Rush / Metallica: Through the Never / 2 Guns

rush_ver4_xlg[1]Rush

Автор: ThunderWolf

Винаги съм харесвал Рон Хауърд като режисьор и когато научих, че ще прави филм за Формула 1 бях супер дупер зарибен. Фактът, че участват Крис Хемсуърт и Оливия Уайлд беше просто бонус.

От самото начало става ясно, че това няма да има само бързи колички тип Fast and Furious, а ще преобладава тежката драма за двама от най-известните пилоти във формулата. Макар че честно казано Джеймс Хънт за сефте разбрах кой е след като гледах Rush. За феновете на самото състезание има и преследвания с булидчета. Те обаче са малко и се акцентира само на важните писти. Но не си мислете, че всичко е само разговори and stuff. Хауърд е успял да балансира всички герои от книга на Майкъл Муркок.

Крис Хемсуърт като Джеймс Хънт и Даниел Брюл (снайпериста от Inglourious Basterds) като Ники Лауда са просто прекрасни. Всичко се държи на техните изпълнения. Останалите актьори са рядко неизвестни и тотално безполезни. Натали Дормър (Game of Thrones) и Оливия Уайлд ги има за няколко сцени, но те просто любовните интереси на Тор. И Лауда си имаше любовен интерес (или по-скоро безинтерес), но тя беше прекалено австралийскогерманска актриса, за да се заинтересувам коя е.

В крайна сметка Rush е стабилен, а Рон Хауърд се нуждае от успех, защото последните му няколко творения са адаптации на Дан Браун и някаква простотия с Винс Вон.

Оценка: 8/10
Не прилича на: онази чикия със Силвестър Сталоун

MET_NEVER_Poster_071113_RGB_FPO_BMetallica: Through The Never

Автор: ThunderWolf

Концертните филми винаги са ми били странни. Може би защото до този момент никога не бях гледал такива. Или може би не, защото и след като гледах Metallica: Through The Never все още са ми странни. Все едно някой е казал: „Хайде да направим видео клип на ей тая песен.”, а някой друг е предложил: „Не, дай да направим клип на тези десет песни.” Не знам какво представляват другите, но този наистина беше като видео клип на някой best of album на Металика.

Самата концертна част беше супер яка. Сцена по средата на залата и публиката може да вижда всичко. Ефекти, които са различни за всяка песен и даже имаше plot twist на финала. Филмовата част обаче беше кратка. Започна като някаква псевдо реалистична драмичка на социална тематика и изведнъж се превърна в шашав сюреализъм, който се опитва да копира Pulp Fiction. Dane DeHaan (пичът от Chronicle) e мълчаливият протоганист и за минималното си екранно време успя да вдъхне някакъв живец в едноизмерната роля. Нимрод Антал (Kontroll, Predators) е режисьорът и определено му се отдава да снима клипове, защото всяка сцена се вписваше с песента, която вървеше в момента. 3Dто за жалост го нямаше никакво, а сцените, които биха изглеждали добре на IMAX бяха точно две.

Вкратце странна работа, но си заслужаваше. Особено, ако харесвате Metallica.

Оценка на концертната част: 8.5/10
Оценка на филмовата част: 7.5/10
Прилича на: 90 минутен видео клип

2-guns-poster[1]2 Guns

Автор: ThunderWolf

Тази година награда за “Най-добър филм по комикс, който не прилича на филм по комикс” се присъжда на 2 Guns. Защото R.I.P.D. беше тотални крака. След като всички екшън звезди се провалиха тази година беше редно от нищото да дойдат Марки Марк и Дензъл Уошингтън и да им покажат как се прави. Като типичните екшън бъди екшънчета и тук имаме… бъдита и екшън. Но за разлика от тях акцентът е повече отношенията на героите, а не на екшъна. „Партньорите”, които не се разбират въобще не са партньори и това прави ситуацийте малко по-забавни от обикновено. Последната екшън сцена си я бива, но можеше да има повече пуцалка. С две думи два патлака е два пъти по-як от всеки друг екшън тази година.

Оценка: 7.5/10
Прилича на: деветесетарски екшън
Не прилича на: адаптация на комикс

Advertisements

~ от Blog of Idiots на октомври 9, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: