Weekly 13: 13 умопомрачаващо тъпи, не чак толкова умопомрачаващо тъпи, умопомрачаващо умопомрачаващо тъпи, просто умопомрачаващо тъпи и просто тъпи продължения, threequels, forthquels, prequels и midquels на филмови поредици

Пpoдълженията отдавна са факт в киното, че даже има и такива чудовища като гореспоменатите threequel, midquel, sidequel, dickquel, wtfmanquel и подобни. Продълженията са всякакви и качеството им е всякакво. Може да не се намерят 13 яки сикуъла, което повдига веждата ми, че и такова уикли трябва да има, ама ако искаш тъпи такива за уикли можеш да напишеш дори Daily 133 и пак да имаш в излишък, защото тях никога няма да  спрат да ги правят.

Автор: ThunderWolf

13. The Matrix Reloaded

So… на Матрицата никога не съм й бил фен, но не мога да отрека, че първият филм си заслужава място в аналите на киното. За сметка на това, обаче, втората и третата част от поредицата заслужават само място в аналните му отпадъци. Докато Матрицата обединява всичко яко от аниметата, използва нови техники на снимане и подобни cool неща, то Пренареждане може да се опише като „Нео излита като Супермен и спясава Морфиъс от някакво задръстване на магистрала, докато Оракулката плещи някво безсмислено философско mumbo jumbo и храни пъдпъдъци”. На всичкото отгоре продълженията бяха засипани с толкова tie in игри, анимета и подобни, че все едно си пропуснал Matrix Loaded, което би следвало да е някакъв бридж между двата филма. И след всичките тези неща никой не се е сетил да обясни защо старият пилот на корабчето на нашите е изчезнал и го е заместил Майкъл от LOST.

Бонус: Матрицата Резолюции (ако не ме лъже паметта) дори не заслужава споменаване, освен че там философското mumbo jumbo беше на мах.

12. Mission: Impossible 2

Предполагам, че повечето читатели не са запознати, но Мисията Невъзможна е old school телевизионен сериал и чак после е поредица от филми с Адолф Хитлер….I mean Том Круз. Сигурно се чудите, защо ви казвам това. И аз се чудя, но е интересен факт. Първият филм е режисиран от майстора на трилъра и кинематиграфичното изкуство Браян Де Палма. Като казвам кинематиграфично изкуство имам предвид, че всяко нещо, което пичът прави с камерата, наистина се доближава до това. След дълга експозиция на първата част от поредицата, за Mission: Impossible 2 мога да кажа само, че е жалка имитация на хонг конгски стайл екшън без никаква тръпка от непреодолими препятсвия или какъвто и да е трилър.

Бонус: Mission: Impossible 3 прилича на дълъг и тъп епизод на ALIAS. Guess why.Защото създателя на ALIAS му е режисьор.

Бонус 2: Mission: Impossible 4 предстои. Сигурен съм, че и той ще е зле.

11. Blade Trinity

Тhreequel-ът Blade Trinity е тази част от поредицата, която прекъсна приключенията на Блейд на големия екрани и го забучи за кратък период от време в телевизионния, а после и в затвора за неплатени данъци… или нещо от сорта. Най-големият проблем в случая е позволяването на сценаристът на поредицата на седне на режисьоркото столче и да се изфущи на чесън. Silent, but deadly. Резултатът е филм, в който Джон Доу е Дракула, Трите Хикса се мисли за актьор, а Уислър умира отново, защото явно да умираш в всеки нечетен филм е яко…or not. Има и чихууахуахаха вампири. SERIOUSLY. Дори и Раян Рейнълдс не успява да спаси тази вампирска боза.

10. Scary Movie 3

Първоначално смятах да пиша за втория филм от поредицата, но се сетих, че третия не успях да го изгледам. Следователно той е много тъп, защото както знаят всички аз тъпи филми не гледам. Само че в такъв случай няма какво толкова да кажа и за това само ще припомня: Не гледайте филми със Шорти и the gay nigga! They cause brain and dick shortage.

Bonus: Не гледайте всякакви пародий от типа на Epic Fail Movie или Рандом Пародия Movie #48151623421087418880

9. Aliens vs. Predator: Requiem

Aко си мислиш, че предният филм от поредицата е бил тъп и ако знаеш, че е режисиран от американския Уве Бол Paul W.S. Anderson ще си сигурен, че филмът е инспириран от игра (Вълчо, това изречение няма никакъв смисъл whatsoever – бел. Tyrael). A ние всички знаем колко са качествени тези филми. Факт, че в него участват актьори от любими мой сериали като Сам от True Blood, Гарити от Rescue me, Мишел от 24 и един пич от Battlestar Galactica. Интересен факт, обаче, е, че аз това го разбрах не защото гледах филмът, a защото следя редовно АйЕмДеБил. Сигурно се питате защо не съм разпознал актьори от едни от любимите ми сериали и Battlestar Galactica? Ами ЗАЩОТО ТОЯ FUCKING ФИЛМ E ТОЛКОВА ТЪМЕН, ЧЕ ЗА ДА ВИДИШ НЕЩО ТРЯБВА СИ УВЕЛИЧИШ БРАЙТНЕСА ДО ДУПКА. Явно бюджетът от 30 милиона не е могъл да осигури на снимачния екип лампи и някой се е объркал и е купил анални свещички вместо обикновенни. Което обяснява повечето звуци, които се чуват из тъмнината. За да не си губите времето с гледане на този филм ще ви кажа, че единственото яко нещо беше как Хищникът изрита ченето на Хищнилеца или Прищника, което ви звучи по-малко лейм.

8. Superman Returns

Сигурен съм, че повечето хора биха си казали, че щом филмът е със Супермен значи ще е тъп, но не е така. Първият и director’s cut-ът на втория са яки. Този midquel, обаче, e върхът на snooze феста. Най-забелижителното нещо, което прави Супермен е да спаси един самолет. Аmazing. Дори и малолетнияt му син от Лоис вкарва повече екшън в този филм като мята едно пияно. Какво Супермен има син? This is not possible. Криптонците не могат да имат деца от хора, защото човешките матки не са достатъчно силни, за да износят малки суперменчета. И ако това се случи ще имаме бременни suicide bombers. Но явно somebody didn’t get the memo or didn’t read any comics or didn’t watch Mallrats. Дори няма да задълбочавам. Superman Returns се опитва да постигне безуспешно атмосферата на старите филми и в резултат Лекс Лутор се държи по-инфалтилно от Жокера.

Бонус: Superman III, известен като Superman & the Nigga Hacka и Superman IV: The Quest for Peace a.k.a Superman wastes all the nukes. Това е достатъчно да се разбере колко са зле тези филми.

7. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Противно на заглавието в този филм няма мумии, освен ако има и не си ги спомням. Това което ги замества са йетита, Джет Ли като като глинена статуя, зомби китайци и bad soldiers. Което навежда на мисълта, че можеше да го нарекат Тhe Ceramic Vase: Dumb of the Stupid movies. Не ми идва нищо на ум в момента, за това ще се насоча към филми, които заслужават повече хейт.

Бонус: Виж номер 4

6. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Самият факт, че пиша за този е филм е голямо постижени, защото той не съществува за мен. Нямам си никва идея защото хората споменават как филмът краде важни елементи от Stargate сериала и как Стивън Спилбърг и Джордж Лукас изнасилват Индиана Джоунс. Явно наистина е много тъп, щом има руски нацисти по известни като Rushies и малкото гейче. Just look at it. It’s GAY! Освен това във филма няма нищо оригинално и нищо, което да оправдае нуждата от него и участието на малкото педерастче в съответния.

Бонус: Харисън Форд е казал, че ще участва в петия филм само ако сценария му хареса, но при положение, че е участвал в Indiana Jones and the Kingdom of the Stolen Stargate Ideas то участието му в Indiana Jones and the Golden Catheter e почти сигурно. Подобно на факта, че и този филм ще отричам, че съществува.

5.Bloodrayne II

Не може да се говори за кино и да се пропусне великия немски фюрер Уве Бол. Той рядко прави продължения, но когато ги прави те са негледаеми… като всичките му филми. След като се принудихме да гледаме вампири и рицари в първата част тук виждаме вампири и каубои. And it is lame. Даже Кристана Локен не е Рейн в тази част. Ще си помислите, че пачата не иска да участва повече във филми на Уве Бол. WRONG! Фатмата решила да участва в друг филм на фюрера вместо в този, а именно In the name of the Fuhrer: A Dungeon Siege Tale. LAME. И за този филм нямам какво толкова да кажа, защото го гледах докато циклих из нета както трябва да се прави със всички филми на Уве Бол. Сложих го само защото е рядко тъп.

Бонус: Според Уве предстои трети филм, който ще има вампири и нацита, което би било яко, ако нямаше да е тъпо.

4. The Scorpion King 2: Rise of a Warrior

Този филм е толкова тъп, че ако не бяха българските тракери няма да знам за него. Може би защото е излязъл направо на ДВД. Него също не го изгледах, но е режисиран от Russell Mulcahy, който е правил The Highlander, което доказва, че светкавицата наистина не удря два пъти на едно и също място. Също заслужава да се спомене, че The Scorpion King 2: Rise of a Warrior e prequel на spin off (The Scorpion King) на sequel (The Mummy Returns) на remake (Тhe Mummy), което доказва колко може да изсмучеш от някой успешен и не чак толкова успешен франчайз. Tова, което не заслужава да се спомене е, че в ролята на бъдещия крал е синият Time Force Power Ranger. РУАРГХ!

Бонус: Виж номер 7

3. Speed 2: Cruise Control

За този филм може да се каже едно нещо. То е, че Киану Рийвс прочел сценария се отказал да участва във филма. Като се има предвид, че е участвал в The Matrix Resolution, The Lake House и The Day the Earth Stood Still, явно сценарият наистина е ужасно зле. Друго нещо което може да се каже е, че Били Айдъл > някви безработни музиканти (UB40 имам предвид). Как може да замениш рок с някво умряло британско реге? Това е все едно да замениш бързодвижещ се автобус, който не трябва да спира, с презокеански лайнер, пълен с пенсии, които чакат за death panel. Oh, wait a second. Forget a about it. Предполагам, че лафа с death panel-ите не го разбирате, но ви уверявам, че е як. В заключение ще кажа, че Сандра Бълок не може да играе и няма и да се научи.

2. Batman & Robin

They gave him A BAT CREDITCARD. Дори и да сте гледали ревюто на That Guy With The Glasses ето ви линк да го гледате отново

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/nostalgia-critic/34-nostalgia-critic/234-batman-and-robin

Нещата, които не са казват, обаче, при него са, че Джорд Клуни и дедо Арни са най-големия мискаст в историята на киното. Но при положение, че Джордж Клуни може да играе само Доктор Рос това е разбираемо. Сириъсли – всяка физиономия, която прави е на Доктор Рос. Единствено във филмите на братя Коен не прилича на него, защото в тях само си криви веждите и гледа все едно му праят клизма. Губернаторът от друга страна никога не е можел да играе каквото и да е. Даже се чудя дали продуцентите не са смятали да турят Арни за Бейн, защото тази роля без реплики щеше да му отива.

1. Basic Instinct 2

И ето носителя на короната на най-тъпо продължение. Него също не съм го гледал, което явно стана модерно в това уикли. И не е нужно да го гледам, защото в него участва Шарън Стоун след като е спечелила бонус изсмукване на мъзга след поредната и пластична операция и ако искам да гледам сливата й в добър физически външен вид може винаги да си пусна първия филм. Пък и всичко в тоя филм крещи “остарях и похарчих всичките спестявания за да си върна гъза на правилното място”.Майкъл Дъглас е заместен с някъв оплишивяващ пич. Пол Верховен, който и без това разчита на секс, за да му се гледат филмите, е заменен от режисьорчето на Роб Рой. При положение, че Стоун е изчукала сценариста на първия филм, за да и напише сценарий, в който може си врътка краката за втория сигурно е изчукала цял Холивуд, че даже и няколко лоса от Аляска. След толкова ненужно продължение си мисля, че скоро ще гледаме Schlinder’s List 2: Schlinder’s Notebook Cause a list sometimes is not enough и продължението му  Schlinder’s List 3: Schlinder’s Notepad Cause it’s cool to be modern.

Ем това беше.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на септември 27, 2009.

7 Коментари to “Weekly 13: 13 умопомрачаващо тъпи, не чак толкова умопомрачаващо тъпи, умопомрачаващо умопомрачаващо тъпи, просто умопомрачаващо тъпи и просто тъпи продължения, threequels, forthquels, prequels и midquels на филмови поредици”

  1. Само не съм съгласен с номер 13. Магистралното надпреварване е една от най-ефектните сцени евър! На битката с вампирите в замъка на Мероваджайниъс също съм крещял от кеф. Освен това музиката е смазващо добра.

  2. РЕСПЕКТ! За блейд тринити не знам, не съм го гледал, но ще го видя, вампири, дох, ВСИЧКО останало е прилежно оплюто. Thumbsup Вълчо! Бтв „защото както знаят всички аз тъпи филми не гледам“ – х_Х ВТФ гивс, сериалите не ги ли броим?

  3. shade, ама филмът все още си остава тъп.

    Анонимен, сериалите са си серяли, филмите са си Фюлми nad who the fuck are you?

  4. Драгни е, ама не си е написал ника :Д

  5. Е, че може ли да ме сбърка човек? (evidently so)

  6. Мда, може.Принципно пишеш по-дълги неща.

  7. Scary movie 3 си е най-добрият от скери мувитата. Very … very … disturbing …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: