Thor

Автор: ThunderWolf

Мисля, че има някви спойлери, но не съм сигурен. Старост нерадост.

Преди да започна каквото и да е трябва да кажа. THOR E ТОЛКОВА ЯК. Сега по делово. Филмът наистина е як. Колко як ли ще питате вие. Еми отдолу има оценка в цифри, ако бързате да разберете или само това ви интересува. Звуча доста превъзбудено, но това е просто защото съм доста превъзбуден най-вече, защото съм фен на комиксите на Marvel (дъъъъ). Спокойно това не е единствената причина филма да ми хареса. Причината е, че Thor наистина е добър.

Както повечето начални филми за даден герои и този е origin movie. За щастие произхода е лесен за представяне и не са нужни 2 часа за всичко (Batman Begins, I am looking at you), а само няколко минути.“ /> Всичко след това е якия екшън (можеше да е малко по-як, но това е бял кахър) и сюжет разбира се, защото той също е много по-важен (Michael Bay, I am looking at you). Всички герои имат достатъчно екранно време и няма камеофест лайна (X-Men Last Stand и X-Men Origins: Wolverine, I am looking at you). Нужните камеота си ги има и те даже са доста повече от обикновенно. По-точно 3 камеота. На J. Michael Straczynski (сценарист и писател на комикси превърнал Thor в комикс, който се продава), на Stan “The Cameo King” Lee и на  Jeremy Renner като Hawkeye. Камеото на Стан Лий е най-кратко, но пък е най-добро, защото останалите двама не правят много. Финалът обаче леко ме изненада. Най-вече, защото очаквах едва ли не да се устреми директно към Avengers, a в крайна сметка би огромни спирачки на тази сюжетна линия и не знам как Thor ще се присъедини към Iron Man и компания. Сцената след финалните надписи обаче беше толкова епична (особено, ако сте фенове на комиксите), че за малко щях да падна по-стълбите след като я гледах.

Като споменах екшън битките в Thor ги има и са повече от Iron Man и Iron Man 2 взети заедно. Хуморът също го има и е доста по-малко от Iron Man и Iron Man 2 взети заедно, но напълно достатъчно. Като типичен фенбой (макар че не съм) трябва да се споменят и промените по първоизточника, които са направили. Те тук са толкова много, че биха ми докарали аневризъм, ако тръгна да ги изброявам. Важното е, че всичките са положителни и работят във полза на филма. Естествено за да не е пълен кефа го има и тъпото конвертирано 3D, но то не пречи на никой освен на портфейла ми/ви.

Актьорите определено са избрани супер добре. Дори и Hemsworth, който досега не е играл в почти нищо и повечето хора си мислеха, че са го избрали, защото прилича на млада и по-евтина версия на Брад Пит се спрява като главния герой и то доста добре. Tom Hiddleston, който пък е участвал в още по-малко неща от Hemsworth е просто перфектния Локи. Антъни Хопкинс също е пич. Colm Feore ((не)известен само от телевизията и други рандом роли) пък беше супер крийпи като краля на великаните. Като цяло няма актьор, който да не си е на мястото. Не мога да не отбележа, че Хеймдал е негър, но какво от това. Всеки говори за тоя негър, а никой не обръща внимание на монголеца. Shame on you (Neo Nazis I am looking at you). Може би защото монголеца си е монголец и в комиксите, а Хеймдал не е негър.

Така като гледам нямам нито една забележка относно филма и затова ще кажа, че музиката можеше да е малко по-епична и по-запомняща се. Макар че на второ гледане ми хареса доста повече.

В заключение Thor e поредната добра комиксова адаптация на Marvel и доказателство, че Кенет Брана може да режесира и други неща освен адаптации на Шекспир и още по-важното Chris Hemsworth става за актьор.

Прилича на: як филм какъвто е

Не прилича на: Thor oт скандинавските легенди, щото не е

Оценка: 8.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на май 7, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: