I, Frankenstein

ifrankensteinexclposterlargeАвтор: ThunderWolf 

SPOILERS!!! Филмът е тъп. NOT END OF SPOILERS!!!

Януари месец е (или е, когато пиша статията) и е време за всякакви rejected помии, които Холивуд трябва да пуска за да няма само оскарови прожекции до Април. I, Frankenstein е един от тези dead on arrival “блокбъстри”.

1.Underworld: Rise of The Gargoyles.

Навсякъде по плакатите пише „от създателите на Underworld поредицата” и ако сте гледали, който и да е от трейлърите ще видите очевидната прилика. Всичко е някакво мрачно и действието се развива през нощта, Бил Най е злодея, а Кевин Гривиъкс има мизерна роля, защото всъщност всичко е базирано по негов комикс. 

2. Дължината има значение The Electric Boogaloo.

Времетраенето е 89 минути, което за днешните стандарти е едва ли не късометражно. Но за разлика от четвъртия Underworld, който изглеждаше като десет минутен трейлър, този има реална структура. Случват се разни неща and stuff и в крайна сметка като излезеш от кино залата чувстваш, че си гледал нещо завършено. Тъпо, но все пак завършено.

3. Аз, Адам.

Традицията повелява хората да не са наясно кой точно е Франкенщайн и когато някой по-запознат чуе заглавието си казва: „Ама Франкенщайн не е чудовището, а ученът, който го е създал.” За щастие сценаристите са наясно с това и са използвали истинското име на чудовището, което е Адам. Това си е истинската рядкост. Жалко, че никой не беше казал това на Бил Най, който през цялото време наричаше чудовището Франкенщайн и накрая горкото се обърка и си помисли, че наистина така се казва.

4. We, Jekyll and Hyde.

Едно от най-тъпите неща беше отчаяната оригиналност, която се бяха опитали да вкарат. След като Underworld e предимно вампири срещу върколаци, тук Гривиъкс се е опитал да е рядко оригинален и имаме вековна война между демони и гаргойли. Не знам от къде са черпили идеи, но цялата работа ми прилича на шега стил Family Guy. Сложили са митични същества в две урни и са теглили на случаен принцип. След това е трета урна са сложили класическите викториански книги и са изтеглили Франкенщайн. Повече щеше да ми хареса, ако се бяха паднали кентаври и феички, които се бият за уменията на доктор Джекил и мистър Хайд.

5. Като за без пари толкова.

Специалните ефекти не са от най-евтините, но не са и най-скъпите. Като цяло Стюарт Бийти, който е на режисьорския стол само за втори път, е успял да впрегне малкото си талант. На визуално ниво PG-13 рейтингът е помогнал. Когато демоните умират се превръщат в огнени топки и след това в заешки дупки, а гаргойлите в огромни фенери. Предполагам, че ако рейтингът беше R щяхме да имаме само реки от кръв и камъни.

6. I don’t believe in Harvey Dent.

Аарън Екхарт никога не е бил актьор, който да си избира ролите, но тук вече достига дъното. Разбирам защо участва в The Core, но да играе в упаднал блокбъстър е Никълъс Кейдж левъл падение. Аарън, грозен си, но не чак толкова. Имай малко уважение към себе си.

7. Бил Най – вечният злодей.

Както в Underworld така и тук Бил Най е големият злодей, който седи зад всичко. И както винаги Бил Най убива ролята. Той има най-добрите реплики, най-добрите костюми и най-важното реален талант. На този етап бих гледал Най да злодейства във всичко независимо колко долнопробно е то.

8. Любов? Франкенщайн няма време за такива тривиалности.

Ивон Страховски, която харесвам, е в главната женска роля. И изненадващо поради някаква причина (предполагам краткото времетраене) тя не е заинтересувана от чудовището по любовен начин, а само по научен такъв. What a plot twist. Макар че, когато Аарън Екхарт си съблече дрехите беше и се оказа, че е назобено чудовище, Страховски си загуби дъха за половин секунда.

9. Gargoyles: The Next Generation.

Преди години Грег Уайзман създаде супер якият сериал Gargoyles. За жалост тези тук нямат нищо общо с онези. Гаргойлите в I, Frankenstein са облечени като някакви египтяни и приличат на хора, освен когато летят. Тогава си приличат на каменни статуи. Също така всичките гаргойлски персонажи бяха рядко плоски и ги избиха без на никой да му пука за тях. Но пък двама от тях имаха най-кратката любовна история EVER.

10. Брус Спенс къде се изгуби?

Ако сте гледали Mad Max 2 и 3 сигурно знаете кой е Брус Спенс. Ако ли не гугълнете го. Тук той е някакъв доктор, който работеше за демоните и беше по-безполезен от всичките гаргойли, демони и Франкенщайни взети заедно. А накрая даже не разбрах какво стана с него. Но пък беше хубаво, че все още участва в някви продукции.

Оценка: 6/10

Прилича на: Underworld (2003), Underworld: Evolution (2006), Underworld: Rise of the Lycans (2009), Underworld: Awakening (2012)

Advertisements

~ от Blog of Idiots на февруари 25, 2014.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: