Spy Kids: All The Time in the World

Автор: ThunderWolf

Всеки запознат с творчеството на Робърт Родригез знае, че той прави само два вида филми. Едните са grindhouse ленти с мексиканци, а другия вид е детски комедии. Предполагам, че се сещате от кой вид е Деца Шпиони 4. Ако не се сещате… not good.

Spy Kids: All The Time in the World е поредния sequel тази година и едновременно е нещо като soft reboot, защото нови деца заместват старите, които очевидно вече не са деца. Така че това е нещо като Spy Kids The Next Generation, All New Not So Different Spy Kids. За жалост ефектът не е като в горе осмяните рибути. Родригез не си е давал зор със създаването на тази част на франчайза. Шегите макар да са забавни не са особено… добри. Липсва голямата доза изчанченост на предните филми и като цяло всичко изглежда доста по-обикновено от това, което би очаквал някой фен на поредицата. Специалните ефекти са доволно долнопробни, така че поне това е запазено. 3Dто както винаги беше зле. Oops, имах предвид 4Dто както винаги беше зле. Все пак предния беше в 3D и то още преди то е толкова модерно, колкото сега. Четворката в 4D е Aroma-Scope, a не времето както интелигентните от вас знаят. Родригез явно е от тях, защото сюжета е остро свързан със времето както си личи от заглавието. Самият Aroma-Scope е по fake and gay от актьор в педерастко порно. Дават ти някаква картичка с цифрички, които на точно определени места във филма трябва да търкаш (не е нужно да е със стотинка, но помага) и да миришеш. Миризмата е на развалени дъвки Хуба Буба и е една и съща на почти всички номерчета освен на 4то, което беше малко по-различно. Демек не си заслужава усилието.

Друга част, която не си заслужава е българсия дублаж, който успява да убие много от кефа. Особено ролята на кучето, което говори с гласа на Рики Джервейс, който принципно е забавен (особено като нарежда на Златните глобуси), но без британския му акцент просто не се получава. Двете нови деца са забавни, но не могат да се мерят с Алекса Вега (която определено е пораснала) и Дарил Сабара, които имат поддържащи роли, за да подадат факлата на новото поколение. Родителите този път са Джесика Алба, която играе колкото си може и Joel McHale (познат като Jeffrey Winger от Community), който е забавен… донякъде. Джереми Пивън играе шефчето на OSS (шпионите демек) и не само, но това е част от „големия плот туист”, който трябва да сте Daredevil, за да не го разгадаете. Също така ако сте Daredevil може и да различите миризмите в sniff and scratch картичките, което би било яко. Дани Трехо има (прекалено) малко камео като Мачете. И макар да не си личи това е същия Мачете от филма Мачете, който всъщност прави своя дебют на големия екран в първия Spy Kids. Yeah, Rodriguez is like that. Антонио Бандерас също е снимал камео, но то е било отрязано за съжаление. Каста е доста по-слаб от предните 3. И като актьорска игра и като известност.

Общо взето ако сте гледали предните чати (особено първа и втори) тази ще ви стори като направена на конвейер без особен замисъл. Ако не сте гледали нито един от предните части може и да ви хареса. Също така би било хубаво да сте на около 10-12 години. Максимум.

Прилича на: Spy Kids, Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams, Spy Kids 3-D: Game Over, The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D, Shorts, Four Rooms (Room 309 – The Misbehavers segment)

Оценка: 5.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 8, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: