Thor: The Dark World

thor-2-the-dark-world-poster[1]Автор: ThunderWolf

SPOILERS!!! Намират се. Особено що се отнася от камеота, сцени след надписите и бъдещи сюжетни линии!!

Най-накрая самостоятелния филм за Локи излезе на екран… А, кво? Тор бил главният герой? Това обяснява защо неговата роля беше толкова голяма. След Thor и Avengers на всички им стана ясно, че Локи е изгряващата звезда на тази поредица и това продължение го доказва. Въпреки това създателите са успели да не го направят изцяло за бога на пакостите.

Thor: The Dark World е продукцията на Marvel с най-много задкулисни проблеми. И въпреки това след два уволнени режисьора, уволнен композитор, няколко сменени актьора, сценарий пренаписан от Joss Whedon и допълнителни сцени снимани месеци преди премиерата, се е получило нещо, което си заслужава гледането. Алан Тейлър (няколко епизода на Game of Thrones) е режисьора, чието име е във финалните надписи, но от интервютата му, които четох той не е особено очарован от преживяването. Not to worry though пичът се е справил. Битките ми се сториха леко хаотични, но това може би е било поради факта, че ми се спеше като на куче. Също така сцените в Лондон бяха минати през такива филтри, че все едно за заснети в студентски град. За сметка на това сцените в Асгард бяха прекрасни. Декорите бяха сменени и този път ясно се виждаше science is magic аргумента от предната част. А и популацията на асгардци се е увеличила драстично. Нивото на епичност също се е увеличило и финалният кютек беше quite original.

Сценарият е може би слабото звено в цялата схема. Писан от няколко човека и пренаписан от още няколко, сюжетът се колебае в началото и губи време докато подреди всички фигури на шахматната дъска. Но след като Локи бива освободен от затвора всичко започва да работи с пълни обороти.

Актьорският състав е безупречен, но поддържащите персонажи имат по-малка роля от обикновено. Нещата се въртят само около Тор, Джейн и Локи. Крис Хемсуърт вече е THE Thor почти толкова колкото Робърт Дауни младши е THE Тони Старк. А тук даже има няколко момента, в които използва актьорския си талант. Том Хидълстън естествено е перфектният Локи. Всяка сцена с него трябва да се гледа минимум няколко пъти. А сцените, които са с Tор още няколко. Натали Портман като Джейн Фостър не е по-различна от преди, но тук има по-голяма роля. Антъни Хопкинс има значително по-малко работа от преди, а Стелан Скарсгард въпреки намаленото екранно време има повече. Супер якият Идрис Елба се завръща като Хаймдал и въпреки, че е само Асгардският иконом има поне една супер яка сцена. Дарси (Кат Денингс) отново е супер комичен елемент и този път дори и тя си има любовен интерес, който е още по-голям комичен елемент. Рене Русо е Фрига и този път е една от най-важните части на сюжета (за разлика от предния път, когато дори не ѝ казаха името). The Warriors Three също се завръщат, но този път почти ги няма освен няколко сценки, в които помагат на Tор, докато пускат бъзици. Лейди Сиф е Джейми Александър и за жалост има супер малка роля и е част от „любовния триъгълник”, който бива заебан в момента, в който е споменат. Новите попълнения са само две. Кристофър Екълстън (деветият Доктор) като злият тъмен елф Малекит и Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr. Eko от LOST) като по-тъмният елф Kurse. И двамата са изключително плоски злодеи, които нямат никаква мотивация, освен че са зли. А на Малекит даже изгорената част от лицето е от грешната страна.

И стигаме до най-интересната част, a именно камеотата, сцените след надписите и друг geek стъфец, който ме кара да губя дъх и вътрешно да пищя като футболен запалянко. В Thor The Dark World имаше повече камеота, отколкото си мислех. Освен задължителното появяване на Stan Lee, имаше Крис Еванс като Локи като Капитан Америка, Тони Къран като Бор (дядото на Тор), Квайв Ръсел като Тир, каменния извънземен от трейлъра, който е от извънземната раса, която Toр среща при първото си появяване и Крис О’ Доуд (Рой от IT crowd) като рандом пич. Бенисио Дел Торо и Офелия Ловибонд участват в първата сцена след надписите, за да тийзнат Guardians of The Galaxy и да ни покажат, че the infinity gems наистината ще имат роля във филмовата вселена (So cool, right?). А и само за най-големите фенове може да се види и пъшкула на Adam Warlock. Втората сцена след надписите е ненужна и можеше да я пуснат веднага след края, но явно трябва да се чака за всяка секунда. Краят ѝ обаче съдържаше забавен plot twist.

And that’s it. Макар да имах съмнения, че това ще е първият наистина не особено качествен филм oт поредицата, в крайна сметка се оказа, че е един от по-добрите. The Cosmic Hypetrain keeps on rolling, baby. There are no breaks in space. Next stop Captain America The Winter Soldier. America, FUCK YEAH!!!

Оценка: 8/10

Прилича на: Thor и други произведения на Marvel Studios

Advertisements

~ от Blog of Idiots на ноември 12, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: