The Smurfs

Автор: ThunderWolf

There will be NO SMURFOILERS. Но ще има много думи с приставка смърф тъй като остро насилват мемето.

Всеки знае кои са смърфовете и всеки е чувал за тях. А ако случайно сте от тези, които не са чували за тях най-вероятно сте родени някъде през далечната 2008 година или живеете в Северна Корея, на Марс или сте пътешественик from galaxy far, far away. Като казвам смърфовете имам предвид малките сини човечета (които според разказвача смърф са високи колкото 3 ябълки, но по-скоро бяха високи колкото 3 легнали огризки от ябълки), а не феновете на футболния отбор Локомотив Пловдив. Преди да започне прожекцията си мислех да напиша някакви тъпи шеги как смърфовете смърфдят колкото типичните фенове на Локото, но вкрайна смърфка филмът беше много по-смърфантастичен отколкото очаквах.

Трудно е за вярване, но е така. Макар да е много детски Смърфовете доставят смърфях. Особено смърфешно беше всеки път, когато някой споменаваше, че трябва да си смърфят гъбите, които се падат къщите им. Режисьорът Raja Gosnell досега е правил само малоумни комедии като Home Alone 3 (1997), Big Momma’s House (2000), Scooby-Doo (2002), Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (2004), Beverly Hills Chihuahua (2008) (наистина има такава абоминация, че даже и продължение му направиха) и смърфовете не са изключение, но както казах са забавни и ако заведете децата си, племениците си или приятели, които току що са завършили гимназията (както направих аз) ще им хареса и ще се изкефят много. Шегите са прости, дебилни и малоумни, но пък са поднесени добре. 3Dто изненадващо не беше хич зле и имаше околко един ефект, който си заслужаваше, което е 100% повече от 90% от типичите 3D продукции (Веднага след това обаче гледах Fright Night и смърфското 3D ми се видя пълна дупка.) Останалите ефекти също бяха добре и анимационните герои изглеждаха доволно реалистично доколкото реалистично може да изглеждат няколко сини човечета, които щъкат като хлебарки из Ню Йорк. За жалост най-големия кусур беше българския дублаж, който ме лиши от гласовете на Alan Cumming, Anton Yelchin (Веднага след това обаче гледах Fright Night (déjà vu) и там той си беше в оригинал) и Frank Welker. Кати Пери пък е озвучавала Смърфиета (или както аз и викам Смърфетка), но не знам дали да се радвам, че съм изпуснал този шанс или не. Реалните актьори също трябва да се споменат. Neil Patrick Harris (Барни от How I Met Your Mother) и Jayma Mays (Glee) са младата двойка, която се забърква със смърфовете, а Ханк Азария (прекалено много продукции и нито една, която да сте чували) е в ролята на Гаргамел и като цяло заедно с котката му Азраел са най-дебилното и забавно нещо в целия филм. Самите смърфове обаче бяха подбрани все едно са седемте джуджета. Имаше умен смърф, сърдит смърф, тъп смърф и за цвят някакъв нов шотландски смърф. Разбира се няма как без дядко Коледа. . . I mean татко смърф. За разлика от други ленти това лято (демек в Трансформърс), в които CGI герои си партнират с истински, тук има добър баланс и хората не изглеждат излишни и не заемаха от безценното екранно време на главните герои.

Има толкова много други неща, които може да се кажат като например, че мъжките смърфове имаха по-големи гърди от Смърфиета или, че имаше толкова много продуктово позициониране, че даже и на мен ми направи впечатление особено след като гледах The Greatest Movie Ever Sold, но те не са толкова важни. Важното е да не си помислите, че The Smurfs е някъв много добър тъй като не съм го нахлебил много, защото той определено не е, но пък е по-смешен от повечето малоумни комедии, които има на пазара. Така че заведете децата си или хората с акъл на деца, които познавате да го гледат.

Прилича на: комиксите за Смърфовете и анимацията за Смърфовете

Оценка: 6/10

~ от Blog of Idiots на август 29, 2011.

2 Коментари to “The Smurfs”

  1. Смърфаляк!?!?!

  2. Аватарът ти е в много в тон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: