Godzilla или [insert по-яко заглавие here] Part II

 Автор: ThunderWolf

BECAUSE YOU DEMANDED IT! Четете тази статия само, защото The Host беше толкова скучен, че въобще не ми се пишеше за него. Не че нямаше какво да се каже. Не всеки ден гледаш Invasion of the Body Snatchers meets Twilight meets Superior Spider-Man, но просто не ми идва отвътре (и отвън). Та, за да имам какво да четете ето ви малко големи японски гущери. Вече не помня какво точно се случва, но не ми и трябва, защото съм си го написал.

16. The Return of Godzilla

След провала на Terror of Mechagodzilla получаваме първият reboot на франчайза. Сюжетът игнорира всичко освен оригинала. Няма ги десетките чудовища, няма ги абсурдните извънземни, но за сметка на това всичко е мега сериозно и рядко скучно. Доста тъп като цяло, но има не лош саундтрак.

17. Godzilla vs. Biollante

Определено един от по-силните филми. Чудовището е оригинално, сюжетната линия с хората също е интересна и има един badass наемник. На моменти е скучен, но последната битка, макар и кратка си заслужава. Музичката също не е зле. Постерът обаче е най-якия EVER.

18. Godzilla vs. King Ghidorah

Поредицата се завръща към корените си със сюжет изпълнен с пътуване във времето, летящи чинии, големи роботи и смешни имена като Godzillasaurus. Не е от най-добрите, но определено не и от най-лошите.

19. Godzilla and Mothra: The Battle for Earth

Или по-скоро Годзила срещу гигантски прилеп-пчела of death. На този етап си личи липсата на идеи след като вече връщат второ класическо чудовище. Като цяло нещата са още от същото.

20. Godzilla vs. Mechagodzilla II

След като в предния филм се завърна Мотра, в този се завръща Родан, Мекагодзила и бебето на Годзила, което за щастие тук се казва просто Baby Godzilla, a не малоумното Manilla като предния път. Това е един от по-свестните моменти в историята на гущера, защото има кютек и не се налага да чакаш един час за да се появи и още половин час, за да почне да се налага с някое друго чудовище.

21. Godzilla vs. SpaceGodzilla

Годзила среща своя зъл клонинг брат близнак от космоса. Слаба работа както и да го погледнеш. Единствено финалната битка беше доволно мащабна и епична. Little Godzilla въобще не се вписваше в цялата картинка. Явно се получава патерн, че колкото повече има малка Годзила толкова по-лошо е качеството.

22. Godzilla vs. Destroyer

THOSE BASTARDS! THEY KILLED GODZILLA! AGAIN! След като Годзила усеща леко парене в слабините, японците решават, че той ще се взриви като най-голямата атомна бомба съществувала някога. Поради тази причина се връщат 21 филма назад и използват Oxygen destroyer или както му викат ДЕСУТУРОЯЯЯ! Така обаче се създава някъв грамададен Зерг и много малки зерглинги, който ебават майката на Годзила, сина му и цяло Токио. Определено се класира в Топ 10 по coolness. Това обаче е последната част за този reboot и няма друга чак до 1999.

Dishonorable mention: Godzilla (1998)

“Matthew Broderick did not kill Godzilla. He killed a big, dumb lizard that was *not* the real Godzilla.”

-Xander Harris

Това е засега. Очаквайте финалната статия… някога. Сто процента преди да излезе Godzilla (2014).

Advertisements

~ от Blog of Idiots на април 19, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: