на безспорно едно от най-великите анимета, създавани някога.

Със сценария са се захванали Mark Fergus и Hawk Ostby познати на тези, на които им дреме за подобен род хора, с работата си по Children of Men и Iron Man, което иде да подскаже, че типовете знаят какво вършат и дори може да не видим отново фиаското, което сътвори Dragon Ball. Все още не е ясно до каква степен ще е променена историята, но със сигурност сетингът и култовият мотор ще се завърнат (не че някои се е съмнявал де). Аз лично продължавам да се страхувам за това как ще бъдат пресъздадени въпросните над два часа анимационна феерия и какви странения от оригиналния сценарий ще трябва да изтърпим. Все пак творението на Кацухиро Отомо определено не може да се класифицира като „леко аниме“ и вероятно ще породи негодувание из повечето фешънски главанаци. Искрено се надявам, че сценарната двойка няма да отклони фокуса на анимето прекалено много и ще ни предложи качествено адаптиране на историята, героите, сетинга и всичко това, което прави Akira уникално преживяване.

Ако скрипта бъде одобрен, снимките трябва да започнат догодина като филмът при това положение трябва да кацне по градчета и паланки по някое време през 2011 (ха, дано!). Общо взето стискаме палци, че някой няма да изака нещо на метеното по време на целия този процес.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на септември 10, 2009.

3 Коментари to “Известни са сценаристите на игралния „Akira“”

  1. Ха дано е нещо качествено, че и на мен ми е любимо (макар да гледам рядко анимета като цяло (и то за сега само пълнометражни)). A екранизации по анимета ми се струват излишни малко :?

  2. Никъде не пише, че Леонардо Дикаприо е продуцент.

  3. Сигурно ли е? Нали беше някъф си Андрю Лазар преди?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: