The Wolverine + White House Down

the-wolverine-poster1[1]The Wolverine

Автор: ThunderWolf

SPOILERS, BUB!!!

След дълги години чакане най-после получихме първото самостоятелно изпълнение на Хю Джакман като Wolverine. Да, това е първото самостоятелно изпълнение!!! Трябваше да го режисира Аранофски и това е супер дупер яката арт адаптация, но редица цунамита попречиха на това и сега го режисира Джеймс Манголд. За жалост се е получил просто един wannabe японски якуза филм.

Базиран на комикса създаден от Chris Claremont и Frank Miller, The Wolverine няма нищо общо със source материала си, освен Wolverine! Japan! Ninjas! Samurais! Go! (Това би било подходящо алтернативно заглавие в Азия). Mangold упорито се е опитал да превърне произведението си в нещо по-различно, но е успял само до някъде. Наистина филмът прилича повече на японско криминале (с една епична битка между робот и мутант накрая) отколкото на супергеройски блокбъстър, но просто си личи, че са го правили англоговорящи.

Актьорският състав е предимно от рядко неизвестни японци. Освен Хю Джакман, който е направил ебати релефа, няма друг бял човек, който да го има за повече от две минути. За сметка на това има две бели мацки. Фамке Янсен е привидението на Джийн Грей, за да ни напомни, че ужасният X-Men The Last Stand всъщност се е случил, а не е бил просто един кошмар, който цялото земно кълбо е имал, а Svetlana Khodchenkova е Viper, една от бившите съпруги на Wolverine, но тук тя е просто противник, който да бъде победен от женските персонажи. Tao Okamoto играе Марико и е един от малкото герои, които са почти същите като в комиксите. Rila Fukushima е Юкио и някаква комбинация между истинската Юкио и осиновената дъщеря на Лоуган. Hiroyuki Sanada (LOST) е Шинген и за малко Silver Samurai, Will Yun Lee е Hawkeye версията на Silver Samurai, a Haruhiko Yamanouchi e новата версия на Silver Samurai. Абе, всички са сребърни самураи по един или друг начин.

Като цяло най-заслужаващия си момент е сцената с Гандалф и Пикард между надписите, която е тийзър за X-Men First Class Second Period Days of Futures Past The Last Stand Too и показва, че Fox не ги е срам да откраднат идейката на Marvel и да си рекламират следващите продукти в настоящите.

Оценка: 7.5/10

Прилича на: японски якуза филм

whitehousedown-finalposter-tatum-foxx-full[1]White House Down

Автор: ThunderWolf

Нещата седят ето така: White House Down e Die Hard с негър като Die Hard with a Vengeance и качество като It’s a Good Day to Die Hard. Роланд Емерих успява да заснеме няколко мащабни сцени, но като повечето екшъни сценарият е на доста ниско ниво. Лошите имаха петнадесет различни плана и тридесет различни мотивации и само липсата на комуникация между тях помогна на главните герои да им набият канчето. Чанинг Тейтъм и Джейми Фокс имаха изненадваща химия помежду си. Актьорският състав както в повечето творби на Емерих беше огромен и изпълнен с неизвестни и не чак толкова неизвестни актьори. Общо взето средна работа. Не съм гледал Olympus Has Fallen и ми е интересно кой филм е по-посредствен, но залагам и на двата.

Оценка: 7/10

Прилича на: Die Hard, Die Harder, Die Hard with a Vengeance, Live Free or Die Hard, Die Hard 4.0, It’s Good Day to Die Hard, Olympos Has Fallen, Independence Day

Advertisements

~ от Blog of Idiots на август 3, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: