After Earth + bonus: The Hangover Part III

After+Earth+Poster[1]Отново ще четете двойна статия (макар че дефакто е статия и 1/10), защото филмите хич не са за гледане.

Автор: ThunderWolf

After Earth

М. Найт Шаямалялян отдавна вече е известен повече с провалите си, отколкото с успехите си и за жалост това няма да се промени скоро. Макар че After Earth не е толкова лош, определено е тъп.

Ако сте запознати с творчеството и похватите на Шаямалялялялян ще забележите че доста техники от типичния му стил присъстват и тук. Темпото е бавно, флашбек сцените са тясно свързани със събитията в настоящето, камерата снима от странни ъгли и има моменти присъства тотална тишина. Единственото нещо, което липсва е плот туиста накрая, което е жалко, защото той можеше да оправи нещата и да вдигне качеството с няколко стотни. Другото нещо, което не е както преди е музиката на James Newton Howard, която принципно е яка, но тук беше просто никаква.

Сюжетът е простичък и това хич не е в полза на After Earth. Светът е още по-прост, а ужасяващите животни, които са избили хората са quite uninspired. A когато ти стане по-тъжно за мутирал лешояд, който има 5 минути екранно време, отколкото за главния герой е ясно, че нещо не е наред.

Актьорската игра е под всякаква критика. Джейдън Смит го в хванал пубертета и малкото актьорски талант, който е имал се е изпарил в стратосферата. Това определено е най-слабото изпълнение на Смит младши. Малкият чиляк само гледаше тъпо и изплюваше репликите си колкото се може по-бързо. За жалост и Уил Смит се справя също толкова зле. Никога не съм го виждал да играе толкова дървено и да гледа така все едно се опитва да реши кръстословица и му е останало само „Интересен филм на М. Найт Шаянялялян, а известните му букви са Тhe _app__ing. За сметка на това Sophie Okonedo и Zoë Isabella Kravitz, които ги има за около 2 сцени всяка се спрявят чудесно. М. Найт, който преди все се появяше в камео роля и този път е решил да си даде почивка подобно на предните му няколко творби и това е най-доброто решение EVER.

С две думи не си давайте зор да гледате After Earth, дори и ако сте големи фенове на семейство Смит, Шяаманан, Л. Рон Хъбард, Австралия, Starship Trooper или Ursa Major.

Оценка: 6/10

Прилича на: тъпите произведения на Шаямялянянян

Не прилича на: добрите произведения на Шаялямянян

the-hangover-3-poster[1]The Hangover: Part III

Бонус ревюто този път е Тhe Hangover Part III, който е толкова безличен, че почти забравих, че съм го гледал. Едно нещо им признавам сюжетът на тази (уж) последна част няма нищо общо с този на предните. Тук няма нито алкохол, нито наркотици. За сметка на това има много убийства, обири и дебели хора. Хуморът отново е рядко просташки и рядко несмешен. На втората част се засмях веднъж, което си е постижение. Този път мисля, че нямаше такива моменти. За хората, които бързат да си тръгнат от кино залата трябва да кажа, че има сцена между надписите, която с леки уговорки може да се нарече смешна и без никакви уговорки е най-смешното нещо в целият филм. Надявам се повече части да няма, но нещо ми подсказва, че се надявам напразно.

Оценка: 4.5 /10

Прилича на: Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen

Не прилича на: The Hangover, The Hangover Part II

Advertisements

~ от Blog of Idiots на юни 18, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: