Fast & Furious 6

ff6-new-movie-poster[1]Автор: ThunderWolf

СПОЙЛЕРИ ще има, така че внимавайте, ако искате да се влезете в ролята на италианския Спайдер-Мен както направи Тапата. Има и спойлери относно хронологията, която за първи път става ясна.

Fast & Furious e една поредица, със странна история. След типичното тъпо продължение и почти straight-to-DVD трети филм (дефакто седми), Вин Дизел някакси успя да съживи франчайза с четвърта част (дефакто трета). Веднага след това получихме пета и сега шеста, а след година ще видим и седма. Такива възходи и падения не е имала дори и клингонската империя.

Fast & Furious 6 (или само Furious 6 както е в началните надписи) може да бъде обяснен най-лесно, ако сте гледали Fast Five, защото форматът е абсолютно същия. Преследванията с коли са общо 4 и всяко е по-епично от предното. Тук обаче са добавили танк и огромен самолет, който се опитваше да излети докато има закачени няколко автомобила и Скалата на него. Режисьорът Джъстин Лин поне се е постарал екшън да има, защото всичко друго е скучен диалог, ръкопашни схватки и… мацки. Времетраенето е 130 минути, което е прекалено. Имаше поне 20тина минути, които без проблем можеха да бъдат махнати. Особено сцената, в която Скалата и Лудакрис събличаха някакъв британец.

Актьорският състав е по-малък от предната част, в която се опитаха да вкарат всички възможни персонажи, но все пак е големичък. Вин Дизел се завръща, защото от самото начало не трябваше да ходи никъде. Пол Уокър отново е единственият бял персонаж от „добрите”. Джордана Брюстър е само за малко, защото се снима в Далас и като цяло няма работа при мъжете. Мишел Родригез се завръща от мъртвите с амнезия, което е below soap opera level plot device. Тайриз този път е изцяло комедиен елемент, а Лудакрис изведнъж е няк’ъв хакер и инженер. Гал Гадот и Сунг Канг допълват бандата и с тях става голяма драмичка (демек и двамата си взимат). Скалата също го има и някак си успяват да го сравнят с половината членове на Avengers. Новите попълнения са Джина Карано, която за жалост имаше реплики и Люк Еванс (Immortals, Тримата Мускетари) като злодея. Още няколко героя от предните филми се завръщат с малки роли, което ме кара да си мисля, че Fast & Furious започнаха мощно да копират от модела на Marvel и да събират всеки свободен актьор, да вкарват препратки и да тийзват следващата част със сцена след надписите.

Този път съответната сцена ни връща назад във времето и едновременно в бъдещето като ни показва как героят на Сунг Канг умира в The Fast and the Furious: Tokyo Drift. И специално за Тапата го убива Джейсън Стейтъм, който ще е злодея в седмата част.

Музиката този път обаче е пълна дупка. Почти няма песни, а единствената, която я има (и то два пъти) е някаква на 2 Broke Girls featuring Queen Latifa и дори не е хубава.

Като цяло нещата са още от същото. Има няк’ви коли и времетраене: екшън рейшиото е много към малко. Ако се кефите на предният и този ще ви хареса, а ако не се кефите не мисля, че дори сте стигнали толкова далече в статията. Дано Fast & Furious 7, който ще е с нов режисьор да вкара малко нови идеи във франчайза, защото определено са му нужни.

Прилича на: The Fast and the Furious, 2 Fast 2 Furious, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious, Fast Five

Пак си прилича на: The Italian Job, Ocean’s Eleven , Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen

Оценка: 6.5/10

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юни 1, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: