Сериалите през зима 2010 ретроспекция

Това, което ще прочетете в момента е пренаписаната статия за сериалите, които трябваше да се следите през зимата, ако сте някви мърди като мен и нямате какво да правите освен да си драпате мъдете. Оригиналната статия не беше качена, защото Тапата е мързелив гъз и аз затрупан от купчина други статии, които чакаха да се качат бях забравил, че съществува.

Автор: ThunderWolf

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Понеделник

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

24

Осми сезон

Сюжет: Джак Бауър в рамките на 24 часа спасява хора и разконспирира политически конспирации докато стреля и изтезава различни малцинства предимно талибани. Този сезони и руснаците се присъединиха към жертвите му.

Защо трябваше да се гледа: Сериалът отдавна е подминал свежите си години и форматът не позволява много оригиналност, но след рядко тъпия шести сезон, седми беше доста интересен. Осми също беше стабилен, но не толкова колкото предния. В него видяхме пенсиониран Джак Бауър, който е дядо. Нищо, че накрая на предния сезон умираше от антракс той е новия Чък Норис и след като му взривиха самолет, в който летеше и той оцеля вече всичко му се струва като лека форма на свински грип. Трябва да се отбележи, че този сезон дъртия Джак прави секс, което е първото човешко нещо, което е правил like ever.

Лична оценка: 7/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Chuck

Трети сезон

Сюжет: ЦРУ даунлоудват информация в гийк продавач в магазин за техника, който живее при сестра си (щото майка му е умряла и не може да е трв) и му назначават яка мацка шпионин и Джейн от Firefly да го пазят от талибани и други терористични дъндърляци.

Защо трябваше да се гледа: Има доста хумор, гийкски стъф, и лек spy fi примес, за да ми хване окото. Също така яката мацка също хваща окото и други неща. Джейн от Firefly също е +. Нямам какво да кажа освен, че трябва да догледам втори сезон и трети демек този, защото го спрях, защото във вторник имаше много по-интересни сериали.

Лична оценка: 6/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Вторник

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

LOST

Шести последен сезон

Начало на сезона: 2ри Февруари а. k. a Петльовден а. k. a Gay Day

Сюжет: Нищо не се знае освен, че има доста алтернатив реалити стъф и философски/религиозни неща , които принципно си ги имаше. Най-вероятно Джак ще е променил времевата линия по някакъв начин, но така че нищо да не се губи от предната. Kaк ще стане това? Не знам (казано като Станислав Христов Хризтосков)

Защо трябва да се гледа: Защото е LOST! ! ! 11111111Защото е яко и има много guest stars от предишни главни герои, които са умрели. Дезмънд няма да главен този сезон, което значи, че най-вероятно ще оцелее и шансовете да му направят spin off сериал се увеличават от -108% на -42%. Вкрайна сметка сериалът свърши точно както аз исках/мислех си/надявах се да свърши и съм мегахипердупер доволен. Останалите да го духат на Мистър Еко.

Лична оценка: 4815162342/108

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Сряда

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Human Target

Първи сезон

Сюжет: Christopher Chance e бодигард, който си взима работата много сериозно. Общо взето е яко екшън сериалче с типични old school сюжети. В комикса, който адаптира главният герои се трансформира на клиентите си, но тази част тук я няма.

Защо трябваше да се гледа: Има доста добър каст в мутрите на Mark Valley (Boston Legal, Fringe), Jackie Earle Haley (Роршах от Watchman) и Chi McBride (негърът от първи сезон на House). В пилотния епизод я има Number 6 от Battlestar Galactica a. k. a русата циклонка, на която доста хора и обейват, но не и аз. Като цяло сериала е доста свеж със интересен диалог и герои най-вече в грозния фейс на Роршах, който се прави на Hurley от LOST и постоянно казва dude. .

Лична оценка: 7.5/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Leverage

Втори сезон

Сюжет: Бивш следовател по застраховки събира екип от престъпници, за да помагат на хората ( демек като в Робин Худ, Тhe A-team и Hustle) измамени от големите корпорации подобно на онези заради, които е умрял синът му.

Защо трябваше да се гледа: В сериала има супер много хумор и още много хумор. Героите и същевременно актьорите са от яки по-яки като се стигне до негъра хакер, който играе WoW и гълчи за Стар Трек. Също така това е сериалът с най-добрата бойна хореография в момента. Епизодите са stand alone и може веднага да почнете да гледате. Малката греда демек Узунов също гледа по незнайни за мен причини.

Лична оценка: 7/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Четвъртък

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Burn Notice

Трети сезон

Продължаване на сезона: 28ти Януари

Сюжет: Шпионин бива уволнен демек burned и се опитва да разбере, защо аджеба това му се случва докато помага на гражданите на Маями и досадната си майка и пречи на най-добрия си приятел да прави див пенсионерско милфски секс, защото пича демек приятеля трябва да му съдейства в работата.

Защо трябва да се гледа: Има як хумор, добри съвети, ако ще ставате шпионин, частен детектив или просто ще се занимавате с криминални дейности. Предполагам, че не са изпробвани real life, за това, Драгни не са оглеждай ми действай. В ролята на най-добрия приятел на главния герой е Брус Кембъл (Ash oт Evil Dead, ако сте някви злета и не знаете, че той е краля на Б-рейтед филмите). Причината на Сашо да го гледа е „Маями, мацки, плажове, коли, фешънски стъф”

Лична оценка: 7/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Past Life

Първи сезон

Сюжет: Двойка детективи, които разследват дали това, което ти случва сега ти се е случва, защото в предишния си живот си напсувал циганка и тя те е проклела във всеки следващ живот да ти е зелена пишката

Защо трябваше да се гледа: Еми не трябваше, ама звучеше интересно и оригинално. Но изпълнението е калпаво. Идеята за предишните животи е застъпена толкова колкото да се даде тласък на полицейското разследване и след това всичко си е като типичен сериал. Актьорите стават и има добра химия между главния пич и главната мацка. Много подобрение му трябва, за да стане гледаем, но има потенциал. За това сериала го спряха след 3 епизода и всички снимани ще бъдат излъчени лятото.

Лична оценка: 2/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Петък

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Caprica

Първи сезон

Сюжет: Сюжета е нещо като Стъклен Дом, ама вместо с молове се занимават с роботи. Основната история е създаването на Циклоните (всъщност се казват Cylons демек Силони по наше му, ама Циклони ми звучи по-яко) от Battlestar Galactica тъй като това му се пада prequel.

Защо трябваше да се гледа: Защото е sci fi и защото подобно на Спартакус със всеки епизод става все по-яко. Спайк от Бъфи има подържаща роля като терорист и както в повечето сериали, в които играе е супер добър и всяка сцена с него си заслужава. Нямам други причини, защото нито съм фен на тая боза BSG, на която всички и се кефят, щото харесват жената мъж като Роланд или са хейтъри на свясния sci fi като Стормхайм и защото заспах на пилотния епизод излъчен преди много време по телевизията, за да генерира интерес, но единственото, което генерерира е лекартсво против бодра смяня.

Лична оценка: 7/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Psych

Четвърти сезон

Сюжет: Шон Спенсър има таланта да забелязва всякакви подробности и разкрива престъпления преструвайки се екстрасенс медиум телепаток идиот нехранимайко докато зарибява една полицайка, използва нагло най-добрия си приятел и бива хокан от баща си.

Защо трябваше да се гледа: Един от най-смешните сериали в момента. Общо сюжетът се развива като епизод на House, но е премахната всякаква драма и сюжет и е оставен само хуморът. Единствения недостатък е, че хуморът има много препратки към 70те и 80те години и не винаги се разбира. Но пък Рик Астли пинядата компенсира за всичко. Този сезон имаше няколко рядко оригинални епизоди и за сефте в един от тях се появи сюжет, което е голям плюс.

Лична оценка: 8.5/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Spartacus: Blood and Sand

Първи сезон

Сюжет: Много кръв. Много мозък. Много ушна кал. Много секс. Много семенна течност. Много метросексуални голи мъже. Много голи шмизли. Много снимки на син/зелен екран. Някви римляни и роби и не на последно място много slow motion

Защо трябва да се гледа: Общо взето е телевизионна версия на филма 300. Продуциран е от Сам Рейми, които има опит със фентъзи сериалите Xena и Hercules и неособен успех с Legend of the Seeker. Един от сценаристите е от бившите сценаристи на Buffy so и това е плюс. Зина by the way, която е яка МИЛФка ще я има гола, което са си 2 големи причини да се гледа. В началото беше хвърчеше само сперма и кръв в slow motion, но със всеки следващ епизод се появява все повече сюжет и на финалния епизод всички, които са се съмнявали седят зяпнали и сиказват DAMN!!!!! This is so good.

Лична оценка: 8/10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Понякое време ще напиша и за сериалите това лято, за да радвате, че има нещо в блога.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 2, 2010.

8 Коментари to “Сериалите през зима 2010 ретроспекция”

  1. Leverage = epic win. Тва е вероятно единствения сериал, който възнамерявам да изгледам. Някой път.

  2. Бих добавил Dexter и може би House… Dexter със сигурност.

  3. Тях не са ги давали зимата.

  4. о, да тук си прав, сори… За Dexter нямаше как да го знам това, защото първите 4 сезона ги гледах на веднъж пост релийз

  5. SG:U?

  6. И него не са го давали зимата.

  7. няма спор за едно нещо.на фона на 24 всичко е боза.няма смисъл да не си го признавате.това е истината.

  8. Фонът на 24 е доста еднообразен и за това последните няколко сезона бяха доста голема боза.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: