Battle: Los Angeles срещу Skyline

Автор: ThunderWolf

За първи път ще има такава статия в блога (освен ако не се лъжа супер жестоко). Има една единствено причина за това и тя е, че не мисля, че ще мога да напиша нормално ревю за Battle: Los Angeles (да не се бърка с Battle for Los Angeles, което е mockbuster), а много ми се иска. Затова решиха да направя едно сравнение с филма Skyline, защото те доста си приличат. Да не кажа, че THEY ARE TOTALLY THE SAME. Има си причина за това, а тя е, че некадърните режисьорчета на Skyline (познати ни от Aliens vs. Predator: Requiem) са работили по Battle: Los Angeles и нещо са ги разкарали и те решили да си използват идеите и да направят друга лента с извънземни, които нападат земята и избиват невинни хорица. За да сме наясно отначало и двата филма не са цвете за мирисане, но BLA (доста добро съкращение, ако искаш да нареждаш филма) води с няколко обиколки (по околовръстното). Нещата, които ще разгледаме са няколко. Режисура, актьори и драма, извънземни и май няма друго.

Режисурата в Battle: Los Angeles е много по-прилична отколкото човек очаква от нещо подобно. Има си битки, които са неочаквано прилични; шейки камера, която не дразни (трудно за вярване, но факт) и темпо, което не се влачи (е може би малко преди голямата финална битка, но почти не се забелязва). Skyline от друга страна все едно е сниман от 100 годишен сляп заспал прилеп. Започна много бавно и точно, когато би трябвало да почне интересната част вече искаш да си ходиш от залата (ако си се излъгал да го гледаш на кино).

Драмата в Битката: Лос Анджелис както във всеки предимно военен филм е драматична и героите си вярват, но Екхарт, Родригез (най-големия plot twist свързан с нея е, че не я убиват както в повечето и роли) и другите рядко неизвестни са добри и изиграват всичко достатъчно добре, за да не изглежда смешно. Най-важното всеки герои получава експозиция, която ти показва кой кой (не достатъчно, че да го запомниш и да ти пука за него, когато го отсрелят извънземните, но все пак) и всичко това без да те кара да си казваш: „Аре ве, кога ще ги опуцат извънземните”. А какво имаме в Skyline ще попитате?Там имаме двойно по-малко герои с двойно повече екранно време за личните им драми, което те кара да искаш извънземните наистина да дойдат и да ти изсмучат мозъка през задника, защото това би било по-приятно отколкото да гледаш неуспели телевизионни актьори в B-rated филм за извънземни.

Технология на извънземните в Battle: Los Angeles не се показва много много както в повечето филми от този тип. Летателни апарати бяха сравнително интересни, особено малките изтребителчета, които бяха във формата на парчета пица, които се съединяваха в една цяла кръгла дебела пеперони. Самите същества едва се виждаха, но от малкото им екранно време приличаха на нещо със скелет на Терминатор и глава като каската на Black Manta (злодей на Aquaman. Вижте в интернет как изглежда) обаче от плът, а не от метал. Тука трябва да спомена най-яката (смешната) сцена, където няколко от главните герои разстреляха един извънземен, но той още беше жив и почнаха да ръчкат където намерят за да намерят начин да го убият. Пришълците в Skyline за жалост ги имаше в прекалено много сцени. И за още по-голяма жалост изглеждаха като нещо от долнопробен комикс, в който още по-долнопробен художник е трябва да създаде някви чудовища и е решил, че като им сложи малко повече очи и малко по-различни усти ще е „супер яко, бряст”. Еми не е. Като цяло ми струваше, че някой е откраднал отхвърлените дизайни на Star Craft 2. Eдинственото по-интересно нещо беше първото оръжие, с което нападаха. А именно синята светлина.

В заключение в битката между двете продукции печели Battle: Los Angeles, но ултимативно губи жанра, в който няма нищо ново от War of the Worlds (книгата, а не недоразумението с Том Круз). Също така губят и създателите на филмите, и хората са дали пари. Те за (тяхно) щастие са малко. Като май само аз печеля, защото наистина се изкефих на Two Face и компания.

Оценка на Skyline: 3/10
Прилича на: на нищо не прилича

Оценка на Battle: Los Angeles: 7.5/10
Прилича на: Black Hawk Down с извънземни

Advertisements

~ от Blog of Idiots на април 13, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: