The Hunger Games: Catching Fire / Escape Plan

catching-fire-poster[1]The Hunger Games: Catching Fire

Автор: ThunderWolf

Мина година и половина и стана време да видим продължението на най-яката модерна young adult екранизация. The Hunger Games демек, да не си помислите, че говоря за Twilight. Тази глупост свърши като Камерън Диаз след като е правила секс с автомобил (за повече информация вижте The Councelor).

На Франсис Лорънс се пада тежката задача да поеме режисурата след като Гари Рос реши, че не може да режисира четири филма за пет години. За щастие Лорънс се спрява повече от добре. Catching Fire e достойно продължение, което развива света и героите не само напред, но и настрани. Екшънът е на ниво, а дори и сцените, в които Катнис се чуди какво да прави не са тъпи. Времетраенето е почти два часа и половина, но не си личи и няма да ви доскучае. Сценарият също си го бива. И писателите са успяли да вкарат всички важни моменти от книгата. Или поне така ми каза интернета.

Актьорският състав е почти непроменен. Има няколко нови попълнения, но те са доста незначителни. Дженифър Лорънс (no relation) e oще по-изтерзана от преди и този път тежките и терзания са още по-тежки. Джош Хъчърсън (Journey 2: The Mysterious Island) е също толкова безполезен колкото и преди. А ролята му е още повече на госпожичката в беда, която всички се опитват да спасят, но не успяват. Третата част от задължителният любовен триъгълник е Лиъм Хемсуърт (на Thor брат му, но не Локи), който и тук както и в предната част има около пет сцени и не прави абсолютно нищо. Хубаво е, че ще има още продължения, че някои зрители може да забравят, че въобще съществува. Уди Харелсън е перфектен като Хеймич, но той разбира се е перфектен във всичко. Доналд Съдърланд е злодея и с нетърпение очаквам болката, която ще му се изсипе в следващите части. Новите важни герои са Плутарх Хевънсбий (ебати името) чиято роля е изиграна от Филип Сиймур Хофман. И той перфектен както винаги. Сам Клафин (познат ми е от някъде, но така и не разбрах откъде) като някъв геронтофил и Джена Малоун, която за пореден път ме убеди, че е по-талантливата Кристен Стюарт. Защото може да играе.

Като споменах Кристен Стюарт е редно да отбележа, че макар The Hunger Games да е известна предимно като young adult love triangle written by a fat cow bullshit поредица в нея има свестни идеи и концепции, а самият любовен триъгълник е слабо представен. Като цяло поредицата успя да ме зариби и финалната (четвърта) част ще е едно от редицата събития през 2015, които ще си заслужават.

Оценка: 7.5/10
Прилича на: Battle Royal, Avengers Arena и техни производни
Не прилича на: Twilight и неговите производни

Escape-Plan-Poster[1]Escape Plan

Special twitter wannabe статия.

Тъп е. Ако сте си мислили нещо друго значи сте били адски заблудени. Слай отново е някъв тегав пич, който размазва всичко по пътя си, а бате Арни е там само за да ръси one liner след one liner. Идеята е интересна, но изпълнението куца мощно. Докато се стигне до плот туиста накрая вече щях да съм изгубил надежда за живот, ако въобще имах такава.

Оценка: 4.5/10
Прилича на: половината от The Expendables

~ от Blog of Idiots на януари 22, 2014.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: