Immortals

Автор: ThunderWolf

Ще има спойлери, но малко.

След успеха на 300 се навъдиха продуценти, които се опитват да емулират успеха на филма. Clash of the Titans беше пълна дупка, а продължението му най-вероятно ще е поне две препълнени дупки. Percy Jackson беше евтин Harry Potter wannabe. Скоро се задава продължение и на 300. За добро или за лошо от друг режисьор. Това, което искам да кажа е, че Immortals е поредния такъв „гръцки” филм и той не струва особено.

Не очаквах много от него, но прочетох няколко добри отзиви, така че бях развълнуван какво се е получило. За съжаление това е един от най-обикновените филми, които съм виждал. Както и останалите произведения базирани на гръцката митология и този ползва предимно имената на главните герои и всичко друго си го измисля.

Нямам нищо против Tarsem Singh Dhandwar (на този пич името му расте със всеки нов филм. Добре, че засега има само три. Предполагам, че с Mirror, Mirror ще разберем и моминското име на майка му). Пичът винаги е бил невероятно талантлив и визуален режисьор. Тhe Cell беше шантав, а The Fall е филм, който гледах случайно, но също беше визуално интригуващ.

След като разбрах, че Immortals ще е новия му филм останах изненадан, че е избрал да режисира толкова комерсиален филм. И се зачудих от колко точно пари се нуждае и колко по-различен от предните му произведения ще е. За жалост не беше по-различен, но определено беше прекалено мейнстрийм. Нека да кажем, че се е справил добре с визуални част, която е неговата запазена марка. Всеки един кадър от филма е едно произведение на изкуството само по себе си. Най-интересното нещо бяха битките, макар че бяха прекалено малко. Повечето от тях са невероятни, но има и няколко, които са просто рязане на глави на slow motion. Битката между боговете и титаните беше впечатляваща, но самите титани изглеждаха като първобитни африканци канибали.

Сценарият е толкова агонизиращо бавен и скучен, че няма накъде повече. Сюжетът се движи с темпото на охлюв. Получаваме една шепа екшън сцени и всички са кратки. Всички филми на Тарсем имат бавно темпо и това не би било такъв проблем, ако диалогът не беше толкова ужасен.
Както в повечето блокбъстъри няма дълбочина в героите. Всички те са плитки и лесно можете да се досетите какъв избор ще направят или как те ще реагират на определени ситуации. Същото се отнася и за сюжета. Краят е ясен за всички, които знаят нещо за Тезий. Всичко, което трябва да се знае се научава през първите 20 минути и след това има просто сцени с битки и сцени без битки.

Актьорската игра е обидно зле. Henry Cavill (предстоящия Супермен) явно си е мислил, че е нужно само да си стои там и да изглежда красив и това е всичко. И докато той наистина е красив младеж и се вписва в ролята на Тезей добре, емоцийте му бяха покъртително зле. Дори и в сцената, където вижда как убиват майка му не показва почти нищо. Фрейда Пинто си върши добре работата, но нейното изпълнение не е нищо, което да не може да го изиграе всяка друга актриса. По-важното е, че показва плът, макар и малко. Мики Рурк е злодеят, но и неговият герой не блести с оригиналност. Стивън Дорф го има и е в ролята на пича, който пуска шегички. Боговете бяха зле представени. На половината дори не им се споменаха имената. А дизайна им беше единственото куцо нещо от страната на костюмите. Всички излгеждаха като отчаяни гей стриптизьори.

В крайна сметка Immortals е доста куц филм и е по-добре Тарсем да продължи с инди филми и да остави блокбъстърите на Майкъл Бей.

Прилича на: 300, Trash of the Titans
Не прилича на: Пърси Джаксън
Оценка: 6/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 16, 2011.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: