Transformers: Dark of the Moon [2011]

Автор: ThunderWolf

Тhere will be spoilers в последното изречение.

Чудя се, ако напиша за трети път „поредна година поредно продължение” или нещо от сорта на някой ще му направи впечатление. Предполагам, че не, защото вече всеки втори филм е продължение или нещо подобно. Като цяло думите, които ще използвам най-често в тази статия ще са отново, пак и за пореден път, защото всичко в Transformers: Dark of the Moon е същото като в предната част. Освен липсата на Меган Фокс естествено, но за това по нататък.

Сюжетът пак е най-вече за малкия чикиджия Сам Уитуиуиуикикики, но за сметка на това екшън сцените са си буквално убийствени. Много смърт и не само на Трансформъри. Майкъл Бей сигурно е получил многобройни оргазми снимайки последната битка, защото тя продължава безкрайно и само заради нея си заслужава да се види лентата и да си продадеш къщата и тъщата, за да я гледаш на IMAX или поне в 3D (Ние не го гледахме обаче, защото сме евтини спесканяци и Тапата хейти 3D). И по-важното в сраженията между Аутоботите, Десептиконите и многото войници (които с всяка следваща сцена ставаха все повече и повече) можеше да различиш кой кой е и какво става по-време на екшъна (за разлика от предния). Двата часа и половина на Dark of the Moon на моменти си бяха тегави. Особено в сцените, когато нямаше битки, но можеше да е много по-зле (също и по-добре). Да не забравя да спомена и вече задължителния (браво на Зак Снайдър) slow motion сцени, който тук бяха малко повече от преди.

Сценарият за сметка на това за пореден път е питателно вещество уголемяващо млякодарителните органи на жените съкратено Б.О.З.А. Този път обаче няма стачка на сценаристите, с която да се оправдават, което е жалко. Сюжетъ обаче е някъв „сложен”. Демек супер объркан и нелогичен е. Просташкият боунърски хумор типичен за предните части все още е рядко зле, а родителите на малкото педерастче са по-досадни от всякога. Тук обаче може да вметнем, че сценариста макар да не може да пише се е постарал да направят малко research и е вкарал доста елементи от предишни продукти свързани с франчайза. В превод обединили са историйте на няколко епизода от оригиналния сериал.

В новата лента за щастие има малко по-добър баланс между персонажите, но това е доста малко щастие, защото актьорите във филма все още са все едно хванати от някоя гора до Холивуд. Shia LaBeouf, колкото и набола брада да има все още е пълен гей. Новата пача, която все още не заслужава да и се помни името е жалко русо копие на Меган Фокс (а аз дори не съм голям фен на Меган Фокс). Перманентния и duck face и големите зъби също не и помагат, но пък дългите и крака и тесни полички помагат доста. Пича от Лас Вегас още си е пича от Лас Вегас, а мазния Тайрийз все още мазен, но с доста малка роля. Не знам защо, но бройката на редовни актьори от произведения на братя Коен се е увеличи от 1 на 3, което прави някой сцени на изглеждат като тъпа черна комедия снимана от тях. А Джон Малкович беше изключително абсурден и рандом персонаж. Якото нещо беше, че го имаше Кен Джеонг (oт The Hangover и Community), който играеше това, което умее най-добре, а именно луд китаец.

Ето, че стигаме до най-важната част от филма а именно героите Трансформъри. В Transformers те бяха 5-6 и се появяваха за по 1-2 сцени всеки. Във втората част бяха малко повече. Тук е почти същото. След като в предния се появиха едни от най-известните Трансформъри като Ravage, Конструктиконите, претендери, Sideswipe, Wheelie, Arcee и женските Аутоботи, Soundwave и Jettfire, тук се появяват Shockwave, Laserbeak, Wheeljack (за жалост под друго име) и Sentinel Prime (озвучен перфектно от Ленърд Нимой a.k.a Spock). За жалост по-известните Аутоботи като Ironhide и Ratchet имат доста малко екранно време. Мегатрон също има сравнително малка роля и през повечето време беше с някво шалче, което го правеше да изглежда доста гей, но пък имаше гърбав десептикон помощник, който иронично не му помогна с нищо. Роботите близнаци негри от предния ги няма, за щастие на всички хора, който са особено butthurt, когато стане въпрос за расизъм, но пък след Dark of the Moon феновете, на Наскар може да се обидят, защото имаше групичка Аутоботи, които определено бяха стереотипни фенове на ралита и имаха чуждестранни акценти. Определено за феновете на Трансформърс ще има роботи, на които да се кефят, което за повечето и лично за мен си е достатъчно основание да съм care за малоумния сюжет и малкия пустиняк в главната роля.

Заключението е ясно. Филмът щеше да е много по-добър, ако нямаше история и човешки персонажи, а само роботи, които си откъсват главите и гръбнаците, защото това е най-често срещаната смърт при тях.

Прилича на: Transformers, Transformers: Revenge of the Fallen
Оценка за екшън сцените: 8/10
Оценка за другите сцени: 5/10
Оценка за сцените със senior Chang: 9.9/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юли 2, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: