Lawless

lawless-poster[1]Автор: ThunderWolf

Because you demanded it. Или по-точно, защото Батето го демандна и тъй като е един от редовните ни читатели реших да не го разочаровам.

Ще има СПОЙЛЕРИ относно уменията за оцеляване на Том Харди.

Не гледах Lawless на киното, защото… Всъщност нямам си никаква идея защо. Може би съм имал да правя нещо по-интересно. Важното е, че вече го гледах и съм доволен от видяното.

Режисьорът Джон Хилкоут твори отдавна, но все още не е направил хит, който да накара хората да научат името му. Lawless определено е стъпка в правилната посока, макар че ще бъде забравен доста бързо и най-вероятно след няколко месеца никой няма да си спомня за него. Няма да ви занимавам и с това колко е майсторска композицията, колко е добра камерата и други подобни неща. Темпото на места се влачи като финала на How I Met Your Mother, но иначе всичко друго е ок.

Историята разказва за някакво семейство хилибилита по време на сухият режим (около 1920 и 1930 в САЩ, а не 2000-2010 в Сахара). Наличието на американски селяни, които правят уиски от мая прави всичко да изглежда по-различно от типичните гангстерски истории за онова време.

Сюжетът не е от оригиналните, но пък актьорският състав си го бива. Независимо от ненависта ми към Шая Лебьоф (а.k.a малкото педерастче от Transformers), той се справя с ролята. Може би това е първата роля, която наистина му подхожда и не изглежда дразнещ. Даже и акцента го докарваше. Присъствието на Харди е голям бонус, защото това е първия филм, който гледах през 2012та с него участие, който да ми хареса. Suck it, Nolan. Героят му тук беше десет пъти по-як от Бейн в The Dark Knight Rises и въобще не му трябваха маска и Darth Vader style глас. По едно време даже му прерязаха гърлото и той просто си сложи ръцете на врата за да оцелее докато го закарат в болницата. После го застреляха няколко пъти и пак оцеля. Джесика Частейн (Tree of Life, The Help) и Миа Васиковска (Alice in Wonderland) се женските персонажи и имат типичните роли на жени. Демек никакви. Частейн има няколко интересни сцени, а Васиковска е просто любовния интересе на Лебьоф и не прави абсолютно нищо. Гай Пиърс и Гари Олдман са злодейте и са супер зловещи. Жалко само, че Олдман го имаше за три сцени и вече дори не си спомням с какво допринасяше за сюжета.

Еми общо взето това е за Lawless. Не е най-добрият филм на годината, но все пак си го бива.

Оценка: 6.5/10

Прилича на: честно казано въобще не знам на какво друго прилича, но по едно време постоянно го бърках с The Gangster Squad, който тепърва предстои.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на януари 4, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: