Jack The Giant Slayer

jack_the_giant_slayer_poster[1]Автор: ThunderWolf

SPOILERS! Джак убива около два великана.И други подобни СПОЙЛЕРИ!

С всеки нов филм на Браян Сингър се обеждавам, че пичът е загубил всякакъв талант, който някога е имал. Superman Returns беше пълна трагедия, която би накарала всеки комикс фен да се почуства 30 години назад, а Valkyrie беше по-посредствен от тъмна бира през лятото.

Jack the Giant Slayer e същата простотия. Качеството му е малко над типичния mockbuster и това е само, защото има по-известни актьори. Не че те са от значение, но винаги е яко да гледаш Юън МакГрегър и Станли Тучи. Не знам защо Сингър въобще е решил да се занимава с адаптация на приказка, освен че в последните няколко години е модерно. Отдалече си личи, че не го е направил от любов към киното, а към пачките. Жалко, че няма да ги получи. Поне за двата кратки часа няма скучни моменти (както и особено добри моменти). Темпото е бързо и преди да сте се усетили всичко свършва. Доста пари са спестили от сценарий, но поне ефектите си струват. Началото изглежда като кът сцена от рандом компютърна игра, но стилът пасва на приказния сетинг. 3Dто е малко, но на едното място, в което го има…го има.

Сюжетът е рядко обикновен. Освен частта, в която всеки злодей си взимаше доста бързо. Тъкмо когато Станли Тучи започва да командва великаните Юън МакГрегър го пречука. И тъкмо, когато двуглавият великан направи нещо, го удавиха. И тъкмо, когато великанът със смешната коса стана шефче, двуглавия великан се завърна и му отне петте секунди слава. Имаше една две препратки към оригиналната приказка, но те бяха от по-минорните. Последната сцена беше странна и ако някога направят продължение то явно ще е вдъхновено от In the Name of the King 2, което е What the Fuck level глупост.

Главните актьори са тотални неизвестеняци. Никълъс Холт може да е участвал в X-Men First Class, може и дори някой да го помни от първите два сезона на Skins, но той определено не е актьор, за който някой ще отиде да гледа филм. Това също си личи и от приходите, които са малко. Eleanor Tomlinson за сефте я чувам и както се оказа за сефте я гледам. Не бих казал, че съм впечатлен. Станли Тучи беше забавен както винаги, а Иън МакШейн беше по-двуизмерен и от персонажа на Юън МакГрегър, който беше по-двуизмерен от лист хартия. Най-забавният персонаж беше по-малката глава на двуглавия великан.

Общо взето слаба работа. Надявам за X-Men First Class Second Period Days of Future Last Stand 2 Сингър да си върне моджото и да стигне поне нивото на Spider-Мan 3 (BWAHAHAHA!).

Оценка: 6.5/10
Прилича на: Snow White and the Huntsman, Hensel and Gretel Witch Hunters

Advertisements

~ от Blog of Idiots на март 30, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: