Turtles Forever

автор: ThunderWolf!!!

Turtle Power! Костенурките Ниджа са нещо, което всяко хлапе от нашето поколение е гледало докато е било малко. За щастие, и този век не можем да се оплачем от солидна доза костенурки и благодарение на това и моя племенник знае за тях и има една бъчва пълна с около 100тина трупа на четворката нинджи.

След 25 годишна мутантска история иде реч за първия crossover на Костенурките Нинджа с… Костенурките Нинджа. Сюжетът е прост. Героите от стария сериал, с който сме израстнали, се срещат с тези от новия сериал (за жалост спрян наскоро), с който племеникът ми израства. Разликите са очеизбийни. Старите костенурки са рядко детски, смешни, дребни и като цяло използвани са като комедиен елемент. Докато новите са сериозни и само Микеланджело го удря на дебилизъм. Анимацията не е най-силната страна на филма, защото са използвали стилът от последните няколко сезона на новия сериал. Всичко е яко стилизирано и по-ръбато отколкото трябва. Явно дори и за 25 годишнината на ТМNT не са отпуснали повечко кинти и е трябвало да се пести.

Сценарият обаче кърти отвсякъде. Всички герои имат време и момент, в който блестят. Единствената ми забележка е, че комедията от старите персонажи идва малко в повече. Яко е, че иронизират елементи от старата анимация, но на моменти Април и Костенурките изглеждат като малки пишлегарчета на захарно-кафеинова диета, а Шрьодер и Кранг са тотални малоумници. Всичко друго, обаче, си е перфектно. За по-малко от 70 минути всички части от сюжета си идват на мястото и все едно си гледал 2 часа, а не час и малко. Финалът определено доста много задоволява, особено когато към целият калабалък се появяват и оригиналните нинджи от комиксите. Те са просто пародийни. Както знаете (или не) те са пародия на Daredevil, New Mutants (X-Men spin off), Cerebus (прасе варварин) и Ronin (комикс на Франк Милър) и във Turtles Forever си личи.

Не знам какво още да кажа освен, че филмът is trullyдобър.

Оценка: 8.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 26, 2009.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: