You Again?

Автор: ThunderWolf

Принципно не гледам романтични комедии и даже комедии по принцип. Особено ако са предназначени само и единствено за кифли както You Again, но пък в него участва Kristen Bell а.к.а. Вероника Марс и тъй като сериала го спряха прекалено рано и Warner Bros. не искат да дадат кинти за игрален филм тъй като мислят, че никой няма да го гледа на мен като голям фен ми остава да си задоволям жаждата за Кристен Бел като я гледам в всякакви рядко прости филми. А тя горката продължава да се снима само и единствено такива и всеки следващ по-тъп от предния.

Филмът както казах е изцяло за жени и мъжете, които ще са принудени да го гледат ще понесат доста болка освен ако не са някви гейове или обичат да спят в киното. Това обаче не прави You Again pro-women или нещо подобно. Точно обратното. Това е едно от тези произведения на седмото изкуство, което показва колко тъпи, жалки и повърхности са жените. (Ако се чудите за други подобни филми такива са Twilight, Какво искат жените и даже Хубава жена.) (Браво, Вълчо, ся феминистките ще дойдат с факлите и вилите – бел. v3x) Накрая, разбира се, всички са щастливи, защото щеше да има доста недоволни ако главните героини не бяха превъзмогнали маловажните си проблеми, които те изкарват все едно са Студената война.

Режисурата също е под всякаква критика. Малкото свестни лафове биват изстреляни от актьорите без особено старание. Филмът като цяло разчита на актрисите да привличат публика. За жалост освен горе споменатата Kristen Bell, която успява да изиграе отчаянието си толкова добре, че да накара дори и мен да се отчаям от филма, другите индивиди от женски пол са само някакви пародии на истински персонажи. Джейми Лий Къртис (True Lies, Freaky Friday) през цялото време се хили все едно е на Ксанакс и екстази едновременно, а Сигърни Уивър и Odette Yustman (Cloverfield, макар че въобще не я помна оттам, а през цялото време ми приличаше на сестрата на ChuckChuck) кълчат стойки като някви манекенки. Betty White (Boston Legal) обаче трябваше да има по-голяма роля и повече смешки, защото е забавна каквото и да казва. От мъжката част на каста всички са някви рядко неизвестни освен Victor Garber (Alias, камео в The Town (откакто гледах филма се опитвам да вкарам в някоя статия, че тоя пич има камео там така, че mission accomplished). Бих споменал обаче малкото хлапе, което играе малкия брат на главната героиня. Той е единствения, който изглеждаше естествено из целия филм. И за да може думата камео да се съдържа още няколко пъти ще кажа, че Скалата има камео, в една от смешните сцени (те са доста малко) във филма. Жалко за него обаче, че продължава да се снима в рядко тъпи комедии, но пък скоро излиза нов екшън с него, за да измие срама или за да го увеличи безкрайно. Накрая и Патрик Дъфи (Далас, Стъпка по стъпка) се появи изведнъж. Също така имало някъв малък reunion на Стъпка по стъпка каста, щото още 2 актриси от сериала участвали, но пък аз въобще не ги отразих. Явно и техните камеота са били още по- миниатюрни.

Вкрайна сметка ако не сте разбрали филмът не е много добър, нито много смешен. Нито е за широка аудитория. Освен ако самата аудитория не е широка в ханша.

Прилича на: When in Rome и други подобни романтични комедийки, макар че този не е точно романтична комедия, защото романтиката беше за около 5 минути.

Оценка: 4.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на декември 1, 2010.

2 Коментари to “You Again?”

  1. Ползваш удари под кръста

  2. Тежко е вълчо. Романтичните комедии са ЕРЕС! Изгорете продуцента.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: