Endgame by Megadeth – 2009

Автор: night sentinel

Ето и че след броени дни 17тият албум на американската траш група Мегадет (или по нашенски Мегасмрт) – Endgame ще види бял свят. За щастие, има и съвестни ъплоудъри, като този, който се е заел със задачата да качи песните към 2 седмици преди официалното им издаване. Хвала такива люде. Та ето го и същинското ревю:

След неколкократно психическо подръчкване реших най-накрая и аз да сваля новото творение на групата и да изкажа експертното (yeah, right) си мнение… след няколко дни. Реших първо да изслушам албума без да обръщам никакво специално на текст, сола и т.н. Та пуснах аз уинампа, подкарах и УоУ, след около час поспрях, взех нови скилове и се замислих кое от целият албум ми е останало в главата. Първо – има балада!!! Казва се The hardest part of letting go… sealed with a kiss (рандом юзлесли дълго име) и е яка! Второ – мелодийката от 44 minutes се набива в главата и после колкото и да я блъскаш в стената не ще да излезе. Which isn’t bad. И трето – Endgame започва със странен глас, който ме кара да си представя, че съм в Чернобил и трябва много бързо да избягам, защото в противен случай децата ми ще се родят бобри. И толкоз от първото слушане.

След последвалите по-задълбочени преслушвания на албума оставам с особено приятно чувство и мога да призная, че си има всичко – от гласът на бездарния в певческо отношение Дейв, през типичните за Мегадет рифове та чак до приятни за ухото солца. Въпреки, че не може да се сравни с предишни проекти на групата като Peace sells или Countdown to extinction, новото отроче на трашаджиите има за всекиго по нещо, в това число инструментал (Dialectic Chaos), по-софт песен за лиричните (въпросната балада) и още 9 песни, които да затвърдят мястото на групата сред най-добрите траш банди ЕВЪР. Можете да се уверите в това или като повярвате на написаното, или като чуете албумът.

Остава единствено да сложа списък с песните, да прикача първият официален клип към песен от новият албум, а именно Head Crusher (!!!) и да ви препоръчам бързо да си свалите албумът (а защо не и да го купите?) и да се потопите в 45 минутната игра на Мегадет, чийто край все още е загадка…

01. Dialectic Chaos (2:25)
02. This Day We Fight! (3:27)
03. 44 Minutes (4:37)
04. 1,320 (3:49)
05. Bite the Hand (4:01)
06. Bodies (3:34)
07. Endgame (5:57)
08. The Hardest Part of Letting Go… Sealed With a Kiss (4:41)
09. Head Crusher (3:26)
10. How the Story Ends (4:28)
11. The Right to Go Insane (4:18)

Advertisements

~ от Blog of Idiots на септември 13, 2009.

8 Коментари to “Endgame by Megadeth – 2009”

  1. Мекичко, твоите деца ще се родят бобри дори и да не си край Чернобил :Д Иначе, гуд уърк ез олуейз :thumbsup:

  2. Знаех си че има някква причина да го уважавам тоя блог. Че той е идеалното средство да научавам за нови албуми и евенти!

  3. Оутрейджнат съм, че не съм получил инфо за тая статия предварително.

  4. Тва е щото не знаехме кога ще се появи тая статия :Д

  5. I demand JUSTICE! На пръв поглед 44 Minutes и речта на Арагорн са яки.

  6. Justice league догодина (или там когато излезе). ноу метър колко го демандваш.

  7. How about НЕФЪР!

  8. По Brutallica тая сряда пускаха песни от новия албум. Бих казъл че ми хареса това, което чух.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: