The Amazing Spider-Man 2

The-Amazing-Spider-Man-2-New-Poster-spider-man-35222096-1024-1421[1]Автор: ThunderWolf

THE POST IS NOT SO LONG, BUT IT IS MORE FULL OF SPOILERS!!!

Ще започвам направо, защото така ми харесва. Много се бях зарибил, че и тази част ще е тъпа като предната, но в крайна сметка се оказа, че се бях зарибил повече отколкото трябва. С една сцена успяха да ме убедят, че филмът е просто тъп, а не ултимативно тъп.

1. The Amazingly unoriginal Spider-Man.

The Amazing Spider-Man е типичният глупав ребут, който повтаря същата история, но по по-глупав и безинтересен начин. Продължението му по същият начин взима елементи от предните и просто разменя разни неща. И по никакъв начин не става по-интересен от произведенията на Сам Рейми.

2. Just bring back Sam Raimi.

Марк Уеб отново показва, че като режисьор не го бива особено. Нито е успял да изкара някакви свестни изпълнения от героите, нито екшънът е на ниво. Прекалил е със slow motion-a и битките са прекалено скучни и хаотични. Спайдер-мен прави бая невъзможни каскади, но само на едно две места изглеждат яко.

3. Written by too many guys already.

Сценарият е просто отвратителен. Диалогът е ужасен, а сюжетът е изпълнен с тъпи решения от страна на героите само за да има драма. Когато Питър и Гуен си говорят ситуацията стига до критични нива на конфузия. Електро беше единственият герой, за когото са се постарали и разбира се са го променили изцяло от версията му в комиксите.

Темпото също е зле. Последните 10 минути спокойно можеха да са първите минути на третата част. Единственото нещо, което ми хареса беше, че имаха топките да убият Гуен Стейси. Това ме убеди, че поне са прочели няколко комикса преди да почнат да пишат.

4. Ultimate Spider-Man.

Андрю Гарфилд е талантлив актьор, но тук отново успява да изиграе Питър Паркър по-досаден от малоумната версия на Бендис и дори още по-малоумната анимация, която върви в момента по Disney XD. Нито е нърди, нито е гийки, нито е асоциален. Просто е някакъв пич, който има супер сили. Lame.

5. 2010’s Alicia Silverstone.

Макар че Ема Стоун има талант, в Amazing Spider-Man 2 не си личи. Аз лично го отдавам на сценария, защото съм я гледал на толкова други места, в които се справя прекрасно. И за първи път забелязвам да прави ужасната физиономия известна като pug face, заради която всички във 4chan ѝ се подиграваха. Наистина е ужасна.

6. Electro, The Motherfucker is silent.

Джейми Фокс определено става все по-популярен. Жалко само, че си пилее таланта в такива глупости. Неговата версия на Електро е на тотално смахнат Спайдер-Мен фенбой. Действията му бяха смислени (като за напълно изкуфял човек) и имаше мотивация за разлика от повечето други персонажи. Външният му вид е изчистен и напомня на Spectacular Spider-Man версията му. Ако той беше главният герой всичко щеше да е идеално.

7. Tetsuo Shima.

Дейн ДеХаан за втори път успява да изиграе ролята на Тетсуо от Akira (помните Chronicle, нали). Като цяло се спряваше, но прекалено бързо го направиха зъл. Щеше да е по-яко, ако не беше станал Green Goblin толкова бързо. Питър имаше повече химия с него, отколкото с Гуен.

8. The Man with No Name.

Колм Фиоре (Thor) играе приятелчето на Норман Озборн, който се грижи Оскорп да печели пачки a.k.a. Доналд Менкен. Не че му казаха името. По-яко щеше да е ако беше Ейдриан Тубс демек Vulture. Приликата е удивителна.

9. Felicia Just Felicia.

Асистентката на Норман се казва Фелиша. Жалко, че никой не си направи труда да ѝ спомене фамилията. Затова не смятам, че това е Black Cat, a просто малко bait от страна на сценаристите. А и защото актрисата не ме радва особено и бих предпочел да видим по-близка до комиксите версия на персонажа.

10. The Irhino Man.

Пол Джиамати го има за две сцени. Една в началото, където е прост руски гангстер с анцуг и накрая като прост руски гангстер с анцуг в метален костюм на носорог. Съвсем спокойно можеше да го няма, но след като The Amazing Spider-Man 2 е един голям трейлър за The Amazing Spider-Man 3 и Sinister Six трябваше да го набутат и него.

11. The Laundry Lady.

Сали Фийлд като леля Мей както и в предната част е тотално излишна и няма абсолютно никаква важност относно сюжета. За малко е plot advancium и това е.

12. The Americans.

За сметка на леля Мей, бащата и майката на Питър Паркър участват в началото и имат една от малкото интересни сцени. Направо ми се прииска филмът да е за тях като badass агенти на ЦРУ като в комиксите.

13. Franz Kafka.

Мартон Чокас а.k.a. съпругът на Галадраиел, който никой не помни, играе доктор Кафка. Не че ролята е някаква голяма, но сигурно е единственият път, в който Чокас играе герой, който не е супер обикновен и скучен. Героят беше тотален гей. И едновременно с това педераст.

14. The Other Man with No Name.

Помните ли че накрая на The Amazing Spider-Man се появи някакъв пич да припомни, че Норман Озбърн е важен са сюжета. Тук той се появява отново накрая за да покаже, че Dr. Octopus и Vulture ще се появят в The Amazing Spider-Man 3. Но това го знаете ако сте гледали трейлърите. Тук поне му казаха името и се оказа, че е някакъв безсмислен персонаж от някаква книга. Letdown of the second.

15. Cameo Man.

Норман Озборн го има за около 3 сцени и умира 5 минути след като се появява на екран. Големият plot twist, в който той се оказва жив явно ще го видим в следващите части или може би не. Но не виждам причина да избират актьор като Крис Купър само за няколко сцени, в които беше по-голям plot advancium и от леля Мей.

16. The Ghost of Christmas Past.

Денис Лиъри се завръща като видение на мъртвия баща на Гуен за да тормози Питър и да му припомня, че не си е изпълнил обещанието да стои далеч от дъщеря му. Тотално ненужна част, която забравиха за около 10 секунди, защото Питър скъса с Гуен, както трябваше да направи веднага в края на предната част. (ауе, тя скъса с него, уе – бел. v3x)

17. J Jonah Jameson’s Email.

Джона Джеймсън беше най-добрата част от произведенията на Рейми и е логично в тези да му намерят достоен заместник. Макар да е невъзможно. Тук Джона го само под формата на e-mail, на който Питър праща снимки. Не мога да реша дали това е гениален или супер мързелив начин да го вкарат във вселената. Най-вероятно е второто.

18. Cameos and stuff.

Най-тъпото камео на Стан Ли от Iron Man 3 насам. Тъжно, защото в предната част сцената с него беше супер забавна. Имаше и други камеота и препратки към комиксите, но вече не ги помня. Феновете на Спайдър-мен е редно да гледат колко часа показва часовника, когато Гуен умира.

19. The Power of Dub step

Музиката беше обикновена и незапомняща се. Ханс Цимър го мързи все повече и повече с всеки изминал ден. А Фарел въобще не разбрах каква му е ролята в цялата схема. Единственото нещо, което трябва да се отбележи е, че Електро наистина се опитваше да убие Спайдер-мен със силата на дъб степа подобно на генерал Зод в Man of Murder.

С две думи по-добре гледайте отново Captain America The Winter Soldier отколкото това. Или изчакайте Sinister Six. Ако наистина го пише и режисира Дрю Годард значи ще си заслужава.

Оценка: 6/10

Прилича на: The Amazing Spider-Man

Не прилича на: Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3

Advertisements

~ от Blog of Idiots на април 27, 2014.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: