In Time

Автор: ThunderWolf

Time what is time I wish I knew how to tell you in a funny way that THERE WILL BE SPOILERS.
Всички споменавания на думата време на каквито и да е езици е напълно нарочно, защото така беше модерно във филма.
Нямам време да си хабя времето и затова започвам статията без някакъв увод или други подобни простотии. In Time e един от тези произведения, които Холивуд разчита да са успешни заради актьорите, а не заради сценария. В превод претупана работа.
Режисьор е Андрю Никол, който досега правеше все хубави неща (Гатака, Симон, Lord of War) и това е първия му супер слаб проект. Има много по-добри неща в science fiction allegory жанра и даже един от най-добрите е режисиран и написан от режисьора на този. Имам предвид Гатака, ако не сте разбрали. Ако не ми вярвате гледайте Гатака отново или ако времето ви е пари както в In Time просто прочетете в интернет, където и без това си губите времeто през повечето време. Разликата е, че Гатака не се опитва да е запъхтян екшън, има добри актьори и най-важната разлика е, че Гатака е добър и не можеш да се напиеш, ако всеки път, когато някой каже time пиеш по един шот текила.
Повечето предишни творби на Никол са изтънчени метафори с добре изградени светове. In Time изглежда като първи драфт на разказче, което Харлан Елисън е написал докато е съдил някой. Концепцията е интригуваща, но за жалост изпълнението се проваля мощно. Липсва предистория, всичко почва изведнъж без обяснения кой, кога, защо и по-колко пъти, героите са плоски, сетингът е old school, но през цялото време не се казва кога се развива действието. Споменават се някакви неща, но зрителят е оставен сам да се досеща за детайлите, докато героите се оплакават, че нямат време.
Актьорите са доста рандом. Джъстин Тимбърлейк просто не става за актьор. Играта му е куха, не показва емоция и персонажа му както всички останали не е развит въобще. През половината филм се спомненават някакви неща за баща му и как си приличали, но тази сюжетна линия е по-несъществуваща от продължението на Time Bandits. Amanda Seyfried не беше с типичната си руса косица, а носеше няква перука тип курвенска каска, което я правеше да изглежда доста по-…курвенско от обикновено и с това се изчерпва нейната роля, защото нея я има само за да може In Time да прилича малко повече на фантастична версия на Бони и Клайд. Vincent Kartheiser (Mad Men, Angel) и Силиън Мърфи бяха малко по-добре откъм актьорска игра, но пък техните герои бяха още по-малко развити и още по-клиширани. Оливия Уайлд имаше 3 сцени на тъпоъгълен триъгълник, а Ленард от The Big Bang Theory имаше още по-малко. Пичът от I am Number 4 също има роля, която е голяма, но пък до последно не се разбра какъв е той и за какво се бори.
В заключение: Don’t waste your time with In Time, cause this is time you can’t get back..in time. Oсвен, ако не сте голям фен на Джъстин Тимбърлейк каквито са Бракалов и Тапата. Tогава ви е позволено, но пък най-вероятно сте момиче, което е имало плакати на NSYNC, когато е била на 15.

Прилича на: Гатака, нещо написано от Филип К. Дик,
Оценка: 5.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 6, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: