Godzilla или [still no по-яко заглавие here] Part III

 Автор: ThunderWolf

Година след като привърших гледането на Годзила стана време да се публикува и третата статия. Можеше да я получите и по-рано, но бях забравил, че въобще съм я написал. Честно казано бях забравил, че даже съм ги гледал всички тези творения на японски мозъци. So enjoy:

23. Godzilla 2000: Millennium (1999)

Годзила две хиляди хилядолетие of destruction e първият филм от втория рибуут на франчайза. Както може би се досещате Годзила се появава, японците се панират и после идват извънземните. Този път лошото чудовище се казва Орга и прилича на някакъв CGI октопод, който мутира в нацепена Годзилка с огромни лапи и оръдие на гърба. Откриването на CGI технологията в Япония ни дарява със сцена, в която Годзила се навира почти целия в устата на Орга и го взривява отвътре. Бих казал, че това е добро начало на новата поредица, но няма защото това е единствената сцена, която си заслужава.

24. Godzilla vs. Megaguirus

Поредните зерги нападат Япония този път идващи от някаква черна дупка. Мегаджирос, Мегадюнер и Мегашуарма бяха рядко скучни като чудовища и като цяло загубена работа. Единствено, с което ще го запомня е, че главната героиня беше доста tough chick азиатка, която си е рядкост в поредицата. А пък музиката съмнително наподобявше мелодията от Индиана Джоунс.

25. Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack

Не знам дали вече съм изгледал около 23 Годзили повече отколкото трябва, но този ми се стори напълно никакъв. Освен абсурдно дългото заглавие и добри специални ефекти нямаше нищо, което заслужава да се отбележи. Оh, wait… има едно нещо: Zombie Godzilla. Ето това трябва да ви подскаже, че поредицата трябваше да спре заедно със стария век.

26. Godzilla Against Mechagodzilla

След като Кинг Гидора и Мотра се завърнаха на японците не им остана нищо друго освен да върнат и Mechagodzilla. Започна да става практика сюжетът да напомня на предните версии, но с по-хубави ефекти. И този е точно така.

27. Godzilla: Tokyo S.O.S.

Поредната боза, в която не се случва нищо интересно. За повече информация виж номер 26. Единственото нещо, с което ще го запомня е, че е последната тъпотия в поредицата, защото…

28. Godzilla: Final Wars

BEST. GODZILLA. MOVIE. EVER. Also. LONGEST. GODZILLA. MOVIE. EVER. По случай 50 годишнината японците се сетиха да направят нещо, което става за гледане. Началото е бавно и има неща плагиатствани от STAR WARS и Матрицата, но си заслужава гледането. Има почти всичко, което един фен на Годзила може да иска. Десетки чудовища, абсурдни извънземни, които приличат на японска метал бой банда, рандом американец, който прилича на руски кечист и кунг фу мутанти. Даже американската Годзила се има камео за да изяде актьорския състав на Jersey Shore и след това да бъде пребит от ориганала. Единствено липсва Mechagodzilla, но на никой не му пука за това след като има Гиган, който вместо ръце имаше double chainsaws. Жалко за него Godzilla doesn’t give a chainsaw. He chainsaws everyone and chainsaws everything.

Honorable mention: Godzilla (2014)

Ако имаме за късмет за 60 годишнината ще видим новa американска продукция, която се надявам да е по-верна на оригинала от бозата на Емерих. Създателя на инди хита Monsters, Гарет Едуардс ще режисира, а Франк Дарабонт и още няколко талантливи сценаристи ще пренапишат сценария. За жалост пак се набутаха някви французи в актьорския състав, но ще го преживеем, защото Kick-Ass, Walter White и третата близначка Олсън ще участват. It’s going to be Legen…wait for it…dary. Get it? Защото Legendary го продуцират.

Advertisements

~ от Blog of Idiots на декември 5, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: