Cloudy with a Chance of Meatballs

CLDY_Len_IT_Adv1SHT_9 Автор: ThunderWolf

Първото нещо, което трябва да се каже за този филм е, че от него се огладнява супер жестоко. Така че си пригответе големи количества манджа, която да изгълтате, както аз онзи миш-маш, който излапах веднага след като го гледах. Сигурно ще се запитате защо става така. Еми в Cloudy with a Chance of Meatballs вали ядене и гледаш към теб все падат ято хамбургери. Някак логично си е да огладнееш и да причиташ към най-близкия МакДоналдс и да си поръчате 7418880 (това не е някво рандом число, а е свързано с LOST – бел. нерандом авторът) МакФиша. След като изяснихме този въпрос да преминем към ревю частта на ревюто.

Лентата определено мога да я похваля, че има най-яките 3D ефекти от всичките 4? такива филма, които съм гледал.Това се дължи най-вече на гореспоменатата хвърчаща кулинария, която те карат да ръкомахаш с ръце с надеждата да хванеш нещо и да го изядеш. Или би те карала ако си retarded idiot. Визията определено си я бива. Много е stunning да гледаш торнадо от спагети, метеорити от кайма, човекоядни печени пилета, парчета пица изстребители, сладоледен сняг, айфеловата кула, която става на сандвич и други подобни вкусотийки (Вълчо, умри ве! Ся трябва да ходя до KFC заради теб. – бел. Tyrael). За щастие на Тапата гъбите имаха само камео (YES! – бел. Tyrael), а за мое разочарование нямаше млечна салата. Хуморът определно е на ниво и за разлика от други анимации, шегите не са еднообразни както примерно в Ice Age 3 където имаше прекалено много смешки с бременност. Също така не липсваха и сериозни теми, които са изцяло характерни за филмите на Pixar. За разлика от анимациите на последните, обаче, тук нещата бяха представени доста повърхностно.

3582232183_b910d0e5ee_b

Сюжетът е простичък като във всяка непиксарска анимация. Нескопосан учен решава да прави експерименти и everything goes horribly wrong…и в този случай доста вкусно. Героите на самия филм са супер карикатурни и странни. Даже ако не бяха толкова нарочно сбъркани бих ги нарекъл оригинални. За пример ще дам ченгето, който се държеше като Мr. T на много яка дрога и носеше прекалено тесни за анимационен филм гащички. Даже и си е озвучаван от Мr. T. в оригинал. Друг такъв пример е операторът, който беше като швейцарско ножче, за да може сюжета да върви гладко. Още един много фрапиращ песонаж беше този на кмета, който след като се натъпка с манджа заприлича ужасяващо много на актьорът Крис Пен (брата на Шон Пен и участвал в Reservoir Dogs). Дано не е било нарочно, защото пича почина преди няколко години от наркотици. Имаше и един пич, който много наподобяваше на брадатия от FlashForward. Имаше и четвърти иднивид, който ми приличаше на някой от друг сериал, ама сега не мога да се сетя кой точно. Знам, гледам прекалено много сериали.

3583045050_49fca2611c_b

Българският дублаж е доста сполучлив и аз лично смятам, че повечето филмови са такива (очевдино освен Pirates of the Caribbean – бел. Tyrael). Все пак и нашите актьори са талантливи. Единственият проблем бе, че на говорещата маймуна не и се разбираше какво казва през половината време. Определено филмът трябва да се изгледа и в оригинал, защото човек не трябва да пропуска възможността да чуе гласовете на Брус Кембъл (Hail to the King), Нийл Патрик Харис (Awesome) и гореспоменатия Мr. T (от The A-Team, сесша?). Останалият каст също става. Най-вече ми е интересно Джейм Каан какъв глас вади?

3763901838_0f1380cdec_b

Като цяло в заключение филмът е забавен и определено е най-смешната анимация тази година. Така че ДАЙТЕ МАНДЖА!

Оценка: 8 хамбургера и 2 кисели краставички/10 чийзбургера и 5 пакета чипс

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 25, 2009.

3 Коментари to “Cloudy with a Chance of Meatballs”

  1. Има се предвид тези за кино, а не за телевизия,инфидел дребен.
    GO, яж гумени пилета.

  2. Тогава като имаш предвид за кино си кажи за КИНО. Щото филми се дават и по телевизора сешса? И инфидел значи неверник, а аз лично не виждам вярата ква роля играе. И да, с очила съм!

  3. I thought it was obvious,Captain Obvious.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: