Ice Age 4: Continental Drift

Автор: ThunderWolf

СПОЙЛЕРИ почти няма освен за едно мизерно камео, което не е особено важно.

Ако сте гледали предните филми за Ice Age значи знаете какво да очаквате, защото Ice Age 4: Continental Drift е точно това, което са и предшествениците му. Е, има една малко разлика, защото може да се каже, че този е добър. След три части ледовете вече почнаха да се топят, а възможните сюжети за нов филм още повече. Историята този път е следната: Скрат разделя континентите и от това следва Ice Age с пирати a.k.a. Pirates of Iceageberian . Да, it’s that simple. Също така има и една сюжетна линия свързана с дъщерята на Мани и нейните тинейджърски проблеми and stuff (определено нещо, което можеше пропуснат и да сложат Бък от Ice Age 3, който тук беше понижен до камео от около половин секунда, но живота на младите мамути е тежък и ние задължително трябва да знаем за това).

Общо взето Ice Age 4: Continental Drift се придържа близо до формулата на предните ленти, но тук работи малко повече отколкото преди. След като Ice Age 3 беше изпълнен с динозаври и шегички за бременни този навлиза в територията на… пиратите. Мда, единственото нещо, което го отличава от предните са новите герои пирати, които определено са най-интересните злодеи в поредицата… Period. Никой от тях не блести с оригиналност, но шегичките с тях просто работят. Всички останали герои получават достатъчно екранно време без нищо оригинално. Мани си е сериозен. Диего – също (този път със 100% повече любовни преживявания). Сид е смешен и тъп, а опосумите – още по-тъпи и смешни. Най-интересния нов образ, който открадва шоуто на всички, е бабата на Сид, която е отговорна за доста голяма доза от смешните моменти. Естествено другия виновник за добрата комедия е Скрат. Съблезъбата катерица си гони лешниците вече десет години и за наше щастие все още е забавна. И макар че в този случай повечето сцени с нея ги има в трейлърите, финалът на филма просто издига комедията на едно съвсем друго ниво. Другите интересни герои са морския слон господин Флин от пиратите и едни мишки (Hyrax според уикипедия), чиито лидер прави добра имперсонация на Мел Гибсън.

3Dто естествено го има и естествено е ненужно, но на някои места работеше добре. Друго нещо, което заслужава да се спомене е каста. Към оригиналните актьори Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary се присъединяват Peter Dinklage, Nick Frost, Patrick Stewart и Alan Tudyk.

В крайна сметка Ice Age 4: Continental Drift е (горе долу) солидно изпълнение, което ще запазви интереса на публиката си доста по-стабилно от другите големи студия (Dreamworks например, които не са изкарали нищо оригинално от години) и ще накара хората да гледат и Ice Age 5. Все още никой не е казал нищо относно пета част, но истината е, че е 99% сигурно, че такъв ще има. Въпросът е каква ще е идеята и дали ледената епоха ще се разтопи и най-после ще му видим края или може слуха, че ще намерят главните герои замразени в настоящето да се окаже верен и ще трябва да ги гледаме и в Ice Age 7: Mission to Moscow.

Оценка: 7/10

Прилича на: Ice Age, Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юли 11, 2012.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: