Gamer

Автор: ThunderWolf

Най-важното, което трябва да се каже за Gamer е, че филмът е на сценарно-режисьорското дуо Mark Neveldine & Brian Taylor. Те са създателите на всеизвестния с малоумноста си Crank и продължението му. И докато Crank e нарочно малоумно тъп, то новата им творба се опитва да бъде сериозна и фейлва доста мощно. Относно режисурата е доста хаотична и аматьорска. Тапата видя някви френетично сменящите се кадри, най-дългият от които бил сигурно 10 секудни според неговите думи. Броил ги е, да знаете (Факт, броях секундите на кадър до към средата на филма, после се отказах). Eкшънът също изглежда много рандом и безинтересен и двете режисьорски тикви би трябвало да вземат някой друг урок от Ридли Скот как се снима екшън. Някой хора от Форплей ги оприличават като новите Тарантино и Родригез и, макар че Crank показваше потенциал за такова изказване, тук може само да ги наречем новите Uwe Boll и Uwe Boll.

Историята на филма е сравнително интересна, но за жалост изпълнена доста плоско и е обърнато много малко внимание на разглежданите теми, които просто са споменати, колкото да се покаже, че това не е mindless action. Резултатът обаче е quite mindless. Съответните теми са преекспонирането на реалити форматите, увеличаващата се бруталност в компютърните игрите, заслужават ли затворниците втори шанс и още подобни неща.

Най-фрапантното за Тапата беше наличието на толкова много нахвърляни „персонажи“, които са с неясна цел и посока (или оправдано екранно присъствие). Това е верно, но мен не ми прави впечатление, защото повечето герои дори и познати по физиономии далеч не са известни. Ще изброя каста без много имена, защото повечето и без това няма да ви говорят нещо. В главните роли са Леонайдъс от 300, който даже си играе като Леонайдъс, но вместо да върти копия и бицепси стреля с пушки и Декстър от Dexter (този без лабораторията, макар че и той си има лаборатория) в ролята на злодея. Като единствения актьор с някакъв талант, персонажът му е единственият с някакъв характер и е нещо като амалгама между Lex Luthor и The Joker. Oстаналите са толкова невзрачни, че дори няма да ги споменавам. И камеотата в Gamer даже бяха малко. Освен пичът и мацката от Psych нямаше кой знае какво.

Естествено това няма да е продукция на Neveldine/Taylor ако липсват купища цици, които да покажат, че филмът е rated R for Retarded, но по-скоро навяват асоциации, че лентата е евтина като порно. Не мога да не отбележа, че shit като Kable (никнейма на Леонайдъс във филма), Krossfire, Кreator, Professor Pyg и Megadeth отдавна вече не са яки. Всъщност никога не са били. Но това е поредното доказателство, че филмът попада яко във всичките клишета, които иска да обори.

Общо взето на тези две момченца им предстои много светло бъдеще в C-list movie making, който ще е straight-to-DVD.

Оценка: 4/10 (и пак му е много)

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 12, 2009.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: