300: Rise of an Empire

article-0-1A2FF3AF00000578-284_634x944[1]Автор: ThunderWolf

1. Hollywood at it’s finest.

Няма нищо по-холивудско от продължение, което никой не иска да гледа от гладен човек, който не иска да го режисира, с актьори, които никой не е чувал, базирано на комикс, който дори не е написан камо ли издаден. За жалост точно това е 300: Rise of an Emire.

2. 300 на лодки.

Предната част беше базирана на битката при Термопили. Тази разказва за битката при Саламин. Това значи, че битките са изпълнени с лодки, защото атиняните не са такива фитнес маниаци като спартанците и са си построили лодки, с които да се бият. Принципно би било приятно разнообразие, ако не беше толкова зле направено.

3. Presidemidsequel.

Rise of an Empire е едновременно prequel разказващ как Ксерокс се е изкачил на трона, midquel, защото на места действието се развива между точно определени сцени от оригинала, sequel, защото е ясно защо и sidequel, защото той се препокрива с предните определения. Аз лично не знам за друг такъв пример.

4. From the visionary director…

Зак Снайдър естествено не се завърна на режисьорския стол, защото дори и той има достатъчно акъл в главата, за да разбере, че това не е добра идея. Неприятната задача се пада на Noam Murro (Smart People), който дори си няма собствена страница в Уикипедия. Не знам кой го е избрал и защо, но заслужава да си направи сепуко няколко пъти.

5. Starring some people.

Актьорският състав е пълен с британци, които никой не е чувал или дори виждал. Освен Ева Грийн и Лена Хеди останалият каст се състои от Съливан Стейпълтън като Тестисокъл, Jack O’Connell as Криско, Hans Matheson as Аспержий, Callan Mulvey as Сифилисий. Сигурен съм, че тези имена ви говорят точно толкова колкото и на мен. Демек надявам се да сте гледали Джак О’ Конъл в Skins.

6. 300 Cameos.

Освен Lena Headey, Rodrigo Santoro, David Wenham, Andrew Tiernan, които се завръщат с малки роли имаме и кадри от оригиналния филм с участието на Бътлър и Фасбендър (защото той вече е известен). Но по-важното е, че Питър Менса, който беше пратеника, чиито задник запратиха в кладенеца и после игра треньор на гладиатори в Spartacus, тук има камео като… треньор на Ева Грийн.

7. Those bloody accents.

300 никога не е бил исторически издържан, но в момента, в който гърците започнаха да плямпат с тежките британски акценти разбрах, че създателите на Rise of an Empire дори не са се опитвали да поддържат някакво ниво на… каквото и да е.

8. A special moment celebrating Eva Green’s most important parts

Ева Грийн е известна с две неща. И те не са актьорския ѝ талант и злата ѝ физиономия. Това са гърдите ѝ, които тя показва при всяка удобна възможност. И тук има една сцена, в която те се виждат. Може би единствената интересна такава. Не само заради циците, защото… ще видите защо.

9. The Bulgarian Connection.

Филмът е сниман в България, защото къде другаде ще намериш зелен екран за жълти стотинки. Поне един български актьор е успял да се набута в каста, че даже има една реплика. Аз обаче не знам как се казва, но участваше като гей фитнес инструктора в „Седем часа разлика” и после игра злия брат близнак на гей фитнес инструктора в „Седем часа разлика”.

10. OZZY, MOTHERFUCKER!!!

И след като си мислиш, че няма какво повече да видиш… наистина няма. Но по време на надписите ще чуете War Pigs на Black Sabbath, което беше последното гребло в ковчега на тази абоминация.

С нетърпение очаквам продължението, в което амазонките от остров Лесбос ще викнат Леонардо Да Винчи да им построи летателни машини и да получим 300 на самолети. NOT!

Оценка: 300/1000

Прилича на: 300

Advertisements

~ от Blog of Idiots на април 16, 2014.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: