Sucker Punch

Автор: ThunderWolf

Преди да започна да пиша каквото и да e бих искал да питам някой знае ли въобще защо филма се казва Sucker Punch и какво би трябвало да значи освен да те шибнат докато не очакваш. Leave your interesting or creative responses on the comment section BELOООООW (powered by Ray William Johnson). Това by the way e риторичен въпрос. Знам защо е наречен така, но бих искал да разбера дали вие знаете. И не търсете в интернет, защото ще разбера.

Ако сте запознати с творчеството на Зак Снайдър (или Шнайдър, ако четете Forplay) знае, че той определено е визуален режисьор или както пишеше по трейлърите на Watchmen “From the visionary director of 300”. Като цяло неговите произведения може да се определят като style over substance. А във случая със Sucker Punch все едно Снайдър си е казал: „Имам пари да си направя мегаломанска, гийкска чикия” (powered by he knows who or does he). Еми направил си я е и си я е направил толкова яко, че дори и на нас (най-вече членовете на блога (освен Петя, щото тя не разбира)) ни хареса. Дори и Бобо дойде да го гледа и каза: „Това е рандом филма как няма да го гледам.”. Общо взето хората, които не харесват и няма да харесат Sucker Punch са тези, които очакват всеки филм, който гледат е да е изключително смислен и да има качеството на Списъкът на Шиндлер. Някви елитарчета демек. В едно от интервютата, което Снайдер дава описва произведението си като „Игра, която не можете да играете”. Не можем, но много ни се иска бихме добавили ние.

Сюжетът на филма не е много важен и оригинален (особено след Inception), но пък е представен достатъчно добре и дори и сцените, в които няма мегаяките битки са интересни. А като споменах мегаяките битки те се състоят от мацки, които се бият срещу мекасамурай с къртечници, WW1 Император Палпатин и хайка от стиймпънк Дарт Вейдъри и за статисти стиймпънк зомбита. Също така орките от Властелина на пръстените (seriously приличаt точно на тях. Направо чаках Фродо и задруга да се появат от някъде), също и някъв science fiction сетинг с роботи и влак, който като цяло беше най-малко развит. Общо взето повече фенсървис от средностатистическо аниме и Chuck взети заедно.

Също така главните 5 актриси са рядко неизвестни и са предимно от някакви инди драмички, които повечето хора не са гледали. А най-известната (единствената известна) има най-малката роля и повечето и фенове не биха се изкефили на това произведение. Другите актьори, които заслужават да се споменат са винаги яката (но вече застаряваща) Carla Gugino и камеото на Jon Hamm a. k. a. Don Draper.

За жалост комбинацията от неизвестни актьори, лоши ревюта и елитари, които не могат да седнят за 2 часа да гледат зрелища (и да ядат хляб) превръщат Sucker Punch в поредния филм на Снайдър, който ще е финансов провал. Направо не знам как още се намират хора от Warner Bros. , който му дават пари. Дано нещата със сегашния му проект, а именно Superman, да си вървят по мед и масло (не че досега вървят така, но все пак) и да видим свесен филм за The Man of Steel режисиран от Снайдър.

Прилича на: Inception, Lord of the Rings, Оливър Туист, Алиса в Страната на чудесата и много анимета взети заедно.

Оценка: 8/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на май 2, 2011.

4 Коментари to “Sucker Punch”

  1. Прилича първо, преди всичко и предимно на анимета. Може би малко на Американ Макгий стайл свят. A за името… деазнам, амбуш по доктора? Типката изрита системата в мъдете и въпреки че загуби всичко пак излезе отгоре? Загатва рreemptive strike subtexts? Зашото в диментната вселена се опитваха именно да издебнат момента на изненадата? Честно казано ми е бая мътно защо аджеба са кръстили филма точно така, но факта е, че заглавието си отива.

  2. Това е най-добрият текст на Вълкашин от мнооого време насам.

  3. Ъ верно ли?

  4. Ъ? Верно ли?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: