Dante’s Inferno (Anime)

Автор: v3x

Тъй, тъй. Понеже няма какво друго да се прави, реших да изгледам анимацийката по Dante’s Inferno (играта на Visceral, обаче, която е бая далеч от творбата на Алигери). То си им стана навик да вадят анимации преди игрите си (Dead Space: Downfall) От това което помня по този проект работиха хора, творили за ключови анимета като: Ghost in the Shell, Ergo Proxy и Samurai Champloo. От там следва да иде реч за нещо епично и красиво и донякъде е така.

Историята започва с нашия Данте, който се прибира от кръстоносен поход и открива всички в родния си дом избити. От прислугата до баща му и, разбира се, любимата му Беатриче. След което дявола взима душата й и я отвлича в ада, понеже тя я е заложила енд стъф, ‘щот й е толкоз акъла. Това подтиква нашио Данте да търси мъст енд соу он. Яко клиширана история, но до колкото разбрах и в играта е така, тъй че няма да се оплаквам. По пътя му го следва и напътсва Върджил и в общи линии разяснява кой, къде и защо страда. Останалата част на историята е как нашия трепе, как си спомня собствените грехове, които уж били опростени от попа и как се опитва да стигне до любимата си.

Анимацията определено е на ниво, от умопомрачителните представи на Visceral за ада, до самите Данте, Върджил и разни други рандоми. Самото филмче е разделено на 10 части (пролог + една за всеки кръг на ада) по тях са работили 5 художника със 5 различни стила на рисуване, както знаем в анимето две еднакви рисунки няма. Това води до леко объркване и до лека липса на хомогенност (требе си и сложни думи, да ви заблудим, че сме Ентелегентни), защото при единия художник нашия тип е едър, при друг не. При един с дълга коса, при друг с къса. Също така в спомените братът на Беатриче изглежда по няколко коренно различни начина, както и Върджил.

На ниво звук си имаме бая клиширан войс актинг. Данте е дъ-биг-бед-гуд-гай, Беатриче е дъ-смол-битрейд-биятч, която направо ще си ревне, Върджил е дъ-уайз-гай и разни други такива неща. Бекграунд музиката поне си е епична и мрачна, каквато е и в играта (предполагам) хорове оркестрации енд стъф.

Екшън си има достатъчно. При всеки стил (на рисуване т’ва) битките са леко различни но сеч си има наред. Визията на Visceral за ада енаистина изкривена, но все пак т’ва си е Ад, не полянка със слънчогледи. Освен т’ва за да съм напълно произволен ще спомена, че има доволно количество цици, една вагина по време на екшън сцена (и то екшън сцена с битка :Д), патки (образно казано) няма за разлика от играта (поне от това което съм чел), което е хубаво.

В заключение (понеже не съм по писането, пък не искам да е 2 реда т’ва ревю) ще взема да кажа, че си заслужава да се изгледа зарад добрата анимация и представите на Ада на гореспоменатите младежи. Историята (както и в играта) е плоска и със полу-хепи енд и отворен край (а май вече подтвърдиха, че играта ще има още 1-2 части). Туй то. :Д

Оценка: 7/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на март 22, 2010.

3 Коментари to “Dante’s Inferno (Anime)”

  1. Имаше доста иnconsistent mythology. Смисъл ВТФ – все едно става въпрос не за Данте Алигери а за кръстоска между Орфей и Конан Варварина с елементи на кръст. Ако остажим тва на страна (а мен като фен на книгата наистина то ме издразни доста) филмчето е жестоко. Адовете са поомешени и душите в тях се губят като идея и стават рандом уатевъри, ама кат се има предвид че Алигери ги е напълнил със свои политически противници не е голяма загуба. За сметка на тва са анимирани БРУТАЛНО. Абе, яко е. Заслужава си ако ще само заради визуализацията на кръговете.

  2. Еми както съм написал, то се базира на играта на Visceral повече от колкото на книгата.

  3. Като цяло беше култово наистина като се абстрахираме от Алегиери. Но на места беше твърде ОУВА ДА ТОП… смисал – сукубуси изстрелващи харпуни от клитора си… ФФФФФФФФФФУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ?!?!?!?!?!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: