Saw 3D

Автор: ThunderWolf

BEWARE OF MINOR SPOILERS a. k. a. Не четете, ако не искате да разберете един два малки детайла, които принципно няма да ви развалят кефа, ако ги знаете, щото кеф е много силно казано.

SAW 3D или по неизвестен като “Убийствен пъзел 7 3Д: Капаните оживяват” или нещо подобно, което се появи на екрана за около полoвин секунда. За съжаление нито един капан не оживя. Даже с по-голям успех можеше да турят едно „Капаните отиват на разходка, щото е Ноември и е слънчево”. За жалост каквотo и да е заглавието то не може да скрие колко тъп е филмът всъщност. А той е тъп дори ако се има предвид, че е чукурнайстото продължение на хорър франчайз, който се е изтъркал веднага след първата част. Е може би не е чак толкова зле, но като цяло е още от същото (+3D), a същото отдавна не е интересно.

В момента не мога да се сетя за нито едно положително качество и ще се насоча веднага към отрицателните, които хич не са малко.

Най-малоумното нещо беше естествено 3Dто, което както в повечето филми липсва, макар, че трябва да дадеш двойно повече парички. Практически само в началните надписи имаше нещо, което да наподобява някви ефекти. А карантийте и парчетата човешка мръвка летяха прекалено бързо към публиката, че да се забележи нещо и в крайна сметка субтитрите бяха най-триизмерни от всичко, което си е жалко. Ама много жалко.

Сюжетът е същия като в предните филми и нямаше абсолютно никаква идея, за нещо по-оригинално. Имаше два плоттуиста към края, но нито един от тях не беше особено оригинален и хората, които обичат да мислят и да си напъват мозъците, за да разгадаят как ще свърши филма ще ги усетят доста бързо. Аз принципно не съм от тези, но успях да позная единия. Hooray for me. Капаните също бяха под всякаква критика и като цяло или стари или неоригинални или просто скучни. Бахти на един пич даже му бяха сложили бесилка и го пуснаха да върви по някви летви и си викам: „Аве аз SAW ли гледам или Jonah Hex (демек някъв рядко тъп уестърн)!?”

От актьорчетата Тобин Бел а.k.а. The Jigsaw Killer както винаги е култов и суперкрийпи, но за жалост има доста малка роля. Жена му както винага е яка милфка с лице като на порно актриса, по която е играл скалпела и ботокса, но за щастие и се виждат/личат зърната в една сцена. Костас Мандилор както винаги е на прага на актьорския си талант, който хич не е висок. Също така белега, който получи в началото на филма към края въобще не си личеше. Като свежа кръв е вкаран и младия Индиана Джоунс, който вече не е толкова млад нито е Индиана Джоунс, но пък е добро попълнение към каста.

За щастие уж това трябва да е уж последната част уж от най-успешния финансово хорър франчайз евър (тука няма уж, щото наистина е така). Добро постижение за толкова млада поредица, който за съжаление свърши доста жалко. Not to worry though, ако двойно по-скъпите билети от 3Dто успеят да направят повечко пачки съвсем спокойно може да видим още пет-шест-седем-осем продължения, докато не свършат римските числа. Все пак и THE Final Destination трябваше да е последния филм от Final Destination франчайза, но не би и сега правят нов, който ще се казва Final Destination 5. Totally original I know. Taка, че недейте да отписвате добрия стар Jigsaw Killer. He will back (не като Терминатор надявам се) под някаква форма рано или късно. It’s bound to happen. Mark my words. Peace and out.

Прилича на: SAW II, SAW III, SAW IV, SAW V, SAW VI You get the idea

Оценка: 5/10, щото съм много щедър.Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 4, 2010.

4 Коментари to “Saw 3D”

  1. Уникално звъчи- дано се е получило реалистично., Намам търпение. Благодаря за инфото.. до после и успех!

  2. Трол?

  3. Нищо чудно и бот да е.

  4. Наканили сме се с 2ма приятели да го гледаме на 3D у София. А дано стане работата, и после ще драсна едно коментарче да ви кажа как е ;]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: