Godzilla или си представете някакво по-яко заглавие Part I

Автор: ThunderWolf

Преди няколко месеца ми хрумна гениалната идея да изгледам всички произведения за Годзила, защото не съм ги гледал и защото по някое време 2014 ще излезе първата американска продукция за японския гущер. Малко след това ми подшушнаха другата гениалниа идея да споделя това преживяване с вас. Така че да започвам:

1.Godzilla

Първият филм е от 1954 година и хич не беше зле. Годзила го имаше само за около 4 сцени, но предвид специалните ефекти това беше положително. Сюжетът се върти повече около един учен, отколкото около голямото чудовище и това е голям плюс. Ясно си личи, че японците все още не са простили на американците и им показват как е трябвало да постъпят създателите на атомната бомба.

2. Godzilla Raids Again

Типичното още от същото продължение, но с повечко екшън и Годзила с по-разчупени движения. Човешката драма обаче не e толкова силна този път. Заглавието е странно. Годзила не рейдваше отново, а за първи път, защото това не е същата Годзила от предния филм, а сина ѝ.

3. King Kong vs. Godzilla

Тази част е една от първите, които мога да нарека добри. Годзила пак почти го нямаше, но последната битка беше супер добра и епична. Един от най-забавните моменти беше, когато японската версия на Kинг Конг се напи от две бъчви сок от боровинки и после го пренасяха няляво надясно с жълти балони.

4. Mothra vs. Godzilla

Появява се едно от класическите чудовища Мотра, който е една огромна оса или огромен плужек. Зависи дали се е преродил или не. Годзила го имаше за около 25 минути, а времетраененто е по-малко от 90. Битката за жалост беше трагична и представляваше как два плужека се изцепиха на Годзила все едно са негри в долнопробно gangbang порно и той падна в морето и потъна.

5. Ghidorah, the Three-Headed Monster

Тук ни представят King Ghidorah, който е гигантски космически триглав змей бълващ светкавици от устата си. Също така се появява и Rodan, който е чудовище от друга поредица от онова време. За жалост имаше прекалено филър неща и последната битка беше кратичка. Предполгам, че оттук тръгва палеофилията (или там както се казваше) на някои хора, защото по едно време Годзила май го онодиха отзад.

6. Invasion of Astro-Monster

Тук е момента, в който нещата започват да стават от абсурдни по-абсурдни. Появяват се някакви извънземни от Планетата Х, американски астронавти и всякакви други подобни простотии, а Годзила го има колкото го имаше Batman в The Dark Knight Rises.

7. Godzilla vs. the Sea Monster

Продукция, която първоначално е трябвало да бъде за Кинг Конг, но после са го пренаписали за Годзила. Не са си дали зор. И лошото чудовище беше гигантска скарида, което е само първото от много гигантски *insert random animal*. Добре, че поне беше само 82 минути.

8. Son of Godzilla

Или може би трябваше да се казва Disney’s Godzilla. Оттук нещата започват да стават не само абсурдни, а и детински. И все пак е най-добрият филм след този с Кинг Конг. Чудовищата тук са гигантски паяк и гигантска богомолка и както сигурно се досещате сина на Годизла, който се казва Манила и си нямам никаква идея защо!?

9. Destroy All Monsters

Ето това вече си заслужава гледането. Има около десет чудовища и финална битка, която е супер мащабна. Отново има извънземни с летящи чинии, но този път нещата работят. Ако ще си причинявате японски чудовища трябва да започнете оттук.

10. All Monsters Attack a.k.a Godzilla’s Revenge.

Най-голямата простотия от поредицата by far. Някво малко хлапе има тунел, чрез който отива на Острова на чудовищата и гледа как Годзила играе на ръгби със скакалци и после учи сина си как да се справя с побойници. Всичко изглежда все едно е after school special. И финалният плот туист е, че всичко е сън. Искаше ми се и аз да бях заспал докато го гледам.

11. Godzilla vs. Hedorah

Това е втората сериозна част след оригинала. Наполовина се разказва за Годзила и наполовина е публично съобщение за борба със замърсяването със специалното участие на японски хипита. Последната битка обаче е брутална. Годзила буквално съдира Хедора. После започва да къса парчета от тялото му и да ги хвърля наоколо.

12. Godzilla vs. Gigan

Годзила пак го имаше супер за малко и пак някви японски извънземни се опитваха да завладеят земята с космически змейове. Поне последната битка беше интересна и даже Годзила значително го поотупаха, че даже и кръв му шурна. А самият Гиган всъщност е огромна кокошка с куки вместо крила.

13. Godzilla vs. Megalon

След като вече имаме извънземни и животни във всякакъв вид и форма сега се появява и някакъв огромeн робот съмнително наподобяващ Ultraman. A Мегалон е с толкова странен дизайн, че си нямам никаква идея как да го опиша. Единственият плюс е, че накрая бая се сбиха.

14. Godzilla vs. Mechagodzilla

Най-накрая дългоочакваното от мен появяване на Mechagodzilla. Oпределено един от най-интересните в поредицата. И сигурно единствения, в който сцените с хората бяха почти толкова интересни колкото тези с чудовищата. Но космическите японци, които като ги напръскаш с дезодорант стават на горили обаче бяха просто…. космически японци, които като ги напръскаш с дезодорант стават на горили.

15. Terror of Mechagodzilla

Доста тъпа част. Годзила пак беше треторазряден герой в собственото си шоу и се появи само накрая. Последната битка си я биваше, но не беше нищо особено. Освен частта, в която Годзила и Titanosaurus се захапаха за джуките и почнаха да се размятат наляво надясно. Това беше особено.

Това беше първата част от три. Следващите ще ги видите след неопределено време.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на януари 14, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: