[Ps3] SW The Force Unleashed: The Ultimate Sith Edition

автор: Miwenskee

М-такааа… ето и втората тема, която мързела ми предоставя да напиша… И понеже нямам муза (или по-скоро умения) за нещо забавно, а да не говорим че зъм за-nerd-ял още повече покрай Big Bang Theory маратона, дето съм си направил, реших да направя мега дълго review (щото пък него много го мога… ама кво да се прай, член на гилдията съм, ше ми постнете схемата искате не искате (пък и честно казано сигурно ще е добре дошла за блога))

Review-то е на игра, или по скоро издание на игра, което излезе доста скоро, но което все пак си намерих втора ръка (земи си тоя късмет, някой не я е харесал и я продал в един от магазините, които редовно посещавам)

Вече има една за SW The Force Unleashed, но двете неща, с които моята статия ще се различава са фактите, че тази е за Ps3 и че е новото издание, а именно The Ultimate Sith Edition.

Този нов „refreshment“ включва целия storyline от оригиналната игра плюс 3 бонус мисии, 2 от които мисля че са downloadable, но 3-тата не е. Друг факт, който е задължително да се спомене, е, че за разлика от миналогодишното издание, The Ultimate Sith Еdition е достъпна и за PC в допълнение на останалите платформи.

Такаа, както вече знаете (или може би не) в играта става въпрос за тайния ученик на Darth Vader, Galen „Starkiller“ Marak, на кръстопът между това да бъде сит или джедай. Накратко играта се върти около мисиите на ученика като aгeнт на Вейдър и разкриването в края дали нашия герой, аджеба, е добър или лош.

Graphics, Sound & Gameplay

The Force Unleashed ин дженеръл се води Action/Adventure, с малък RPG елемент (разбирай левели и exp). Новото издание не се различава по нищо в сравнение със това от миналата година, което е както добро, така и лошо – всичките визуални и звукови ефекти (които са страхотни между другото, невероятно колоритни картини, изпипани детайли (особено lightning-а е изпипан до съвършенство), sound ефектите и музиката са си съвсем на място) са непроменени (aрe слeдeтe ми мисълта), но от друга страна няма никакви подобрения (говоря специално за графиката) и бъговете в моменти на движение и на битки (рядко срещани, но все пак) също са останали.

Като говорим за самата игра, прочетете gameplay-а от другата статия, че тази я пиша в 3:30 сутринта (4:30 българско време, да се направим на гъзари) и леко ме мързи. Като цяло разликите в различните платформи не са толкова драстични, че да променят замисъла на играта. Играта е с 4 трудности, Apprentice, Sith Warrior, Sith Master, Sith Lord, като последната е достъпна само след като си минал storyline-а поне веднъж). Дразни ме фактът, че, както при PSP-то, така и тук нямаш опцията да save-аш в които момент си поискаш, независимо на коя трудност играеш. При PSP-версията поне можеше да се направи save в началото на мисията, което е полезно примерно ако решиш да минеш двете ending алтернативи (за които ще кажа малко по късно) една след друга. При ps3 верисята дори и това не може – ако за да изпълня втората алтернатива, трябва да мина целия storyline наново. Специално разликата, която наблюдавах между PSP и PS3 версиите беше в RPG елемента, като на PS3 версията той е малко по-развит – при вдигане на level се получава по 1 точка на 3 отделни раздела във force mastering-а, а именно Force Powers (basic атаките и способности (направи ми впечатление, че на ps3 верията няма Choke) като force grip, repulse, throw, lightning, etc.), Force Talents (включва лимита на life и force баровете, колко се точат при използването на дадено умение, бързината на регенерирането им, а също така и умението на героя да неутрализира и пренасочва изтрели от бластер… и т.н.), и Force Combos (това си говори само за себе си).

Storyline Expansion

Като цяло мога да кажа че новото издание би се харесало най-много на „трве“ SW феновете, поради факта, че удължението на историята е всъщност алтернативна история, която прави едно огромно разминаване с оригиналния канон. Както вече знаете (пак: или може би не), в края на играта героя е изправен пред избора да се бие с императора, за да спаси заловените бунтовници, или да се бие с Вейдър, за да заеме мястото му. При императора като избор играта остава същата като оригинала (оттук до края на статията, ако има някой, който не е играл играта и иска да си запази елемента на изненадата, може и да не чете): Героя надвива императора, но в момент на колебание дали да го довърши, Сидиъс се възползва и си бие клиширания трик с lightninga, които Galen успява да прихване, бунтовниците се измъкват, след което следва огромна енергийна експлозия, при която Starkiller умира, а Вейдър и Сидиъс оцелявайки осъзнават че така са дали нужната мотивация на бунтовниците да започнат война (тук играта успявя изцяло да се придържи към канона).

Втория избор, обаче, е този, който прави играта толкова специална, а именно избора на играча да се сражава с Вейдър. При тази алтернатива ученика надвива (и убива) учителя си, но при моментна борба на доброто у него той атакува и Сидиъс, който го осакатява до безобразие, стоварваики кораб върху него. Следващия момент показва как Starkiller бива реконструиран по подобен на Anakin Skywalker начин и как императора го провъзгласява за негов ученик и роб.

Оттук нататък следват бонус мисиите, които също смятам да опиша, така че който не иска да го чете, нека да бъде така добър и да ме остави да пиша напразно.

Отново казвам, че следвашите събития се откъсват от историята във филмите и показват какво е щяло да стане ако Starkiller заеме мястото на Вейдър. 2 от мисийките започват с оригиналното интро от филмите, със същия наклонен текст, даващ краткия увод. Иначе казано, мисята сама по себе си е епизод със собствен sub-title.

Tatooine (А Fragile Hope):

Новоизлюпения Sith Assasin на Сидиъс Starkiller има за цел да проследи C3PO и R2D2, за да върне откраднатите планове на Звездата на Смърта. Тази му задача води първо към Jabba, който в стечение на обстоятелствата пуска Rancor-а си срещу героя, който естествено бива убит, по нататък по пътя Боба Фет също пада под меча, а в края, когато Starkiller стига до Falcon-а и аха да го хване, Бен Кеноби скача от него за да спечели време на Люк и компания и влиза в схватка с героя, бива убит, а кораба успява да се измъкне.

Hoth (Wrath of the Empire):

Вече видимо спечелилия малко повече репутация асасин участва в наземната атака на ледената планета, за да намери и елиминира Люк и Лея. Най-накрая успява, като в двубоя си срещу Люк му отрязва ръката, а Falcon-а, в който е Лея, е обречена на гибел освен ако „сина на Вейдър“ (както Starkiller се обръща към него) не се отдаде на гнева си и не забави сита. Това става, Лея се измъква, а историята завършва с Люк коленичил, с жълти очи, и Starkiller над него, наричайки го негов ученик.

The Jedi Temple:

Campaign, който може да се включи и към оригиналния storyline, понеже е представен като една от мисиите на още здравия и читав Galen, а тя е да влизе в развалините на Храма за да retrieve-не някакъв холокрон, като същинската част е двубоя мy с привидение на самия него, или по-точно евентуалното осакатено чудовище, в което ще се превърне ако тръгне по пътя на тъмната страна.

Мда, абсурд да го писах 2 часа тва review… и накрая сигурно и едно 10 човека няма да го прочетат… амa нaли в крайнa смeткa that’s what being in the guild is all about… ае със здраве, аз си продължавам Big Bang Theory маратона.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 22, 2009.

5 Коментари to “[Ps3] SW The Force Unleashed: The Ultimate Sith Edition”

  1. А мисия за епизод 6 няма ли?

  2. НЯМА ВЪЛЧО МУХАХАХА СТРАДАЙ, СЪФЪ, СТРАДАЙ КАЗАХ! МЕЧКИТЕ > ИМПЕРИАТА МВАХАХАХАХА енд стъф като цяло съм доста отегчен на раота

  3. Mечки?Единствено мечките от LOST са по-големи от Империята.И евентуално Бакуган.

  4. Бакуган е > от Империята барабар с Вейдър, Императора и гангренясалия отрязан крайник на Люк Скайфакър + на Лея Органа анорексичните цици енд стъф…

  5. Забравил съм да уточня, че Hoth мисията е тази, която не е downloadable (‘секи случаи legal downloadable, щото покрай PC версията… ае няа коментирам)
    Също съм забравил оценка…
    Аре… щедрата ми и некомпетентна натура ще отпусне 8/10

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: