Weekly 13: 13 довода за/против закуската с мляко с какао (Part 2)

автор: night sentinel

Бас държа, че като деца, всички сте пили мляко с какао за закуска преди училище, за да пораснете големи или просто от любов към кафевия заек. Е, това са само 2 от причините да консумираме тази напитка от далечното ни минало. За да не губим повече време направо ще ти предложа 13 причини, поради които пиенето на мляко с какао трябва да присъства в ежедневието на всеки humanoid. Та тъй…

1. There’s no such thing like…

…да се излегнеш на стола пред компютъра рано сутрин с чаша горещо мляко с какао и да заредиш последния епизод на ббт или Хаус. Утрото придобива смисъл, а чашата с вълшебното питие те зарежда с позитивизъм и желание да си протегнеш ръката до извадените бисквити ‘Закуска’, които срамежливо надничат зад тонколоната. No, am not high…

2. А пиенето на мляко вечер…

…е чудесен завършек на деня. Освен, че върши работата на приспивателно, то гарантира и приятен вкус в устата. Придружено и от някоя друга серия на Декстър за ‘лека нощ’ можеш да си сигурен, че на сутринта ще си готов за следващата чаша мляко, която пък ще ти помогне с други неща. Но нека не задълбочаваме…

3. Toushi

Чисто физизически, всеки се нуждае от нещо сгряващо в студените есенни/зимни дни. Ето една причина да причина да изтичкаш до магазина и да си набавиш прясно мляко и какао. Естествено, че някои биха избрали да се стоплят с алкохол, но после как ще караш пил (маунтът се брои за превозно средство…)? Дори да е само една чашка, сигурна съм, че не искаш да рискуваш живота на хиляди орки, нали?

4. I’ve got the power!

Естествено, както всяка напитка и тази ни изпълва с енергия и живот. А представяте ли си колко трудно се поръчва бира в Параграф, ако нямате силен глас? Или как ще изкачиш стълбите до 3тия етаж в училище, ако не си си взел дневната доза мляко? За наше огромно улеснение, благодарение на географските открития сега можем всяка сутрин да се подкрепяме с какао, така че когато кондукторът ти се изрепчи че не си му показал карта, ти ще имаш силата да го ритнеш в топките като нормалните хора.

5. Freaky ppl…

Ако не пиеш мляко с какао в продължение на няколко години, те грози опасността от жестоко деформиране. Един ден просто се събуждаш с трета топка под лявото ухо или щръкнал втори нос между 3ти и 4ти прешлен. За всеобщо съжаление, досега никой не се е осмелил да пробва и точно за това теорията не е доказана. Ще поемеш ли този риск в името на науката или ще пратиш баба си до магазина?

6. Ghay protection

Както вече споменах, могат да настъпят множество физични отклонения при продължителна неупотреба на мляко с какао, но това далеч не е всичко. Кошмарът на всеки родител за сина му и на всяко момиче за гаджето му – гейщината. За да не те сполети подобна участ, вземи мерки докато е още време, защото като нищо ще се събудиш някоя сутрин и ще видиш момчето си да играе паладин в УоУ… Aко пък момъкът е упорит и твърдо отказва да пие this kind of shit, може да опиташ като му го инжектираш докато спи, или му го сипеш в шише от Каменица. 100% няма да се усети.

7. Money, money, money…

Парите движат света. Дори и този на Warcraft. Замислял ли си се защо нещата ти в аукциона не се продават, въпреки, че си ги сложил на възможно най-нисък bid? Или защо сметките стават все по-трудни за плащане? Е, няма случайни неща. Както Боргир са виновни за глобалното затопляне, така и непиенето на мляко с какао е виновно за твоето безпаричие, trust me…

8. Headless Horseman

Неуспорим факт е, че ако не си изпиеш млякото с какао сутрин няма да успееш да бутнеш Headless Horseman сам, дори да си 80ка уориър, нали? А събирането на група е толкова досадна работа. Пък и падат сладки за ачийвмънт. И маунт… Дори да не си падаш по компютърни игри си представи, че това е пияният съсед от твоя вход, или пишкодръпът, който те тормози. Сериозно ли няма да изпиеш чашата?

9. Teh real proof

Следва едно от най-убедителните ми твърдения. Как, по дяволите, ще спориш дали е хубаво да се пие мляко с какао, ако не си пил?! Ама как го измислих само, а? Ни мойш да отречеш, че поне за тва съм права! За съжаление нямам какво повече да кажа по точката, за това продължаваме нататък…

10. Цветен телевизор

Всъщност оригиналът на приказката е, че ако не си пил мляко с какао като малък, после няма да гледаш на цветен телевизор. Или да имаш psp. А какво е животът без тези неща в този свят на електронни технологии? Тогава никакъв Вълчо няма да стане от теб, щом няма да имаш на какво да си гледаш сериалите и никакъв Тапа няма да си, щом няма да имаш на какво да циклиш. За това стига си хейтил млякото с какао и земи изпий една чаша.

11. Blogging is really phun

И в крайна сметка, ако не можеш да спориш за млякото, или нямаш цветен телевизор, как ще пишеш в блога? А никой не може да отрече, че това е мечтата на всеки подрастващ, докоснал се до морето от простотия на Гилдията. Вярно е, че това условие още не е включено в кодекса за приемане в нея, но като се замислиш, ние дори нямаме написан такъв, така че да речем, че е просто препоръчително за сега.

12. It is not mainstream

Факт е, че много малко хора пият мляко с какао в днешно време. Така че, ако си загрижен за финансовото състояние на заека Куики и другите дечурлига от рекламите и в същото време си умираш да си различен – изпий шибаното мляко! Имам чувството, че го повтарям за многомилионен път, ама кво да се прай… Та вместо да си боядисваш косата розова или да ходиш като клоун по улиците, предлагам ти начин да бъдеш отличен от останалите без да се излагаш допълнително. Think about it…

13. So…

Aко все пак не си съгласен с казаното досега, поне го пий, за да предпазиш другите от това! Нали все се говори за гражданско общество, как трябва да помагаш на ближния and so on. Това е твоят шанс да се докажеш като загрижен млад човек, който мисли за доброто на околните. Ако пък дори това ти се струва адски безсмислено, то не ми остава нищо друго, освен да те препратя към статията на колегата Тапов и да ти пожелая скорошно осъзнаване и завръщане към света на млякото с какао.

(Part 1)

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 20, 2009.

3 Коментари to “Weekly 13: 13 довода за/против закуската с мляко с какао (Part 2)”

  1. Имаше един случай, в който нашите ме оставиха на село сам и понеже майка ми я беше домързяло да сготви ми каза че ще ми остави пари за манджа. А забрави. Слизам аз сутринта, отварям хладиника – 2 литра мляко. Отварям шкафа с продоволствията (търсех брашно, за да си направя палачинки с люти чушки) – само овесени ядки и какао. Поуката от цялата история – докато се върнат нашите на другия ден бях опекъл и изял и двата заека ан съседите.

  2. Гхахаха. Мишкичката изби рибата и ме събуди с усмивка в този ранен час. Но все пак няма да пия проклетото мляко :Д

  3. Според мен единствените причини „за“ за прясното мляко са палачинките и млякото с нес. :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: