Children of Bodom – Skeletons in the Closet

автор: Tyrael

От няколко дни из световната мрежа, позната на простолюдието като The Internetz, се подмята новият албум на финландците от Children of Bodom. И понеже никой друг редовно пишещ автор от блога не го болят гениналиите за Алекси Лаихо и компания на мен се пада честта да ти го представя накратко.

Въпросната тава, както може и да си разбрал, е компилация от кавъри, като включва 14 издавани вече плюс 4 пресни-пресни. Това ще иде да ти подскаже, че не мога да ти кажа нещо, което не ти е известно, ако си слушал публикуваните вече кавъри. Разбира се, остава възможността изобщо да не си фен на Бодом и да не си запознат с творчеството им, но в такъв случай не виждам как едно track-by-track чоплене ще ти помогне. За останалите/запознатите ще съобщя, че единствено кавърът на „Shot in the Dark” (Ozzy Osbourne) отсъства (мистериозно) от траклиста. Наистина странно, тъй като въпросният е с класи над други, взели участие, като „Talk Dirty to Me” (Poison) и „Just Dropped In” (Kenny Rogers). Лично мнение, разбира се.

Гореспоменатите 4 нови трака са съответно „Hell is for Children” на Pat Benatar, “Antisocial” на Trust, “War Inside My Head” на Suicidal Tendencies и „Waiting” на King Diamond. Въпросните са пресъздадени с познатия ми/ни/ви Bodom стил и мелодичният им дет метъл струи от всеки тон, риф, соло или вокални партии. Удивително е наистина как пичовете са обхванали толкова широк спектър от стилове, преправили са ги по техния си маниер и въпреки всичко са успяли да запазят голяма доза от оригиналното излъчване на песента.

Другото приятно впечатление прави и самата композиция на албума. Повечето песни са си на правилните места и се създава едно сегментиране на траклиста. Ще се изкефиш на по-леката въвеждаща част, последвана от тежките интерпретации на Slayer, Sepultura и… Scorpions. Специално за последното – за пореден път се удивлявам на кавъра на „Don’t Stop at the Top” и начина, по който пичовете са я преработили дотолкова, че със всяко изминало слушане я възприемам все повече като песен на Бодъм, а не на Scorpions. Подобно на случая с Knockin’ on Heaven’s Door на Боб Дилан. Ще бъдеш отново изумен и от Hard rock/Heavy metal частта, предхождаща и по-слабата част на албума в лицето на тракове 14-16. Не ме разбирай погрешно, просто след толкова ударни класики въпросните песни висват като полов член във фризер.

В заключение – изслушай Skeletons in the Closet, ако си фен на Бодъм и стила като цяло. Е, вероятно ще трябва да замижиш против факта, че последният им студиен албум беше боб с праскови и издаването на такъв с кавъри в момента е заковаващ пироните чук. Но въпреки всичко тавата е приятна за слушане и е добър начин да си припомниш колко по-мелодичен е Silent Scream така, отколкото в оригинал ;).

Tracklist:

01. Looking At My Back Door (2:08) – Creedence Clearwater Revival
02. Hell Is For Children (4:00) – Pet Benatar
03. Somebody Put Something (3:17) – The Ramones
04. Mass Hypnosis (4:03) – Sepultura
05. Don’t Stop At the Top (3:24) – Scorpions
06. Silent Scream (3:18) – Slayer
07. She Is Beautiful (3:26) – Andrew W.K.
08. Just Dropped In (2:39) – Kenny Rogers
09. Bed of Nails (3:54) – Alice Cooper
10. Hellion (3:01) – W.A.S.P.
11. Aces High (4:29) – Iron Maiden
12. Rebel Yell (4:11) – Billy Idol
13. No Commands (4:49) – Stone
14. Antisocial (3:36) – Trust
15. Talk Dirty to Me (3:35) – Poison
16. War Inside My Head (3:25) – Suicidal Tendencies
17. Waiting (3:20) – King Diamond
18. Oops! I Did It Again (3:50) – Britney Spears

Advertisements

~ от Blog of Idiots на септември 19, 2009.

3 Коментари to “Children of Bodom – Skeletons in the Closet”

  1. БОДЪМ (FTW, fuck all haters, that means YOU lil) КАВЪРИ НА КЕНИ РОДЖЪРС И КИНГ ДАЙМЪНД ФТВ!!!

  2. Hell is for Heroes as fas as I know.

  3. албума съъъкс хард . повечето песни за вече издадени мн отдавна явно Алекси и момчетата ги е страх да не разрушат славата,която създадоха да псоледните години.
    жалко е

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: