Silver Linings Playbook

poster[1]Автор: ThunderWolf

Тази година за разлика от миналите повечето кандидати за Оскар ще ги дават по кината, което за мен си е голям profit. Сега ще мога да ги гледам като хората, а не на някакъв DVDScreener, който постоянно ще ми казва, че това копие е само за членове на Академията. Silver Linings Playbook e един от тях.

Както сигурно предполагате от заглавието сюжетът се върти около силата на позитивното мислене. За щастие успява да го направи неангажиращо и вместо да се получи драмичка с тежко послание се е получил забавен филм, който ще ви накара да мислите позитивно само, ако ви се иска. Въпреки че ленатата се счита за комедия (или драмедия), това не е вярно. Тя си е типична драма, в която просто има смешни моменти и забавни персонажи.

След като преди няколко години Дейвид О. Ръсел направи The Fighter (с Марки Марк и Крисчън Бейл) сега режисьорът ни представя новото си предложение за Оскар. Не знам до колко наистина има шансове за статуетката, защото тази година номинациите са пълен бълвоч, но на мен определено ми хареса повече от Argo, който е основния фаворит и е 90% гарантиран победител. Освен силната актьорска игра на Дженифър Лорънс и Брадли Купър и операторското си майсторство беше на високо ниво. Сценарият също е добър, макар че историята е от по-предвидимите. Все пак заглавието е Silver Linings Playbook естествено, че ще има щастлив край.

Актьорите както в повечето такива драмички са най-важните. Брадли Купър отдавна е доказал, че е талант и се радвам, че не се снима само в The Hangover. Оскар няма да получи за тази роля (или пък кой знае), но изпълнението му определено си го биваше. Персонажът му беше бая заблуден и Купър докарваше всеки изблик на отчаяност като истински луд. Дженифър Лорънс пък ще вземе Оскара на 99% (или пък кой знае). Това е втората и номинации и за разлика от предния път, където дереше катерици в гората тук наистина и се налага да играе. Останалите роли са поверени на Робърт Де Ниро и Джаки Уивър (също с номинации) и Крис Тъкър (приятно е да го видиш в нещо различно от Rush Hour).

Silver Linings Playbook е може би от тези драми, които ще бъдат забравени след няколко години и ще бъдат продавани за 3 лева в комбо пак заедно с рандом sci fi простотия с Томас Джейн и Рон Пърлман, но това не е от значение. Важното е да се мисли положително и да се надяваш, че Дженефър Лорънс ще ти предложи да танцувате.

Оценка: 8/10

Прилича на: тежка драмичка за Oскарите

Advertisements

~ от Blog of Idiots на февруари 11, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: