47 Ronin

47_Ronin_posterАвтор: ThunderWolf

Нова година, нов гурбет и нов формат на статиите в блога. Вдъхновен от начина по който Рич Джонстън и Брендан Конъли oт www.bleedingcool.com коментират Doctor Who, реших и аз да пиша статиите си подобен начин. С две думи да ги изкопирам мощно.

SPOILERS!!! Самурайте всъщност не са 47, а 49 или нещо подобно!!!

1.Hollywood strikes again.

47 Ronin е типичният пример как продуцентчетата от Холивуд могат да превърнат дори и най-малката човешка история в безмозъчен блокбъстър изпълнен с демони, вещици и бели хора, които да спасят малцинствата. Истинската история на ронините е широко известна и вече има редица произведения базирани на нея, но този е първият, който вкарва фентъзи елементи с идеята това да се превърна в нов многомилионен франчайз. Няма да нужда да казвам, че не им се е получило.

2. Not written by Jonathan Hickman, but sure feels like it.

През цялото време докато бях в залата имах чувството, че гледам някакъв комикс на Джонатан Хикман. Структурата на сюжета е горе долу следната: Exposition, exposition, exposition, build up, build up, build up, good guys kill bad guys, everybody dies. За два часа не се случва абсолютно нищо. Началото е бавно и огромно, а финалът е бърз и безконфликтен като преждевременна еякулация. Когато Киану започна да се бие с вещицата просто ѝ отвъртя главата и я уби. Все едно гледах битка между Galactus и Antman.

3. Има си причина заглавието да не е Киану и 46те ронина.

Още от самото начало Киану го няма никакъв. Появява се там за няколко сцени, колкото уж да се покаже, че е главния герой, но после изчезва и след това Hiroyuki Sanada се превърна в главното действащо лице, а добрият стар Нео просто раздаваше акъл и plot advancium на килограм. А цялата му любовна история беше толкова плоска…

4. Има си и причина заглавието да не е Zombie Boy и 47те ронина.

Rick Genest (татуираният несамурай) го имаше във всеки трейлър и на всеки плакат, но самото му участие е не повече от пет минути. Не знам на кой идиот е била идеята да промотират 47 Ronin чрез него, но е доста подвеждащо движение.

5. Друго си е да участват всички японски актьори, които познавам.

Яко е когато, Hiroyuki Sanada (The Wolverine, LOST), Tadanobu Asano (Thor), Rinko Kikuchi (Pacific Rim) – едни от най-популярните японски актьори в момента. Участват заедно. И за десерт Cary-Hiroyuki Tagawa (Mortal Kombat), който участва навсякъде и сигурно е заплашил всички кастинг агенции, че ще им прати нинджи, ако не го наемат. Лошото е, че не правят абсолютно нищо.

6. Мако Мори е единственото свястно нещо

Ринко Кикучи често е най-добрата част от всяка продукция, но този път беше и единственото. Може би режисьорът е бил запленен от ориенталската ѝ прелест, защото само сцените с нея бяха интересни на визуално ниво. Особено когато се предживаше само по халат. И като само по халат имам предивид само халат.

7. Неизвестните японци също си ги бива

Всъщност въобще не ги бива. Но от 47те самураи имаше няколко, които изпъкваха с външен вид. Най-якият беше японският Джон Хърт, който се мотаеше около Санада и изглеждаше като британец. По някое време като проговори си помислех, че ще каже Gallifrey Stands!!! Другите интересни самурай бяха пича с хайдушкия мустак и дебелия, който трябваше да е някакъв комедиен елемент, но не му се получи и след това умря.

8. Това съм го чувал някъде

Не знам откъде, но през цялото време музиката ми се струваше супер позната. В един момент почти се сетих, но моментът свърши почти толкова бързо колкото финалната битка.

9. Ако – the drinking game

Ако някога ви иска да играете някакъв drinking game това е филмЪТ! Ако (не е злодея от Samurai Jack) се повтаря около 30 пъти само в първата половина. Ще се напиете преди да разберете, че Киану е отгледан от някви зле гримирани демони. Вече забравих какво беше Ако или Аку не съм сигурен, но беше нещо безполезно.

10. Не го гледайте.

Ако случайно не сте разбрали от сложните ми аналогии и метафори, 47 Ronin e рядко тъп. Даже може да е един от малкото случаи, в които почти съжалих, че съм го гледал на кино.

Оценка: 47/100

Прилича на: Man with the Iron Fists
Не прилича на: The Last Samurai, Gladiator

Advertisements

~ от Blog of Idiots на януари 22, 2014.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: